Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 στις 18.00

5ο Αντιφασιστικό – Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 & ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΟΜΙΛΙΕΣ - ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ -ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ -ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ - ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ "Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ"

Ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός-πολιτικός και πολιτιστικός χώρος "Η Σφήνα" και η Αντιφασιστική Κίνηση Θήβας διοργανώνουν και σας προσκαλούν στο 5ο Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που φέτος θα γίνει στο Θερινό Δημοτικό κινηματογράφο "Σόνια" το σαββατοκύριακο 15 και 16 Σεπτεμβρίου.

Έχουν περάσει 5 ακριβώς χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τους ναζί δολοφόνους της χ.α και ενώ η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης σέρνεται, οι φασίστες ξαναβγαίνουν από τις τρύπες τους. Εκμεταλλευόμενοι το εθνικιστικό και ρατσιστικό παραλήρημα με αφορμή το "μακεδονικό" επιτίθενται σε μετανάστες, καταλήψεις και αυτοοργανωμένες δομές.

Παράλληλα, και ενώ η "πρώτη φορά αριστερά" κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ πανηγυρίζει για τη δήθεν έξοδο από τα μνημόνια, η λιτότητα, η εκμετάλλευση των εργαζομένων και η καταστολή συνεχίζονται κανονικά.

Σε αυτή τη συγκυρία φαίνεται ξεκάθαρα πια, ότι όπως ο φάσισμος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την ανάθεση σε αστικά δικαστήρια έτσι και η εκμετάλλευση, η εξαθλίωση και οι πόλεμοι που γεννάει ο καπιταλισμός δεν αντιμετωπίζονται με ανάθεση σε "αριστερές" κυβερνήσεις.

Και τα δύο, καπιταλισμός και φάσισμος, που πάνε άλλωστε χέρι-χέρι, αντιμετωπίζονται στον δρόμο. Στον δρόμο της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης και της διεκδίκησης του δημόσιου κοινωνικού χώρου. Σε αυτή τη λογική ακόμα και η διοργάνωση ενός φεστιβάλ με αυτοοργανωμένο και αντιιεραρχικό τρόπο, χωρίς χορηγούς και με εθελοντική και χωρίς αμοιβή συμμετοχή όλων των καλλιτεχνών συνιστά πολιτική πρόταση.

Σας καλούμε όλους λοιπόν να συμμετέχετε ενεργά στο φεστιβάλ, στις συζητήσεις,στις εκθέσεις βιβλίου, στα καλλιτεχνικά δρώμενα και στις συναυλίες , διαλύοντας τον φόβο και την προκατάληψη.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων (έναρξη του φεστιβάλ στις 18:00 και τις 2 μέρες)

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

18:00 : Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Legato https://www.facebook.com/legatoartlab/

19:00 : Συζήτηση με θέμα " Η δίκη της χρυσής αυγής - 'καθυστερησεις', 'σκευωρίες' και άλλα δαιμόνια" με εισήγηση από τον "Ύποπτο Μούσι", παραγωγό του Omnia TV.

https://omniatv.com/

21:00 : Συναυλία με τους

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

18:00 : Παραμύθια ευτράπελα κι αστεία με ήρωες που δεν τους πιάνει το μάτι σου!

Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους από την Ελεάνα Χατζάκη

19:00 : Παρουσίαση του βιβλίου " Μετανάστες εργάτες στην Ελλάδα" και συζήτηση με τον συγγραφέα Απόστολο Καψάλη και τον Δημήτρη Κατσορίδα.

https://www.politeianet.gr/books/978960499253…

21:00 : Συναυλία με τον Απόλλωνα Παρασκευά https://www.facebook.com/john.aras.3

και κλείσιμο με ρεμπέτικο γλέντι με τους " Ένχορδον"

  • Νίκος Γαλάνης - μπουζούκι/ φωνή
  • Φρίξος Καλούδης - κιθάρα/ φωνή
  • Ελένη Πούλου - κρουστά /φωνή

Και τις 2 ημέρες στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχει έκθεση-παζάρι βιβλίων και περιοδικών από αυτοοργανωμένες και κινηματικές εκδόσεις και θα γίνεται και συλλογή τροφίμων για την κοινωνική κουζίνα "ο άλλος άνθρωπος".https://www.facebook.com/Ο-Αλλος-Ανθρωπος-Κοι…

ΛΙΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ:

ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ - ΟΣΠΡΙΑ -ΓΑΛΑΤΑ -ΠΕΛΤΕ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ -ΚΑΦΕΣ -ΖΑΧΑΡΗ - ΥΓΡΟ ΠΙΑΤΩΝ-ΣΑΜΠΟΥΑΝ -ΣΑΠΟΥΝΙΑ- ΜΩΡΟΜΑΝΤΙΛΑ

Στην ΣΟΝΙΑ το 2ημερο του 5ου Φεστιβάλ θα βρίσκεται και θα ερμηνεύσει το ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ∆ΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ο Θοδωρής Κορόζης

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

  • εκδόσεις των άλλων https://ekdoseistonallon.wordpress.com/
  • εκδόσεις Ναυτίλος https://nautilos2015.wordpress.com/
  • εκδόσεις Πανοπτικόν https://www.panopticon.gr/
  • Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων & διωκόμενων αγωνιστών http://tameio.net/
  • ΑΠΑΤΡΙΣ εφημερίδα δρόμου https://apatris.info/

πηγή : https://sfina.espivblogs.net/2018/09/06/5o-an…