Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018 στις 18.00

12 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Αντιφασιστική πορεία

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

Το βράδυ της 17ης, ξημερώματα 18ης Σεπτέμβρη του 2013, ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας δολοφονείται στο Κερατσίνι από το μαχαίρι του ναζί Γ. Ρουπακιά, ενεργού μέλους του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής. Ο Παύλος, υπερασπιζόμενος τους φίλους του, αντιμετώπισε μέχρι τελικής πτώσης 60 περίπου θρασύδειλους φασίστες, παρουσία μπάτσων της ομάδας ΔΙΑΣ που παρέμειναν θεατές. Η δολοφονία αυτή έρχεται να προστεθεί σε εκείνη του Σαχζάτ Λουκμάν λίγους μήνες πριν, που με τη σειρά της ήταν το αποκορύφωμα εκατοντάδων επιθέσεων, τραμπουκισμών και ξυλοδαρμών που οι φασίστες πραγματοποιούσαν τα τελευταία χρόνια. Στο στόχαστρο τους βρέθηκαν μετανάστες/τριες, lgbtq+ άτομα, συνδικαλιστές/τριες και αντιφασίστες/τριες. Γνωστή είναι και η εμπρηστική τους δράση σε σπίτια μεταναστών, χώρους λατρείας αλλά και στέκια, καταλήψεις και χώρους αγώνα.

Με το βάθεμα της οικονομικής κρίσης, την αυξανόμενη κοινωνική αποδοκιμασία προς το πολιτικό σύστημα και τις εντεινόμενες αντιμεταναστευτικές πολιτικές που εφάρμοζε το κράτος, γεννήθηκε ένα πολύμορφο κίνημα αμφισβήτησης, δυναμωμένο απ'την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, καθώς και από τα αμεσοδημοκρατικά κινήματα των πλατειών (βλ. αγανακτισμένοι). Είχε έρθει η ώρα λοιπόν οι νεοναζί της Χ.Α., το οργανωμένο παρακράτος που δρούσε πάντα στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων, πλάι στις διμοιρίες των ΜΑΤ, να αξιοποιηθεί απ' το κράτος και τ' αφεντικά, σαν ένα ακόμα εμπόδιο απέναντι στους λαϊκούς αγώνες και διεκδικήσεις. Έτσι, από το 2011, με την καθοριστική βοήθεια των καθεστωτικών ΜΜΕ, η "μικρή" νεοναζιστική συμμορία της Χ.Α., ξεκίνησε να μετατρέπεται σε ένα νέο "εναλλακτικό" πολιτικό κόμμα για να εισέλθει στο κοινοβούλιο λίγους μήνες μετά. Οι μαχαιροβγάλτες τραμπούκοι και μαφιόζοι του χθες, "μεταμορφώθηκαν" μέσω των βουλευτικών θέσεων και κρατικών χρηματοδοτήσεων, παρέλασαν σε τηλεοπτικά πάνελ ξερνώντας παντού τον ρατσιστικό τους δηλητήριο και ωραιοποιήθηκαν σε lifestyle εκπομπές. Ηρωοποιήθηκαν με στημένα ρεπορτάζ, δήθεν βοηθώντας ανυπεράσπιστες γιαγιάδες, οργανώνοντας συσσίτια μίσους και αιμοδοσίες μόνο για Έλληνες.

Την ίδια στιγμή που η καλοστημένη δημοσιογραφική προπαγάνδα παρήγαγε αδιάκοπα ξενοφοβικά ρεπορτάζ προβάλλοντας συνεχώς τους φασίστες, οι ίδιοι εντός κοινοβουλίου καταπιάστηκαν με ζήλο στο να αποδείξουν στα αφεντικά τους πόσο χρήσιμοι είναι. Η "αντισυστημική'' Χ.Α., αντί για σφαλιάρες στα λαμόγια όπως υποσχόταν, ψήφισε υπέρ των φοροελαφρύνσεων εφοπλιστών, τη διαγραφή χρεών των ΠΑΕ, στήριξε πλήθος ιδιωτικοποιήσεων (π.χ. Αγροτική τράπεζα), δημοσίων επιχειρήσεων καθώς και δημόσιας ακίνητης περιουσίας (παραλίες, νησιά κλπ), στήριξε τις απολύσεις εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και δημιούργησε άτυπα δουλεμπορικά γραφεία "εύρεσης εργασίας μόνο για Έλληνες" με ημερομίσθιο 15€ ! Όλα αυτά τα χτυπητά παραδείγματα απέδειξαν πέρα για πέρα το ρόλο της Χ.Α., η οποία φυσικά και δε συγκρούστηκε με το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά το στήριξε και το στηρίζει, ενδυνάμωσε το ήδη υπάρχον κράτος καταστολής και υπερασπίστηκε το υπάρχον σύστημα εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης, πετώντας στα σκουπίδια τις όποιες δήθεν αντιμνημονιακές της υποσχέσεις, τις οποίες ψελλίζει μόνο και πάντα για ψηφοθηρικούς λόγους.

Με τους φασίστες της Χ.Α. να δρουν προκλητικά ανενόχλητοι για καιρό, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είχε ως αποτέλεσμα η οργή του κόσμου να ξεχειλίσει και το αντιφασιστικό κίνημα να φουντώσει. Το πολιτικό σύστημα, φοβισμένο από τη μαζική αντίδραση και με τη σιωπηρή αποδοχή και των δημοσιογράφων που γιγάντωσαν το φασιστικό θηρίο, φυλακίζει τους φασίστες για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Λίγο μετά, η ναζιστική συμμορία αποφυλακίζεται μαζικά και οι κατηγορίες "καταπέφτουν". Τα ίδια δικαστήρια που χωρίς στοιχεία και αξιοποιώντας το νομικό οπλοστάσιο του κράτους (αντιτρομοκρατικός νόμος 187Α, απολύτως αναξιόπιστες επιστημονικά μέθοδοι ταυτοποίησης DNA κ.α.), καταδικάζουν αγωνιστές σε πολυετείς ποινές φυλάκισης, εξαντλούν τις 18μηνες προφυλακίσεις χωρίς στοιχεία και εφευρίσκουν κατηγορητήρια εναντίον συντρόφων μας, είναι τα ίδια δικαστήρια που αποφυλακίζουν φασίστες και δημιουργούν αργά και σταθερά τη "νέα καθαρή'' Χρυσή Αυγή.

Σήμερα, 5 χρόνια μετά, το νέο μιντιακό κατασκεύασμα πάνω στο οποίο στρέφονται τα φώτα της δημοσιότητας δεν είναι πλέον η Χρυσή Αυγή, αλλά τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, που πραγματοποιούνται εδώ και 8 μήνες. Μέσα σε αυτά η Χρυσή Αυγή μαζί με διάφορα άλλα μικρότερα ή τοπικά ναζιστικά μορφώματα παίζουν, φυσικά, κομβικό ρόλο, θέτοντας όχι μόνο τη συνθηματολογία και την στόχευση, αλλά και αναλαμβάνοντας τον επιχειρησιακό βραχίονα των στημένων και με την ανοχή των μπάτσων «συγκρούσεων» (ποιος πραγματικά έπεσε από τα σύννεφα με το -για ακόμα μία φορά- φιλικό χτύπημα στον ώμο των μπάτσων απέναντι στους φασίστες που επιτέθηκαν στον ΕΚΧ και πυρπόλησαν την κατάληψη Libertatia στις 21/1 ή με το βίντεο που σαφώς δείχνει τους μπάτσους να αφήνουν ελεύθερους συλληφθέντες στις 8/9;).

Η αναθέρμανση του μακεδονικού ζητήματος αποτέλεσε μια σπάνια ευκαιρία για κάθε λογής εθνικιστικό και φασιστικό κατακάθι να πάρει μια θέση στον δημόσιο λόγο και να προσπαθήσει να προωθήσει τα δολοφονικά πολιτικά του σχέδια. Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια του Γενάρη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα εξυπηρέτησαν αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Έγινε φανερό και στους πλέον αφελείς, ότι ο υποτιθέμενα α-κομμάτιστος και α-πολίτικος χαρακτήρας των συλλαλητηρίων, που διαφημίστηκε με τόση επιμέλεια από τα ΜΜΕ, ήταν απλώς μια προβιά που από κάτω της κρύφτηκε το θηρίο -και όπως αποδείχτηκε, δε του πήρε πολύ να νιώσει σίγουρο και να φανερώσει το πραγματικό του πρόσωπο. Κάπως έτσι, οι χρήσιμοι ηλίθιοι μετατράπηκαν σε επικίνδυνους ηλίθιους. Είναι προφανές πως αρκετές τάσεις του ακροδεξιού κι εθνικιστικού χώρου θεωρούν πως ήρθε η ώρα για ένα κοινοβουλευτικό κόμμα της ακροδεξιάς πέρα από τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή. Επίσης προφανές είναι όμως πως από το ιδεολόγημα της εθνικής ενότητας, που αποβλέπει στην ενστάλαξη της συμφιλίωσης με την ταξική και κοινωνική ανισότητα και καταπίεση, δεν ωφελούνται μόνο αυτοί οι κύκλοι αλλά σχεδόν το σύνολο της κυριαρχίας, καθώς η εξάπλωση του εθνικιστικού δηλητηρίου κατακερματίζει την κοινωνική βάση και την αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά της προβλήματα και συμφέροντα, ειδικά σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης (χαρακτηριστικό το -αμίμητα δουλοπρεπές- πανό "Αν χρειαστεί ψωμί και ελιά, μα η πατρίδα πάντα ψηλά" που υπήρχε στο συλλαλητήριο στις 8/9).

Τώρα, που οι «διαβουλεύσεις» μεταξύ των «δυο» πλευρών κατέληξαν στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία» για τη γείτονα χώρα για μια ακόμα φορά η εθνική αγανάκτηση ξεχειλίζει για το θράσος (!) των γειτόνων που ζουν στο βόρειο τμήμα της γεωγραφικής περιοχής που ονομάζεται Μακεδονία να «καπηλεύονται» το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» (!). Τι και αν η χρήση του όρου "Μακεδονία" έχει γίνει αποδεκτή προ πολλού από την ελληνική πλευρά (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας); Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους πατριώτες που θα σπεύσουν για άλλη μία φορά να δώσουν το παρόν σε εθνικιστικά συλλαλητήρια, πλάι-πλάι με δηλωμένους ναζί, την ίδια ώρα που εξανίστανται ότι δεν είναι φασίστες. Οι Μακεδονικές στολές θα ξαναβγούν από τη ντουλάπα, η φάτσα του Μεγαλέξανδρου και το αστέρι της Βεργίνας θα ξαναμοστραριστούν παντού, ευφάνταστα συνωμοσιολογικά πανό θα ξεμυτίσουν (πραγματικά ευχαριστούμε αυτούς που όντως δε δίστασαν να αναγράψουν στα πανό τους τα παραδοσιακά -υποθέτουμε- συνθήματα των μακεδονομάχων "KILLUMINATI" και "ROTHSCHILD το τέλος σου έρχεται"), ναζιστικά συνθήματα θα ξανά-ακουστούν από τους «αγνούς πατριώτες» («αναρχικοί και μπολσεβίκοι, αυτή η γη δε σας ανήκει» και «μαχαίρι στην καρδιά του κάθε αντιφά»), απογυμνωμένοι κώλοι μακεδονομάχων πλάι σε παπάδες με αντιασφυξιογόνες μάσκες που κραδαίνουν εικόνες της Παναγίας θα εμφανιστούν στις οθόνες μας, γεμίζοντας μας παράλληλα με "εθνική υπερηφάνεια" (!), και οι (όχι κεκαλυμμένοι) φασίστες θα βρουν μία πρώτης τάξης ευκαιρία να βγουν στο προσκήνιο, μέσα σε ένα συνονθύλευμα από πανηλίθιους συνωμοσιολάγνους που πιστεύουν κάθε απίθανη μαλακία που τους λένε -όπως π.χ. ότι για το σοκαριστικά χαμηλό επίπεδο των διανοητικών και αντιληπτικών τους ικανοτήτων υπεύθυνοι είναι οι συγκαλυμμένοι αεροψεκασμοί με άκρως απόρρητη υπερτεχνολογία που οργανώνουν οι μυστικές υπηρεσίες!- και σκοταδιστές της εκκλησίας ή παραθρησκευτικών οργανώσεων που συνηθίζουν να θυμιατίζουν γλυπτά και θεατρικές παραστάσεις για να τα ξορκίσουν. (Δεν είναι να απορεί κανείς λοιπόν που οι φασίστες του "Ιερού Λόχου" και του "Στόχου" νιώθουν οικεία σ' ένα τέτοιο διανοητικό περιβάλλον.)

Οι καταπιεσμένοι/ες κι εκμεταλλευόμενοι/ες δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Οι καταπιεστές μας είναι κοινοί κι έχουν το ίδιο όνομα, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους, κι αυτοί είναι το κράτος και το κεφάλαιο. Το μοναδικό που καταφέρνει ο εθνικισμός είναι να διαχωρίζει και να αποπροσανατολίζει τους από-τα-κάτω διευκολύνοντας τα αφεντικά, και αυτή ακριβώς είναι η υπηρεσία που προσφέρει στην κυριαρχία, αυτός είναι ο λόγος που συστηματικά προωθείται και φυτεύεται στην κοινωνική βάση. Εμείς, από την πλευρά μας, θα παλέψουμε για τη διάλυση κάθε διαχωρισμού πάνω στο σώμα των καταπιεσμένων κι εκμεταλλευόμενων. Να αγωνιστούμε λοιπόν από κοινού με τους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευόμενους όλων των χωρών για να δημιουργήσουμε ένα κοινό διεθνιστικό μέτωπο που θα υψώσει φραγμό στους εθνικισμούς και στον φασισμό, που θα παλέψει ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, που θα βροντοφωνάξει πως δεν θα αφήσει τα αφεντικά μας να μας διαχωρίσουν βάσει εθνικότητας, χρώματος, σεξουαλικής κατεύθυνσης, κατεύθυνσης φύλου, θρησκείας ή οποιασδήποτε άλλης διαχωριστικής γραμμής. Που θα αγωνιστεί για μία α-κρατική, α-ταξική, α-εθνική ζωή κοινωνία, για μια ελεύθερη ζωή.

Παράλληλα με τον εθνικισμό, θα παλέψουμε για να τσακίσουμε την πιο προωθημένη μορφή του: το φασισμό, κάθε φορά που αυτός προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι. Σε αυτήν την πόλη είδαμε τα διάφορα φασιστοειδή να προσπαθούν να εμφανιστούν στο δρόμο με διάφορες αφορμές. Τους βλέπουμε και τώρα να πρωτοστατούν στα α-χρωματιστά συλλαλητήρια, πρώτη μούρη πίσω από τα πανό, πρώτη μούρη στα "επεισόδια". Η απόληξη της συνολικής κίνησης του εθνικού κορμού και των φασιστών μπροστάρηδών του μέχρι στιγμής έχει καταγράψει επιθέσεις σε χώρους αγώνα (εμπρησμός κατάληψης Libertatia, επιθέσεις στον Ε.Κ.Χ. Σχολείο, στον Ε.Κ.Χ. Φαβέλα, στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, σε οπαδούς και παίκτες της αυτοοργανωμένης ποδοσφαιρικής ομάδας της Προοδευτικής Τούμπας,στην Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, στο πρώην Νεκροτομείο στην Αλεξανδρούπολη πριν λίγες μόλις μέρες), βεβηλώσεις του Μνημείου του Ολοκαυτώματος των Εβραίων και του εβραϊκού νεκροταφείου, επιθέσεις κατά μεταναστών ή περαστικών επειδή φέρουν μουσουλμανικά θρησκευτικά σύμβολα). Μπορούμε να διαπιστώσουμε, πλέον, ξεκάθαρα πως ο οργανωμένος πυρήνας αυτών των συλλαλητηρίων αποτελεί την επιτομή της μαύρης αντίδρασης, ειδικά αν συνυπολογίσουμε τις αντισημιτικές ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί, τη σοβινιστική-φυλετιστική ρητορική που διατυμπανίζουν, μπολιάζοντάς την απλόχερα με θεωρίες συνωμοσίας απύθμενης ηλιθιότητας και σκοταδιστικές αντιλήψεις, αλλά και τα αντι-αναρχικά και αντικομμουνιστικά συνθήματα που φωνάζουν. Όλα αυτά απλώς συμπληρώνουν το συνολικό φασιστικό (κατά συνέπεια άσπονδο εχθρό των προλεταριακών μαζών) προφίλ της οργανωμένης προμετωπίδας των συλλαλητηρίων, που προσπαθεί να ριζώσει στη δημόσια σφαίρα. Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως αρωγοί στο θέριεμα του εθνικισμού, όπως αυτός διαμορφώνεται από τα συλλαλητήρια για το μακεδονικό ζήτημα, αποτελούν μεταξύ άλλων αστικά κόμματα που αντιπολιτεύονται ψάχνοντας για ψήφους στους κόλπους ενός συντηρητικού-αντιδραστικού κοινού, η εκκλησία, ο ρωσικός παράγοντας (βλ. χρηματισμό ακροδεξιών και μητροπολιτών από Ρώσους διπλωμάτες) και διάφορα κομμάτια της ντόπιας αστικής τάξης, επιβεβαιώνοντας, έτσι, πως από όλη αυτήν την υπόθεση οι μόνοι πραγματικά κερδισμένοι πρόκειται να είναι τα κράτη και το κεφάλαιο και από τις δυο πλευρές των συνόρων. Τα ρατσιστικά τραμπουκίσματα συνεχίστηκαν και στο εθνικιστικό συλλαλητήριο στις 8/9, όπου το υποτιθέμενα «μεγαλειώδες» συλλαλητήριο μάζεψε μόλις 6-7.000 κόσμο, κυρίως φασίστες, εθνικιστές, παπάδες, μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων, χριστιανό-ταλιμπαν και άλλους μαύρους και άραχνους τύπους με τους οποίους δυστυχώς μοιραζόμαστε την πόλη μας. Για ακόμα μια φορά κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου οι «διαδηλωτές» (παράξενο αυτός ο ακροδεξιός οχετός αναφέρεται από τα κανάλια ως «διαδηλωτές» ενώ επί τόσα χρόνια όλοι εμείς, εργάτες και εργάτριες που βγαίνουμε στους δρόμους διεκδικώντας το δικαίωμα μας στη ζωή αναφερόμαστε ως «κουκουλοφόροι»), επιτέθηκαν σε αυτοκίνητα που είχαν Μακεδονικές πινακίδες ή μετέφεραν μουσουλμάνες γυναίκες (ο λόγος της επίθεσης ήταν το μαντίλι που οι επιβαίνουσες φορούσαν), ενώ ένας εξ αυτών απείλησε δημοσιογράφο με όπλο.

Ο κόσμος του αγώνα, οι εκμεταλλευόμενοι και οι καταπιεσμένοι, όλοι και όλες που δεν έχουμε ξεχάσει την κτηνωδία του ιστορικού παρελθόντος, οφείλουμε να αναχαιτίσουμε δραστικά οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης του φασισμού και του κοινωνικού κανιβαλισμού μέσα στον κόσμο της κοινωνικής βάσης. Οφείλουμε να τσακίσουμε τον φασισμό σε όλο το κοινωνικό πεδίο στο οποίο κινούμαστε και ζούμε: στους δρόμους, στη δουλειά, στα σχολεία και τις σχολές, στις γειτονιές μας.

Απέναντι σε αντιδραστικές και δουλικά πειθαρχημένες φωνές που καταδικάζουν τη βία από όπου και αν προέρχεται, απαντάμε πως η προλεταριακή αντι-βία είναι μέσο κοινωνικής και ταξικής αυτοάμυνας και αντεπίθεσης, ώστε να αποτραπούν κοινωνικές συνθήκες γενικευμένης βίας και επιβολής. Είναι μια απάντηση των καταπιεσμένων στους καταπιεστές.

Εμείς, ως αντιφασίστριες και αντιφασίστες, ανεξαρτήτως των αφορμών που οι φασίστες επικαλούνται για να βγουν από την τρύπα τους και να συσπειρώσουν διάφορους ρατσιστές, ελληνόψυχους, θρησκόληπτους, βλέπουμε το φασισμό ως το μακρύ χέρι του κεφαλαίου. Και για αυτό δε διαχωρίζουμε την πάλη μας απέναντι στο φασισμό από αυτή απέναντι στον καπιταλισμό. Ο φασισμός είναι η εντατικοποίηση της καπιταλιστικής συνθήκης της εξαίρεσης. Ο φασισμός μας θέλει δούλους των αφεντικών. Ο φασισμός εντείνει την παρανομοποίηση και την στρατιωτικοποίηση της εργασίας, θέτοντας όρους εξόντωσης στο «περισσευούμενο» εργατικό δυναμικό. Δεν έχουμε καμιά ψευδαίσθηση ότι το τελειωτικό χτύπημα στο φασισμό θα έρθει δια της νομικής οδού από τα χέρια του κράτους, μιας και ο φασισμός είναι όπλο της ίδιας της αστικής τάξης. Είναι ολέθριο σφάλμα να λογίζεται απ' τους από τα κάτω ο φασισμός ως έκφανση αφέλειας και γραφικότητας ή ως κάτι ευκαταφρόνητο, πόσο μάλλον ότι ηττάται μέσω της παραγκώνισης και της αδιαφορίας.

Ο φασισμός είναι γέννημα αυτού του κόσμου καταπίεσης, εκμετάλλευσης και εξαιρέσεων. Γι' αυτό και αντιμετωπίζεται με ταξικούς όρους, ανατρέποντας το σύστημα που τον εκτρέφει και το οποίο αυτός πάντα υπηρετεί. Δε θα αφήσουμε την πόλη μας έρμαιο στους φασίστες και τους εθνικιστές, όσο λίγοι και αν είναι, όσο γελοίοι και αν φαντάζουν.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΑ, ΤΑΞΙΚΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ:

ΤΡΙΤΗ 18/9, 18:00, ΚΑΜΑΡΑ

κάλεσμα : Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης- μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

lib_exthess@hoextmail.coexm

libertasalonica.wordpress.com


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Όταν ξαναρωτήσεις που είναι ο Παύλος Φύσσας να θυμάσαι τι έκανες εσύ όλον αυτό τον καιρό, και δεν είναι πλέον εδώ. Να Θυμασαι και να απολογήσε για τις πρώτες 440.996 μαχαιριές στο σώμα του, στις εκλογές του 2015. Όμως έχεις κοντή μνήμη και ένα μυαλό γεμάτο ημιμάθεια, γιατί 5 χρόνια μετά οπλίζεις ξανά και ξανά τα ίδια χέρια, μέσα απο τα εθνικιστικά συλλαλητήρια που στηρίζεις. Εσύ που σκότωσες τον Παύλο, τον Σαχζάντ και άλλους με την στάση σου τα τελευταία χρόνια, βάζεις ακόμα το στίγμα σου για νέες φασιστικές επιθέσεις από τα σύγρονα τάγματα ασφαλείας. Για νέες επιθέσεις σε καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, για νέα εγκληματικά πογκρόμ σε μετανάστες και άτομα της lgbtqi κοινότητας. Όμως παιδιά σαν τον Παύλο δεν πέθαναν σαν ήρωες, αλλά σαν άνθρωποι. Γιατί ακόμα και νεκρός ο Παύλος θα μείνει πιστός στο ραντεβού με την ιστορία, κυνηγώντας καθάρματα σαν τον Φουντούλη και τον Καπελώνη.

Απέναντι στο νέο εθνικιστικό παραλήρημα, στις ρητορικές μίσους για τους γειτονικούς μας λαούς, στη διασπορά του διχασμού των εκμεταλλευόμενων όλης της γης με βάση το χρώμα, το φύλο και τη φυλή απαντάμε με ένταση του αγώνα ενάντια στο φασισμό και την πατριαρχία. Ενάντια στο φιλοπόλεμο κλίμα που σπέρνουν τα κράτη για να διασπάσουν τα κοινά συμφέροντα των καταπιεσμένων. Ενάντια στους αποκλεισμούς του κάθε διαφορετικού. Για να χτίσουμε τον δικό μας κόσμο, που θα χωράει πολλούς κόσμους.

Αντιφασιστική Πορεία 18-9, 18:00 Καμάρα

Κατάληψη Terra Incognita

πηγή : email που λάβαμε στις 12 Σεπτέμβριος 16h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΡΟΥΣΗΣ ΥΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ:

ΤΑ ΣΦΥΡΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ

«Μα πάλι θέ ν' απλώσει σαν χολέρα

πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου,

και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα

αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου."

Σε καιρούς εκτεταμένης καπιταλιστικής κρίσης, όπου το κεφάλαιο και το κράτος επιτίθενται όλο και περισσότερο στα υποτελή κοινωνικά στρώματα, είναι αναμενόμενο να ξεπηδούν αγώνες και αντιστάσεις. Από το σχολείο με τους μαθητικούς αγώνες ενάντια στην εξοντωτική αλλά και ταξική εκπαίδευση μέχρι τους χώρους δουλειάς για την κατοχύρωση καλύτερων συνθηκών εργασίας, από την πάλη ενάντια στην λεηλασία της φύσης στον βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου μέχρι τις μαχητικές δράσεις ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που υπαγορεύονται από την Ε.Ε., τον ΣΕΒ, τους εμπόρους και τους εφοπλιστές, δημιουργούνται κοινότητες που αφήνουν ανοιχτό το στοίχημα του να ζήσουμε ζωές αξιοβίωτες με δικούς μας όρους.

Όπου οι από τα πάνω συναντούν αυτήν την αντίσταση και δεν μπορούν να την κάμψουν μέσω της αφομοίωσης ή της "επίσημης" καταστολής, έχουν πάντα μια εφεδρεία έτοιμη στο να φέρει εις πέρας τα σχέδια για την όλο και μεγαλύτερη υποτίμηση των όρων ζωής μας. Αυτή η εφεδρεία δεν είναι άλλη απ' τους φασίστες. Με πρόσχημα την «διάσωση της πατρίδας απ' τους προδότες πολιτικούς» και με κεντρική πολιτική που συμβαδίζει με τις επιταγές ξένων και ντόπιων αφεντικών, τα εθνικιστικά-φασιστικά μορφώματα παίρνουν θέση στον ταξικό πόλεμο απέναντι στους εκμεταλλευόμενους και τους καταπιεσμένους που αγωνίζονται, απέναντι σε όσους προσπαθούν να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους και απέναντι σε όσους δεν ταιριάζουν στα φυλετικά τους πρότυπα. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, ανιχνεύοντας τους τρόπους που κινούνται βλέπουμε ότι βασικός τους ρόλος είναι:

1)να προωθούν τη διαίρεση των εκμεταλλευόμενων (κατά τη γνωστή τακτική «διαίρει και βασίλευε») προκειμένου η οργή να εκτονώνεται μεταξύ τους, αντί να στρέφεται ενάντια σε όσους δημιουργούν την εκμετάλλευση και την καταπίεση. Εργαλείο για την επίτευξη αυτού του στόχου αποτελεί η ρητορική της εθνικής ενότητας. Υπό την ομπρέλα «όλοι οι Έλληνες μαζί πρέπει να συνεργαστούμε για να πάει μπροστά η χώρα» επιδιώκουν να αποκρύψουν το γεγονός ότι ένα αφεντικό και μια εργαζόμενη έχουν εξ ορισμού αντικρουόμενα συμφέροντα -καθώς ο πρώτος εκμεταλλεύεται τη δεύτερη για να βγάλει κέρδος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι λειτουργούν εναντίον των εργαζόμενων που αγωνίζονται είναι ότι έμπρακτα έχουν ταχθεί με το μέρος των αφεντικών σε εργατικούς αγώνες που έχουν ξεσπάσει, με ιδιαίτερη "αντεργατική" δράση να επιδεικνύουν στο Πέραμα, όπου για τα συμφέροντα των εφοπλιστών ίδρυσαν "σωματεία" που σαν σκοπό έχουν να προβοκάρουν τις απεργιακές και συνδικαλιστικές κινήσεις στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και να φέρνουν φτηνά εργατικά χέρια για τα αφεντικά τους.

2)παράλληλα, έχοντας δημιουργήσει πρώτα την αίσθηση της ομάδας-έθνους, βρίσκουν εξιλαστήρια θύματα για να κατηγορήσουν για τα κακώς κείμενα της εποχής. Χαρακτηριστική είναι η ρατσιστική ρητορεία που θέλει τους μετανάστες να φταίνε για την ανεργία, και τους ομοφυλόφιλους και τους μουσουλμάνους για όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που βιώνουμε.

3)ένα βήμα παραπέρα, να προσπαθούν να σπείρουν τον φόβο σε όσους δε συμμορφώνονται με τις επιταγές της εξουσίας, είτε επειδή συνειδητά επιλέγουν να συγκρουστούν με αυτές, είτε επειδή δεν εμπίπτουν στο πρότυπο του έλληνα, λευκού, ορθόδοξου, πειθαρχημένου, straight άντρα (δολοφονίες Λουκμάν, Φύσσα, πογκρόμ μετά από Gay Pride, σε μειονότητες και μετανάστες, ενέδρες, τις περισσότερες φορές αποτυχημένες, σε κομμουνιστές και αναρχικούς, επιθέσεις σε καταλήψεις και στέκια με αποκορύφωμα τον ολοκληρωτικό εμπρησμό της κατάληψης Libertatia κ.α.). Η δημιουργία ταγμάτων εφόδου που θα δρουν στο όνομα των πιο συντηρητικών τμημάτων του κεφαλαίου και του κράτους ξεκινάει σήμερα από "χαμηλού βεληνεκούς" επιθέσεις, για να δομήσει σε καταστάσεις εξεγέρσεων και επαναστάσεων, παραστρατιωτικές ομάδες που θα υπερασπιστούν το καθεστώς.

Έχουμε όμως και μνήμη σχετικά με την πρόσφατη ιστορία της ντόπιας έκφρασής τους. Ξέρουμε το ποιοι συνεργάστηκαν με τους ναζί αλλά και το αν οι ίδιοι λίγα χρόνια αργότερα σκότωναν, φυλάκιζαν, βασάνιζαν κομμουνιστές, ξέρουμε ποιοι φρόντισαν να μεγαλώσει ο πλούτος της ντόπιας αστικής τάξης την περίοδο της δικτατορίας, ξέρουμε ποιοι έσπαγαν μαθητικές και φοιτητικές καταλήψεις και εργατικές περιφρουρήσεις τις τελευταίες δεκαετίες, ποιοι ξεκρεμούσαν πανό για νεκρό εργαζόμενο στα Mikel και το κρατούσαν σαν λάφυρο, ξέρουμε ποιοι είχαν και έχουν σαν στόχο τους πιο αδύναμους ή αυτούς που αντιστέκονται στις κρατικές και καπιταλιστικές προσταγές.

Ίδιος ο ρόλος τους μέσα στο χρόνο, με μοναδική αλλαγή τα ονόματα, ίδια και η απάντηση που παίρνουν στις μικρές και μεγάλες μάχες με αυτούς που αγωνίζονται για να πάψει η εκμετάλλευση και η καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο. Δειλοί, ρουφιάνοι, έμμισθοι υπάλληλοι του κάθε αφεντικού, τους αξίζει τόση μνεία και ενασχόληση, όσο αξίζει για αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούν με τα χέρια να σταματήσουν την κίνηση μίας τεκτονικής πλάκας προς την άλλη, όσο αξίζει για αυτούς που πιστεύουν πως για χάρη του όποιου έθνους μπορεί να σταματήσει η εκδήλωση της ταξικής πάλης.

Για την επανεμφάνισή τους με αφορμή το "Μεκεδονικό"

Από τον περασμένο Γενάρη και εφορμώντας από την - επιβεβλημένη από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. - συμφωνία για την ονομασία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, πραγματοποιούνται συλλαλητήρια, κυρίως στην Β. Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη. Χαρτζιλικωμένοι από ρώσικα κεφάλαια μιας και η Ρωσία δε θέλει να χάσει την επιρροή της στα Βαλκάνια, σύλλογοι εφέδρων, μπάτσων, πατριωτών όλων των αποχρώσεων αλλά και το σύνολο των μητροπόλεων της περιοχής, πραγματοποιούν πορείες.

Ομάδες κρούσης αυτών των πορειών δεν αποτελούν οι γνωστοί φασίστες της πόλης, οι οποίοι έχουν αποδεκατιστεί και έχουν δεχτεί μεγάλα χτυπήματα από τον αναρχικό και ευρύτερα αντιφασιστικό χώρο, αλλά μία μειοψηφία φασιστών οπαδών του ΠΑΟΚ που μαζί με τους ελάχιστους του Ιερού Λόχου και της Χρυσής Αυγής και με την πλήρη ανοχή και προστασία της αστυνομίας επιβεβαιώνουν το ρόλο τους - που αναφέραμε παραπάνω - χωρίς ντροπή, χωρίς προσχήματα: Μούγκα για το ΝΑΤΟ, μούγκα για την Ε.Ε., μούγκα για το ελληνικό κεφάλαιο και από την άλλη μέσα σε λίγους μήνες πυρπόληση της λιμπερτάτια, αποτυχημένες επιθέσεις στον ΕΚΧ σχολείο, ξυλοδαρμοί μεταναστών και επιθέσεις σε ομοφυλόφιλους, βεβήλωση του μνημείου για το ολοκαύτωμα των Εβραίων, σπάσιμο εναλλακτικών μαγαζιών, ξυλοδαρμοί περαστικών (ναι έγινε και αυτό, επειδή κοιτούσαν τα αντράκια μία κοπέλα στο δρόμο).

Στην ουσία, παρατηρούμε για μια ακόμη φορά, ο εθνικισμός να λειτουργεί συμπληρωματικά για τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις και να ανεβάζει την ένταση ανάμεσα στην πολυεθνική εργατική τάξη των Βαλκανίων. Όπως υπήρξαν χρηματοδοτούμενοι - από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ- οι φασίστες στην Ουκρανία πριν λίγα χρόνια, έτσι σήμερα οι φασίστες στην Ελλάδα και στην Δημοκρατία της Μακεδονίας χρηματοδοτούνται από ρώσικα κεφάλαια, και ακόμα πιο τραγικά για αυτούς: Και οι δύο αμείβονται από τα ίδια ακριβώς χέρια για να φωνάζουν οι μεν "για τη Μακεδονία του Αιγαίου" και οι δε "στα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια". Σπέρνουν μίσος, για να θερίσουν φράγκα από τον πόλεμο και τις εντάσεις οι ισχυροί.

Την ίδια στιγμή, πολλοί πατριώτες λουφάζουν για τη συμφωνία με τη Μακεδονία και την επικείμενη με την Αλβανία γιατί βλέπουν ότι η περαιτέρω πρόσδεση στο ΝΑΤΟ (με αυτές τις συμφωνίες, με τον πολλαπλασιασμό των βάσεων του στην Ελλάδα και την περιοχή, με αύξηση του ήδη τεράστιου ποσοστού του ΑΕΠ που πάει για εξοπλισμούς - ενώ εμείς αδυνατούμε να καλύψουμε μια σειρά από βασικές μας ανάγκες όπως στέγαση, σίτιση, νερό, ενέργεια, μετακινήσεις, περίθαλψη), θα δώσει στην Ελλάδα πλεονεκτική θέση απέναντι στην Τουρκία. Σε αυτό το πλαίσιο πάλι μούγκα για την ανάπτυξη ενεργειακών/ οικονομικών/ στρατιωτικών σχέσεων με το Ισραήλ που αιματοκυλά την Παλαιστίνη, με τη δικτατορία της Αιγύπτου και την Κύπρο, μία συνεργασία που πιθανώς να επιτρέψει στην Ελλάδα να ανακηρύξει μονομερώς ΑΟΖ , να πετάξει εντελώς απ' έξω την Τουρκία και να γίνει ο τοπικός σερίφης του ΝΑΤΟ στην περιοχή με τα αντίστοιχα οφέλη για την ελληνική αστική τάξη.

Τονίζουμε ξανά: ο φασισμός, ο εθνικισμός και ο ρατσισμός είναι πολύτιμα εργαλεία στα χέρια του καπιταλισμού και ως τέτοια πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε, αγωνιζόμενοι και αγωνιζόμενες για να παύσουν οι πόλεμοι, η εκμετάλλευση, η καταπίεση στα Βαλκάνια, στη Μέση ανατολή και σε όλο τον κόσμο. Ως αναρχικοί, λέμε πως η βίαιη σύγκρουση με τους φασίστες και όσα αντιπροσωπεύουν δεν είναι μία ανοιχτή "δρομίσια" βεντέτα μεταξύ των φασιστών και κάποιων αντιφασιστών "ειδικών της βίας", ο δρόμος άλλωστε ανήκει χωρίς ιδιαίτερο κόπο στα παιδιά του, σε αυτούς που μεγάλωσαν, έπαιξαν, έζησαν, κυνήγησαν και κυνηγήθηκαν με τους μπάτσους σε αυτόν, στους φτωχούς, στους αγωνιστές, στους εξεγερμένους.

Είναι υποχρέωση του συνόλου των εκμεταλλευόμενων που αγωνίζονται για να μη θρηνήσουμε άλλο νεκρό από μαχαίρι φασίστα, άλλες μαφιόζικες επιθέσεις - παραγγελίες από τα αφεντικά και ακόμη χειρότερα άλλους πολέμους να τους διαλύσουμε.

Από τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τις δουλειές ως τα γήπεδα, τις πλατείες και τις γειτονίες συγκροτούμε ομάδες διεθνιστικής αλληλεγγύης και ταξικής αυτοάμυνας και τσακίζουμε φασίστες και ρατσιστές:

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ,

Γ ΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΗ, ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

ΤΡΙΤΗ 18/9 18.00 ΚΑΜΑΡΑ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά/ anatolika.espivblogs.net

Το κείμενο και τα τρικάκια που μοιράζονται σε γειτονιές και σχολεία στα ανατολικά και στο κέντρο της πόλης:

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά

πηγή : https://anatolika.espivblogs.net/2018/09/12/2…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Δράσεις Μνήμης και Αντιφασισμού

Ημέρα μνήμης και αντιφασισμού την Κυριακή 16.09 μετά τις 19:00 στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο με αφορμή τη συμπλήρωση 5 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χ.Α. στο Κερατσίνι και αντιφασιστική πορεία την Τρίτη 18.09 στις 18:00 στην Καμάρα.

Κυριακή 16.09 | 19:00 | Ε.Κ.Χ. Σχολείο

- Παρουσίαση ηχητικών από τη δίκη της Χ.Α.

- Βιντεοκλήση με το Ύποπτο Μούσι (OmniaTV) και ενημέρωση γύρω από τη δίκη της Χ.Α.

- Προβολή του ντοκυμαντέρ Φασισμός Α.Ε.

Τρίτη 18.09 | 18:00 | Καμάρα

Αντιφασιστική πορεία

φυσ_fas

πηγή : https://sxoleio12.wordpress.com/2018/09/13/δρ…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Καλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για διαδήλωση στις 15/9 (Αγ.Βενιζέλου) - 18/9 (Καμάρα)

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΜΕΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ 6 ΜΜ.

Ισόβια στους φονιάδες του Παύλου Φύσσα - Ποτέ ξανά φασισμός!

Όχι στην Ευρώπη φρούριο - ανοιχτά σύνορα και πόλεις για πρόσφυγες και μετανάστες

Φέτος τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα βρίσκουν το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη σε συναγερμό.

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνη και όσα ακολούθησαν, δείχνουν το βάρβαρο, ρατσιστικό χαρακτήρα της «Ευρώπης-Φρούριο» απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Στρατόπεδα συγκέντρωσης και «πλατφόρμες αποβίβασης», απελάσεις και «επαναπροωθήσεις», έρχονται να συμπληρώσουν τη φρίκη που σκορπάνε οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ και των άλλων δυνάμεων.

Είναι συνειδητή επιλογή των αρχουσών τάξεων που με το ρατσιστικό δηλητήριο προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την οργή των εργαζόμενων και της νεολαίας για τη διαρκή λιτότητα, και τη φτώχεια. Όλη η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της ευθυγραμμίζονται με τις ρατσιστικές απαιτήσεις του Τραμπ, του Σαλβίνι, της Λεπέν και του Ζεεχόφερ.

Οι ρατσιστικές και ισλαμοφοβικές εκστρατείες που γίνονται επίσημες κρατικές πολιτικές και της ΕΕ, δίνουν αέρα στα πανιά της ακροδεξιάς και των φασιστών που σηκώνουν κεφάλι. Τα ρατσιστικά πογκρόμ στο Κέμνιτς που οργάνωσαν οι φασίστες είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα. Στην Ελλάδα, η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής προσπαθεί να ξαναβγεί στους δρόμους και να διεκδικήσει χώρο μέσα από τις εθνικιστικές εκστρατείες γενικά και για το Μακεδονικό συγκεκριμένα.

Η κυβέρνηση Τσίπρα διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην εφαρμογή των ρατσιστικών πολιτικών της ΕΕ, όπως δείχνει και η πρόσφατη διμερής συμφωνία με την κυβέρνηση της Μέρκελ. Η εφαρμογή της θα σημάνει χιλιάδες «επαναπροωθήσεις» προσφύγων και μεταναστών, το γέμισμα των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Η ελληνική άρχουσα τάξη διεκδικεί να γίνει το κεφαλοχώρι των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε Βαλκάνια και Μ. Ανατολή και ταυτόχρονα ο συνοριοφύλακας της ρατσιστικής Ευρώπης-Φρούριο.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Με τη συλλογική δύναμη της εργατικής τάξης και της νεολαίας, του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος που δυναμώνει από τις ΗΠΑ μέχρι την Ευρώπη. «Είμαστε περισσότεροι!» φώναξαν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στο Κέμνιτς και σε όλες τις γερμανικές πόλεις. Είκοσι χιλιάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες πολιόρκησαν τον Σαλβίνι και τον Ορμπαν στο Μιλάνο. Στην Ελλάδα το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, το κίνημα που άνοιξε τα σχολεία στα προσφυγόπουλα, οι αγώνες που κάθισαν στο σκαμνί τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, είναι ζωντανό.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει την υπογραφή της από την συμφωνία του αίσχους της ΕΕ της 28 Ιούνη και τη διμερή συμφωνία με την Γερμανία.

Απαιτούμε να σταματήσει ο αποκλεισμός των προσφύγων στα νησιά και να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να πάρουν άσυλο και χαρτιά, να έρθουν να ζήσουν στις πόλεις μας, στις γειτονιές, να έχουν πρόσβαση στα σχολειά, στα νοσοκομεία, στη δουλειά.

Παλεύουμε για να καταδικαστούν οι ναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, που προκαλούν σε γειτονιές και πόλεις. Η δίκη της Χρυσής Αυγής μπαίνει στη τελική της ευθεία και είναι στο χέρι του μαζικού κινήματος και της Αριστεράς να επιβάλλουν με τη δράση τους ότι όλη η εγκληματική συμμορία θα καταλήξει στη φυλακή.

Η πάλη ενάντια στις ρατσιστικές εκστρατείες και τη φασιστική απειλή είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος. Πάει χέρι-χέρι με την πάλη ενάντια στη φτώχεια, τη λιτότητα, την ανεργία, τις ιδιωτικοποιήσεις. Το δρόμο στη δεξιά και τη φασιστική απειλή δεν θα τον φράξουν οι υποκριτικές διακηρύξεις του Τσίπρα που αγκαλιάζεται με τη Μέρκελ, θα τον φράξουν οι αγώνες της εργατικής τάξης και της νεολαίας για το δικό της μέλλον, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, φτώχεια και πολέμους.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρωτοστατεί μαχητικά και ενωτικά σε αυτούς τους αγώνες.

Για να βροντοφωνάξουμε με χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, αντιφασιστικές αντιρατσιστικές κινήσεις και συλλογικότητες, σωματεία και συλλόγους: Στη φυλακή οι φασίστες-ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες/μετανάστες.

πηγή : http://antarsya.gr/node/5000


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Θεσ/νίκη - Τρίτη 18/9: κάλεσμα οργανώσεων της Αριστερά για πορεία στη μνήμη του Π. Φύσσα

Δημοσιεύουμε κοινό κάλεσμα οργανώσεων της Αριστεράς στην Θεσσαλονίκη για συμμετοχή στην αντιφασιστική πορεία που θα πραγματοποιηθεί στη μνήμη του Π. Φύσσα την Τρίτη 18/9, στη Καμάρα

Ο Π. Φύσσας ζει στους αγώνες ενάντια στους φασίστες και το σύστημα που τους εκτρέφει!

Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα για τον Παύλο Φύσσα

Θεσσαλονίκη: Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, 6μμ Καμάρα

5 χρόνια πριν η ναζιστική συμμορία των χρυσαυγιτών είχε κορυφώσει την εγκληματική της δράση, δολοφονώντας μετανάστες (Σ. Λουκμάν), ξυλοκοπώντας εργάτες, συνδικαλιστές, αγωνιστές. Με κάλυψη των αφεντικών τους, οι οποίοι εκδήλωναν μέσω των ΜΜΕ την επιθυμία τους για μια κυβέρνηση με μια "σοβαρή Χρυσή Αυγή". Ο Παύλος Φύσσας, εργάτης-καλιτέχνης ήταν γνωστός για τα τραγούδια του με πολιτικό και αντιφασιστικό περιεχόμενο. Η δολοφονία του ξεχείλισε την οργή ενάντια στον φασισμό. Χιλιάδες νεολαίοι, εργαζόμενοι, οργανώσεις ξεχύθηκαν στους δρόμους και ανάγκασαν από την μία τους φασίστες να κρυφτούν και από την άλλη την κυβέρνηση Σαμαρά να κάνει ένα τηλεοπτικό σόου συλλήψεων του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής αλλά και την παραπομπή τους σε δίκη. Για να καθησυχάσει το κίνημα αλλά και για εκλογικούς λόγους.

Έκτοτε, η στάση του κράτους απέναντι στην ΧΑ είναι αποπροσανατολιστική. Η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη έχει αφήσει ελεύθερο μέχρι και τον δολοφόνο του Παύλου, Ρουπακιά με περιοριστικούς όρους, από τους 69 κατηγορουμένους χρυσαυγίτες, μόνο οι 44 έχουν εμφανιστεί έστω μια φορά στο δικαστήριο, η δίκη δεν τελειώνει και η Χρυσή Αυγή παραμένει ένα νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα. Οι χρυσαυγίτες επιχειρούν να επανακτήσουν χώρο στην πολιτική ζωή, εκμεταλλευόμενοι τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για το Μακεδονικό. Με ορμητήριο τις εθνικιστικές συγκεντρώσεις επιτίθενται σε κοινωνικούς αγωνιστές, πολιτικούς χώρους αλληλεγγύης και αγώνα (βλ. εμπρησμό της κατάληψης Libertatia κ.α), σε μετανάστες.

Η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξυπηρετώντας την ελληνική άρχουσα τάξη και τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ-ΕΕ, συντηρεί την ΧΑ σαν εφεδρεία του συστήματος. Συνδιαλέγετε με χρυσαυγίτες σε συμβούλια και φιέστες (βλ. Καστελόριζο), εμπλέκεται στις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ ως τσιράκι των Αμερικάνων και προωθεί το παραμύθι της "εθνικής ενότητας" σε θέματα "υψίστης εθνικής σημασίας", όπως τα ελληνοτουρκικά. Μαζί με την αντιπολίτευση και τα αστικά ΜΜΕ, επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν με τον εθνικισμό την συνείδηση του λαού για να τον κάνουν να ξεχάσει τους πραγματικούς εχθρούς του. Τα μνημόνια διαρκείας, την αντεργατική λαίλαπα, τον πόλεμο, τον φασισμό και όλες τις αστικές κυβερνήσεις που υπηρετούν το καπιταλιστικό σύστημα.

Αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, συνεχίζει τις αντιδημοκρατικές κατασταλτικές πρακτικές, για να επιβάλει το καθεστώς των μνημονίων διαρκείας. Επιστρατεύουν όλο και περισσότερο τα «εθνικά ζητήματα» χρησιμοποιώντας κάθε λογής ακροδεξιούς, πατριδοκάπηλους. Όλοι αυτοί είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι για το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα καθώς διαπλέκονται με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους(στρατός, αστυνομία), και επιθυμούν την ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή των μηχανισμών αυτών στην διακυβέρνηση της χώρας. Σκοπός τους είναι η συντριβή κάθε διεκδίκησης του εργατικού κινήματος και των οργανώσεών του, ώστε να επιβληθεί η απόλυτη εξουσία των εργοδοτών/καπιταλιστών, με εργαζόμενους-δούλους χωρίς μισθούς, ωράρια και δικαιώματα.

Για να τσακίσουμε τους φασίστες πρέπει να ανατρέψουμε τις αστικές κυβερνήσεις και τις πολιτικές τους, το αστικό κράτος και το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που τους εκτρέφει και τους επιτρέπει να δρουν ανενόχλητοι. Η ανάπτυξη του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, των μαχητικών ενωτικών αγώνων, είναι η μόνη εγγύηση ενάντια στην φασιστική απειλή.

  • Να τσακίσουμε τον φασισμό. Στην φυλακή οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι, οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί.
  • Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών-πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Οργανώσεις της Αριστεράς στην Θεσσαλονίκη

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2018/09/189_15.htm…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

18 Σεπτέμβρη κανένας μας δεν σκοτώνεται

18 Σεπτέμβρη 2013, Κερατσίνι

Ο Παύλος Φύσσας δολοφονείται από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Είχαν προηγηθεί η δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, δεκάδες φασιστικές δολοφονικές επιθέσεις και ποκγρόμ σε μετανάστες, η δολοφονική επίθεση σε εργάτες στο λιμάνι του Πειραιά, σε δομές και χώρους του αντιφασιστικού και αναρχικού κινήματος και γενικότερα στον κόσμο του αγώνα (στέκια και καταλήψεις). Η δολοφονία του Φύσσα σηματοδοτεί το απόγειο της εγκληματικής φασιστικής δράσης της Χρυσής Αυγής, η οποία ως το μακρύ χέρι του συστήματος πριμοδοτούνταν από το κράτος και το πολιτικό του προσωπικό (προσπάθεια κοινωνικής νομιμοποίησης μέσω της θεωρίας των δύο άκρων, συμψηφισμός της κινηματικής αντιβίας με την φασιστική, ιδεολογήματα περί «σοβαρής» Χρυσής Αυγής κλπ). Πρόκειται για το αποτέλεσμα του σχεδιασμού του κράτους ως απάντηση στην εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 και της μετέπειτα πυκνής μαχητικής περιόδου του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος, επιχειρώντας να ανακόψει την δυναμική του τοποθετώντας στο προσκήνιο τους φασίστες, ως αυτό που πάντα ήταν. Η πιο απροκάλυπτη μορφή της κρατικής και καπιταλιστικής εξουσίας, στην υπηρεσία του κράτους και των αφεντικών.

18 Σεπτέμβρη 2018, ο χρόνος δεν παγώνει, το νήμα ξετυλίγεται

Η σημερινή συνθήκη μας βρίσκει αντιμέτωπους με την επανεμφάνιση του εθνικιστικού, φασιστικού και μισαλλόδοξου λόγου και δράσης στο προσκήνιο, με αφορμή την ανακίνηση του Μακεδονικού ζητήματος από το κράτος ώστε να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα και να αναβαθμιστεί ο ρόλος του στη διεθνή σκακιέρα των διακρατικών ανταγωνισμών και συμφερόντων. Με όχημα τη διοργάνωση εθνικιστικών, δήθεν ακομμάτιστων και αντισυστημικών, συλλαλητηρίων συσπειρώθηκε το πιο βαθιά συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας με διάφορες φασιστικές και εθνικιστικές γκρούπες να αποκτούν κεντρικό ρόλο, θέτοντας τα περιεχόμενα και καθορίζοντας τη στόχευση των συλλαλητηρίων αυτών. Η επανεμφάνιση αυτή της ακροδεξιάς συνοδεύεται από χαρακτηριστικά κινήματος δρόμου επιδιώκοντας την ηγεμονία της στο πολιτικό σκηνικό, θέτοντας η ίδια την πολιτική ατζέντα.

« Το συλλαλητήριο […] θα αποτελέσει τον λαγό για τον φασίστα δρομέα. Ο «αγνός πατριωτισμός» που επικαλούνται κάποιοι από τη βιτρίνα των διοργανωτών δεν είναι παρά η μεγάλη αυλή του εθνικισμού και του φασισμού.» [Ανακοίνωση της Συλλογικότητας για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο» για το εθνικιστικό συλλαλητήριο της 21ης Γενάρη 2018 στη Θεσσαλονίκη]

Μέσα σε αυτήν την εθνικιστική χοάνη της μισαλλοδοξίας που ενσάρκωσε το τρίπτυχο Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια με τον πιο γραφικό και συνάμα πιο αποκρουστικό τρόπο, ξεπήδησε η εγκληματική δράση του φασιστικού εσμού. Εθνικιστικές οργανώσεις, χούλιγκαν, χριστιανικά σωματεία, συνθέτουν το μωσαϊκό του φασιστικού όχλου. Ο απολογισμός των εθνικιστικών συλλαλητηρίων περιλαμβάνει τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia, επιθέσεις σε δομές και κόσμο του αγώνα (ΕΚΧ Σχολείο, αντιεθνικιστική συγκέντρωση της Καμάρας, Θέατρο Εμπρός, Προοδευτική Τούμπας, ΕΚΧ Φαβέλα, Κατάληψη ΛΚ37, Παλιό Νεκροτομείο) καθώς και πογκρόμ εναντίον μεταναστών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Την ώρα που η κοινωνία μετρούσε ακόμα τους νεκρούς της από το κρατικό-καπιταλιστικό έγκλημα των πυρκαγιών στην Αττική, κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη ανεξαρτήτου χρώματος/φύλου/φυλής, ακροδεξιές ομάδες οργάνωναν επιθέσεις εναντίον μεταναστών στη Θεσσαλονίκη. Τελευταίος κρίκος σε αυτή την αλυσίδα της φασιστικής δράσης είναι ο ξυλοδαρμός δύο παιδιών έξω από ξενώνα φιλοξενίας προσφύγων στο Ωραιόκαστρο.

The show must go on

Μέσα σε αυτή τη συνθήκη διαμορφώθηκαν οι όροι διεξαγωγής της φετινής ΔΕΘ. Οι ρόλοι μοιράστηκαν, το σενάριο δρομολογήθηκε, το σκηνικό στήθηκε. Το κράτος και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως εγγυητής της δημοκρατικής ομαλότητας, της τάξης και της νομιμότητας από την μία μεριά. Από την άλλη οι φασίστες ως «αντισυστημική» δύναμη ενάντια στο «σάπιο προδοτικό κατεστημένο». Φαινομενικά αντιπαραθετικές εικόνες, στην πραγματικότητα συμπληρωματικές. Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, το κράτος και το παρακράτος σε μια καλοστημένη παράσταση. Την ημέρα των διαδηλώσεων στη ΔΕΘ, μία ημέρα που φέρει το πρόσημο των κινημάτων και του αντικρατικού, αντικαπιταλιστικού αγώνα, οι φασίστες προσπάθησαν μέσα από δήθεν συγκρούσεις με την αστυνομία να δώσουν «εθνικό» χαρακτήρα και να την μετατρέψουν σε φιέστα εθνικής συσπείρωσης, ομοψυχίας και ανάτασης, όπου καταπιεστές και καταπιεσμένοι πορεύονται μαζί για το «εθνικό συμφέρον», δηλαδή για τα συμφέροντα του κράτους και του κεφαλαίου.

Ένα «εθνικό συμφέρον» που απαιτεί την ευθυγράμμιση της κοινωνίας με τα συμφέροντα της κυριαρχίας, κατασκευάζοντας τον «Άλλο», τον εσωτερικό εχθρό από την εδώ μεριά των συνόρων που είναι ο κατατρεγμένος, ο πρόσφυγας, ο μετανάστης, ο απεργός, ο κομμουνιστής, ο αναρχικός και γενικότερα όποιος υψώνει ανάστημα στην επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Και τον εξωτερικό εχθρό από την άλλη πλευρά των συνόρων, ο οποίος βρίσκεται στην ίδια μοίρα με εμάς και αντιμετωπίζει την ίδια εξαθλίωση, την ίδια προοπτική μέσα στην καπιταλιστική δυστοπία. Συντίθεται έτσι το πλαίσιο του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, όπου αφενός οι πληβείοι καλούνται να σκοτωθούν μεταξύ τους για τα συμφέροντα των αφεντικών, αφετέρου έχουν να έρθουν αντιμέτωποι με τις χρυσές εφεδρείες του συστήματος, τα τάγματα εφόδου των παρακρατικών νεοναζί, όταν αναπτύσσουν αντιστάσεις απέναντι στο κρατικό-καπιταλιστικό σύμπλεγμα καταπίεσης και εκμετάλλευσης.

«Ξέρουμε ότι καμία κυβέρνηση δεν επιθυμεί την καταστροφή του φασισμού, γιατί η αστική τάξη είναι υποχρεωμένη να βρίσκει καταφύγιο σε αυτόν, κάθε φορά που βλέπει την εξουσία να της φεύγει από τα χέρια» [Μπουεναβεντούρα Ντουρρούτι]

Είναι αυτός ακριβώς ο λόγος, όπου η έννοια του αντιφασιστικού κράτους είναι σχήμα οξύμωρο, καθώς το ένα χρειάζεται το άλλο για τη ζωτική τους ύπαρξη. Για το λόγο αυτό, οι φασίστες χαίρουν της προστασίας τόσο από την δικαστική εξουσία, κρατώντας τους μέσα στο κάδρο, όσο και της προστασίας από την εκτελεστική εξουσία του κράτους. Είναι αυτό το σημείο όπου από δυνάμεις καταστολής της αντικαπιταλιστικής και αντικρατικής δράσης μετατρέπονται σε δυνάμεις προστασίας (και άλλοτε συνεργασίας) του φασισμού. Είναι αυτή η συνθήκη που επιτρέπει τη Χρυσή Αυγή να συνεχίζει να υφίσταται ως νόμιμο κόμμα, αν και με τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ως υπόδικους -εν ενεργεία βουλευτές ωστόσο- για εγκληματική οργάνωση, και ταυτόχρονα να μπορεί να δρα παράνομα και απρόσκοπτα δίχως την επίσημη υπογραφή της, πραγματοποιώντας φασιστικές επιθέσεις στο παρασκήνιο, φτάνοντας ακόμα και στη στοχοποίηση και ξυλοδαρμό συνηγόρων της οικογένειας Φύσσα ή προβαίνοντας σε επιθέσεις εναντίον απεργών στο λιμάνι του Πειραιά, λειτουργώντας ως τον πιο προωθημένο εκτελεστικό βραχίονα των αφεντικών (COSCO), ντόπιων και πολυεθνικών.

Συνοψίζοντας, ο μόνος κερδισμένος από την φετινή ΔΕΘ αναδείχθηκε το κράτος και η κυβέρνηση ειδικότερα, η οποία εκμεταλλευόμενη τη συνθήκη που η ίδια δημιούργησε με τις δήθεν αντισυστημικές συγκρούσεις φασιστών-αστυνομίας, έπαιξε το χαρτί του τοποτηρητή της αστικής νομιμότητας με αντιδεξιό πρόσημο. Άλλωστε, η συγκεκριμένη συγκυβέρνηση έχει αναδειχθεί σε προνομιακό διαχειριστή της κρατικής εξουσίας καθώς έχει κατορθώσει να επιβάλλει όλα τα μέτρα, τις διατάξεις και τις καπιταλιστικές προσταγές της κυριαρχίας που οι προκάτοχοί της δεν μπόρεσαν. Γεγονός που έχει αναγνωριστεί από την άρχουσα τάξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αποδίδοντάς της εύσημα.

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι αγώνας για την ίδια τη ζωή

Απέναντι σε αυτή τη συνθήκη, όπου το πιο μαύρο μέτωπο της ανθρώπινης ιστορίας προσπαθεί να σηκώσει εκ νέου κεφάλι, απαντάμε με την όξυνση της αντιφασιστικής πάλης. Υψώνουμε αντιφασιστικά αναχώματα στην προσπάθεια εγκαθίδρυσης μιας κατάστασης όπου φασιστικές συμμορίες κυκλοφορούν και επιτίθενται στους πληβείους και τον κόσμο του αγώνα. Από τις δομές μας, τις γειτονιές μας μέχρι τους χώρους εργασίας μας, σε όλο το φάσμα του κοινωνικού πεδίου αντιμαχόμαστε τον εθνικισμό, τον φασισμό, τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία. Απέναντι τόσο στο κράτος και το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο που γεννά φτώχεια, εξαθλίωση και κανιβαλισμό, όσο και στο πιο προωθημένο τμήμα του που δρα ως εμπροσθοφυλακή των συμφερόντων του κράτους και του κεφαλαίου, δηλαδή το φασιστικό παρακράτος.

Να τσακίσουμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά με ακηδεμόνευτους ταξικούς αγώνες, ανεξάρτητα από την προβιά που φοράει κάθε φορά, είτε με τη μάσκα του Μακεδονομάχου, είτε με του μπράβου απεργοσπάστη, είτε του μισαλλόδοξου ρατσιστή που δεν θέλει πρόσφυγες και μετανάστες στη γειτονιά.

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 18/9 | ΚΑΜΑΡΑ | 18:00

Θεσσαλονίκη, Σεπτέμβρης 2018

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο»,

μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης - Ο.Σ.

Συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό «Libertatia»

Îνα ή πεÏÎ'σσότεÏα άτομα


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε, από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά. Η δολοφονία του Παύλου υπήρξε το αποκορύφωμα της οξυμένης ναζιστικής δραστηριότητας την περίοδο που προηγήθηκε. Η χρυσαυγίτικη δολοφονία του εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, η αντίστοιχης έντασης επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα ήταν ενδεικτικές περιπτώσεις ενταγμένες στην ίδια στρατηγική έντασης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε: ο Παύλος Φύσσας δεν σκοτώθηκε ούτε «τυχαία», ούτε εξαιτίας μιας συμπλοκής που «ξέφυγε». Ο Παύλος, υπερασπιζόμενος τους φίλους του, αντιμετώπισε μέχρι τελικής πτώσης τάγμα εφόδου της Χ.Α. που ήρθε για να σκοτώσει, μάλιστα παρουσία δυνάμεων της ΔΙΑΣ που παρέμειναν απλοί θεατές. Η δολοφονία του υπήρξε απότοκο της συνεχόμενης ενορχηστρωμένης(ΜΜΕ, Κυβέρνηση, εγχώριο Κεφάλαιο) γιγάντωσης της Χρυσής Αυγής εκείνη την περίοδο και της ολοένα και μεγαλύτερης παρέμβασης που αποκτούσε στη δημόσια σφαίρα.

Τα αντανακλαστικά του αντιφασιστικού κινήματος ήταν άμεσα και είχαν μαζικά αποτελέσματα. Η οργή του κόσμου του αγώνα μπλόκαρε τις προθέσεις της Χρυσής Αυγής να αναβαθμίσει περαιτέρω την δράση της. Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, φοβισμένο από τη μαζική αντίδραση αναγκάστηκε να φυλακίσει προσωρινά τους φασίστες για να εκτονώσει την κατάσταση. Τα ΜΜΕ, που γιγάντωσαν το φασιστικό θηρίο, ξεκίνησαν τις αποκαλύψεις της ναζιστικής δραστηριότητας της Χ.Α. Ο Παύλος Φύσσας σκοτώθηκε επειδή το αυγό του φιδιού δεν τσακίστηκε όσο ήταν ακόμα νωρίς. Η θλιβερή αλήθεια είναι πως αν είχαμε κάνει ως κίνημα και κοινωνία ότι περισσότερο μπορούσαμε μετά τη δολοφονία του Σαχζάτ, ώστε οι φασίστες να γίνουν αντιληπτοί ως αυτό που είναι, μισάνθρωποι δολοφόνοι, ο Παύλος μπορεί να μην έπεφτε νεκρός στο Κερατσίνι.

Φέτος, πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του, τίποτα δεν τελείωσε. Η πολιτική αποδυνάμωση της Χρυσής Αυγής είναι αισθητή αλλά η εγρήγορση του αντιφασιστικού κινήματος παραμένει αναγκαία μπροστά στην αναζωπύρωση του εθνικισμού. Την ίδια στιγμή, οι ναζί συνεχίζουν να θεωρούνται από το κράτος νόμιμο πολιτικό κόμμα παρότι είναι πλέον ανοιχτά παραδεκτό πως αποτελούν μαχαιροβγάλτες που επιτίθενται σε πρόσφυγες και αγωνιστές. Τα μαχαίρια των ναζί στοχεύουν στην ουσία όσους φτωχούς καταφέραν να γλυτώσουν απ' τούς φράχτες της Ευρώπης Φρούριο. Φέρνουν σε πρώτο πλάνο την υπάνθρωπη συνθήκη, στην οποία καταδικάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση τις/τους μετανάστ(ρι)ες. Ταυτόχρονα, το τελικό αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης δίκης των νεοναζί δεν είναι καθόλου δεδομένο παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει πια κανείς και καμία στην ελληνική κοινωνία που να μπορεί να ισχυριστεί, πως «δεν ξέρει».

Με αφορμή τη συμφωνία για το Μακεδονικό, στο έδαφος της ματαίωσης προσδοκιών, της συνεχιζόμενης φτωχοποίησης και επιτροπείας, η αντίδραση επιχειρεί να βρει χώρο απεύθυνσης με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Θεσσαλονίκη, όπου ακροδεξιοί, εθνικιστές και φασίστες βγήκαν ξανά στο δρόμο. Οι «μακεδονικές» συγκεντρώσεις των προηγούμενων μηνών, αν και όσο περνούσε ο καιρός έφθιναν σε μαζικότητα, οργανώνονταν από φασίστες και ακροδεξιούς που έκαναν αισθητή την παρουσία τους με ναζιστικά συνθήματα και επιθέσεις που ακολουθούσαν τις πορείες. Οι πυρπολήσεις, οι βεβηλώσεις, οι επιθέσεις σε καταλήψεις, μετανάστες και αγωνιστές/στριες από το χώρο των κινημάτων και της νεολαίας μπήκαν στην ημερήσια διάταξη. Την ώρα που τα φώτα των καθεστωτικών μέσων είναι στραμμένα στους «μακεδονομάχους», οι φτωχοί και οι εξαιρούμενες παραμένουν στο περιθώριο. Σήμερα, το αντιφασιστικό κίνημα στη πόλη οφείλει, στο κέντρο και στις γειτονιές, να υψώσει ξανά συλλογικά οδοφράγματα μαζί με τα καταπιεζόμενα τμήματα της κοινωνίας απέναντι στο φασισμό.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο φασισμός δεν θα νικηθεί από το Κράτος και τις κυβερνήσεις. Ο ρόλος του είναι να στηρίζει το μεγάλο κεφάλαιο, ενδυναμώνοντας το κράτος καταστολής, μονιμοποιώντας την κατάσταση εξαίρεσης και υπερασπίζοντας το υπάρχον σύστημα εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης. Δεν έχουμε αυταπάτες για το ρόλο του και όσο οι ναζί κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας και έχουν θέση στις πολιτικές εξελίξεις δεν πρόκειται να εφησυχάσουμε. Ειδικά τώρα που η αναθέρμανση του μακεδονικού ζητήματος αποτελεί μοναδική ευκαιρία για κάθε λογής εθνικιστικό και φασιστικό εσμό να πάρει θέση στον δημόσιο λόγο, να προωθήσει τα ρατσιστικά και δολοφονικά του σχέδια. Η μέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα πρέπει να γίνει η αρχή, όχι μόνο της αφύπνισης των πολλών, αλλά της αποφασιστικής δράσης για το σχηματισμό ενός μεγάλου, πολυσυλλεκτικού, ταξικού- αντιφασιστικού μετώπου που δεν θα αφήσει στους φασίστες ούτε σπιθαμή γης, που θα τους στείλει ξανά στις τρύπες τους.

Δεν θα ξεχάσουμε, δεν θα αποδεχτούμε την παρουσία του φασισμού στην κοινωνία, δεν θα αφήσουμε την πόλη έρμαιο στα χέρια του. Είμαστε πολύ περισσότεροι/ες, θα νικήσουμε το φασισμό, θα ζήσουμε με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια!

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: ΤΡΙΤΗ 18/9, 18:00, ΚΑΜΑΡΑ


Αναμέτρηση, Ανασύνθεση-ΟΝΡΑ, Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά, Κόκκινο Νήμα, Ξεκίνημα-Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Σεπτέμβριος 13h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

«Ο φασισμός, ως το μακρύ χέρι του κράτους κάνει τη βρώμικη δουλειά της αστικής δημοκρατίας, εξαπολύοντας επιθέσεις στους καταπιεσμένους και σε όσους αντιστέκονται στην κρατική βαρβαρότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η άνοδος και ισχυροποίηση της Χ.Α, ως "η χρυσή εφεδρεία" του κράτους, σε μια περίοδο που οι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες απειλούσαν την εύρυθμη λειτουργία του. Στοχοποιώντας μετανάστες και πρόσφυγες, ως τους υπαίτιους της οικονομικής κρίσης, η Χ.Α λειτουργεί σαν βαλβίδα εκτόνωσης της κοινωνικής δυσαρέσκειας και οργής, η οποία αντί να στραφεί ενάντια στους πραγματικά υπεύθυνους (ντόπια και διεθνή αφεντικά) καταλήγει να εκφράζεται μέσω της ξενοφοβίας και του κανιβαλισμού. Παράλληλα, οργανώνονται τάγματα εφόδου, τα οποία με τις πλάτες της ΕΛ.ΑΣ προχωρούν σε πογκρόμ κατά μεταναστών, επιθέσεις σε στέκια/ καταλήψεις/ κοινωνικούς χώρους και σε δολοφονίες. Η οργανωμένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα προκάλεσε γενικευμένη κοινωνική αντίδραση , με χιλιάδες ανθρώπους να βγαίνουν στο δρόμο, αντιστεκόμενοι στην φασιστική απειλή. Η απάντηση του κράτους παραμένει η ίδια, με βία, καταστολή και πλήθος συλλήψεων, ανά την επικράτεια.»
--απόσπασμα κειμένου αλληλεγγύης στους 6 διωκόμενος για την παρέμβαση στα γραφεία της Χ.Α, στη Θεσσαλονίκη, της Voluntad Antifascista (https://www.kinimatorama.net/event/96965)

Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, βλέπουμε ακροδεξιά μορφώματα σε Ελλάδα και Ευρώπη να σηκώνουν πάλι κεφάλι. Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει επιθέσεις ακροδεξιών ενάντια σε μετανάστες/στριες, ομοφυλόφιλους/ες, αντιφασίστες/στριες, στέκια και καταλήψεις.

Σήμερα, εκτός από μια μέρα μνήμης, είναι μια μέρα αγώνα ενάντια στον φασισμό.

Μια μέρα υπεράσπισης της ζωής ενάντια στο μίσος και το θάνατο, της διαφορετικότητας ενάντια στα στερεότυπα που έχουν επιβληθεί και τέλος τέλος υπεράσπισης της ελευθερίας όλων.

Βγαίνουμε στους δρόμους, τις γειτονίες, τις πόλεις και δεν αφήνουμε σπιθαμή γης στο φασιστικό και εθνικιστικό οχετό. Ενάντια στα εθνικιστικά και φασιστικά ιδεολογήματα.

Να εντείνουμε την αντιφασιστική δράση σε σχολεία, σχολές, εργασιακούς χώρους και γειτονιές.

Δεν ξεχνάμε τους δολοφόνους των Λουκμάν, Φύσσα.

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΖΕΙ
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ
ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Αντιφασιστική πορεία Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου Καμάρα, 18:00

Aντιφασιστική Συνέλευση Voluntad Antifascista

Greek antifa

πηγή : https://www.facebook.com/Aντιφασιστική-Συνέλε…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Αντιφασιστική πορεία

Στις 18 Σεπτέμβρη του 2013, ο Παύλος Φύσσας δολοφονείται από φασίστες
της Χρυσής Αυγής. Το ευρύτερο αντιφασιστικό κίνημα δυναμώνει, δημιουργεί
εχθρικό έδαφος στους φασίστες και τους τσακίζει από γειτονιά σε
γειτονιά. Η μουσική του Φύσσα ακούγεται στους δρόμους, στίχοι του
γράφονται στους τοίχους, συνθήματα με το όνομα του συνοδεύουν τις
πορείες. Το κράτος και οι θεσμοί του καταδικάζουν την Χρυσή Αυγή, την
απειλούν με ποινικές διώξεις. Κράτος, media, πολιτική και δικαστική
εξουσία δράττονται της ευκαιρίας και επιχειρούν να ξεπλύνουν ολόκληρο το
κοινωνικοπολιτικό σύστημα που την έθρεψε και την όπλισε. Η κοινωνία
δείχνει την κίβδηλη ευαισθησία της και καταδικάζει για ακόμη μια φορά
την βία, από όπου και αν προέρχεται - αυτή τη φορά η κατάσταση
παρατράβηξε, διότι η βία στράφηκε ενάντια σε ένα κομμάτι από τη σάρκα
της και όχι σε κάποιο ξένο και αλλότριο κομμάτι, όπως συνέβη άλλες
φορές που
στάθηκε απλά σιωπηλή. Η θεωρία των δύο άκρων ζει και βασιλεύει και οι
ευϋπόληπτοι πολίτες εγκαλούν με τη σειρά τους σε εορτασμό και νίκη της
δημοκρατίας.
Πέντε χρόνια μετά παρατηρούμε μεγάλη μερίδα του κοινωνικού ιστού να
αφήνει πίσω τα προσχήματα και τον συγκαλυμμένο εκφασισμό και για πρώτη
φορά μετά από καιρό να βρίσκει κάτι για να αγωνιστεί και να
διαμαρτυρηθεί. Η κοινωνία κατεβαίνει στους δρόμους και διαδηλώνει για τη
Μακεδονία. Η κοινωνία του σήμερα έχει ως λάβαρο την ελληνική σημαία,
τονώνεται από και τονώνει την έννοια της εθνικής ενότητας και του
πατριωτισμού σε ένα φαύλο κύκλο που πολώνει ολοένα και περισσότερο.
Και εμείς που θέτουμε τους εαυτούς μας; Ως αναρχικά άτομα δεν
επηρεαζόμαστε απο τα σημεία των καιρών, ούτε αντιλαμβανόμαστε την
κοινωνία ως δεξαμενή άντλησης συντροφικών και ανεξούσιων σχέσεων.
Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και την επικαιρότητα, αλλά δεν μένουμε σε
αυτά, ούτε μεταβάλλουμε τα προτάγματα μας. Μέσα στην πάροδο των χρόνων
δεν αλλάζουν οι ιδέες μας και δεν περιορίζουμε τον αγώνα μας. Μονάχα η
οργή μας μεγαλώνει, γιγαντώνεται και σύντομα θα ξεσπάσει.
Όπως τότε με τον κάθε Ρουπακιά, έτσι και τώρα με το κάθε εθνικόφρων
κατακάθι θέτουμε τους εαυτούς μας απέναντι στον φασισμό που γεννάει
αυτό το σύστημα. Τον φασισμό που υπάρχει παντού γύρω μας στις αξίες
αυτής της κοινωνίας και που αναπαράγεται μέσα στις σχέσεις μας με τους
άλλους, με τη φύση και με τα υπόλοιπα ζώα. Που κρύβεται μέσα σε αθώα
νοικοκυριά και σε καφενειακές συζητήσεις. Θέλουμε να γίνουμε αυτό που θα
έρθει για να συντρίψει το υπάρχον. Είμαστε μονάδες άρρωστες και
διεστραμμένες και δεν θα
ησυχάσουμε μέχρι να καεί συθέμελα αυτή η φυλακή στην οποία αναγκαζόμαστε
να ζούμε. Αυτή η κοινωνία φυλακή που στηρίζεται πάνω στα πιο σαθρά
θεμέλια - της υποταγής, της εκμετάλλευσης, της εθελοδουλείας, της
εθνικοφροσύνης, της αστικής νομιμότητας, της υποκρισίας. Που καθημερινά
προσπαθεί να καταστείλει τις επιθυμίες και τις στοχεύσεις μας. Αυτή την
φυλακή θέλουμε να δούμε νεκρή και άγονη, έτσι ώστε η καταστροφή της να
γεννήσει την ικανοποίηση μας.

ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΑΤΩ Ο ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ, ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 18/09, ΣΤΙΣ 18:00, ΚΑΜΑΡΑ

Κατάληψη 111

πηγή : email που λάβαμε στις 17 Σεπτέμβριος 18h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Αντιφασιστικές παρεμβάσεις σε σχολεία και γειτονιές των δυτικών συνοικιών εν όψει της πορείας για το Φύσσα

Created with GIMP

Grafi fus

thumbnail_antifafussas3


Μπορεί και εγώ να φοβάμαι, μπορεί και εγώ να τρομάζω… Άλλο φοβάμαι όμως και άλλο δειλιάζω.

Σεπτέμβριος 2018.

5 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά και το Τάγμα Εφόδου Νίκαιας (18 Σεπτεμβρίου 2013) και τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν (17 Ιανουαρίου 2013) από τους χρυσαυγίτες Διο. Λιακόπουλο και Χρ. Στεργιόπουλο…

5 χρόνια από τη δολοφονική επίθεση σε εργάτες της Ζώνης Περάματος και το βαρύ τραυματισμό 9 εξ αυτών (12 Σεπτεμβρίου 2013).

6 χρόνια μετά τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον Αιγυπτίων ψαράδων (12 Ιουνίου 2012) και τραμπουκισμούς μεταναστών μικροπωλητών σε Ραφήνα και Μεσολόγγι (8 Σεπτεμβρίου 2012)…

6 χρόνια από την απαγωγή και το βάναυσο βασανισμό του Αιγύπτιου εργάτη φούρνου στη Σαλαμίνα, Ουαλίντ Ταλέμπ, από τα μέλη της Χρυσής Αυγής Σγούρδα Γιώργο και Σγούρδα Σταμάτη (Νοέμβριος του 2012).

7 χρόνια μετά το μαζικό 4ήμερο πογκρόμ που ξεκίνησε το βράδυ της 10ης Μαΐου 2011 στην Αθήνα, με απολογισμό 1 νεκρό και περισσότερους από 120 τραυματίες μετανάστες (με τουλάχιστον 20 βαριά τραυματισμένους)…

9 χρόνια μετά την απαρχή των επιθέσεων και τα πογκρόμ από Τάγματα Εφόδου στον Άγιο Παντελεήμονα (Μάιος 2009) και 7 χρόνια από τη δολοφονική επίθεση σε Αφγανό μετανάστη στην ίδια περιοχή από τη χρυσαυγίτισα Θέμις Σκορδέλη (18 Σεπτεμβρίου 2011)…

10 χρόνια μετά την δολοφονική επίθεση στο στέκι Αντίπνοια στα Πετράλωνα (30 Ιουνίου του 2008) και το μαχαίρωμα 2 ατόμων από τους χρυσαυγίτες Βα. Σιατούνη και Αθ. Στράτο…

19 χρόνια από τη διπλή δολοφονία μεταναστών (19 και 21 Οκτωβρίου 1999) και τραυματισμό άλλων 7 από τον χρυσαυγίτη Παντελή Καζάκο…

20 χρόνια από τη δολοφονική επίθεση από τη Φάλαγγα της Χρυσής Αυγής (που θα μετονομαστεί αργότερα σε Τάγμα Εφόδου) σε 3 φοιτητές (με βαριά τραυματισμένο τον φοιτητή Κουσουρή) που συμμετείχαν σε συγκέντρωση αδιόριστων εκπαιδευτικών και φοιτητών, έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων (16 Ιουνίου 1998), με πρωτεργάτη τον Αντ. Ανδρουτσόπουλο (ή Περίανδρο)…

23 χρόνια από την δολοφονική επίθεση με μαχαίρι έξω από την κατάληψη Αλκαμένους και το βαρύ τραυματισμό 2 ατόμων, από το μέλος της Χρυσής Αυγής Θανάση Μανώλογλου (Μάρτιος 1995)…

23 χρόνια από τη συμμετοχή χρυσαυγιτών στη Σφαγή της Σρεμπρένιτσα στη Βοσνία (Ιούλιος 1995)…

Και πόσα άλλα… Δυστυχώς η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Και αυτά είναι ΕΛΑΧΙΣΤΑ από τα γνωστά της βίαιης δράσης της Νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής (από το 1980 που δημιουργήθηκε).

4 ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ Μίσος, Επιθέσεις, Δολοφονίες.

4 ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ Παρακράτος, Μαφία, Μπραβιλίκια και Εμπορίας ναρκωτικών, όπλων και ανθρώπων.

4 ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ Ρουφιανιάς και άριστης συνεργασίας με μπάτσους, εκκλησία, ΜΜΕ, κράτος και κεφάλαιο.

4 ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ Αντιδραστικότητας και συμμετοχής στη Καταστολή κινημάτων με αποκορύφωμα την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008.

4 ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ Νεοναζισμού και Φαλλοκρατίας.

Χρόνια τώρα ζούμε τους χρυσαυγίτες (και τους κάθε λογής και διαλογής φασίστες γενικότερα) στο δρόμο. Τους ξέρουμε καλά ποιοί είναι και το τι κάνουν. Δεν έχουμε αυταπάτες. Και δεν είναι μόνον αυτοί, αλλά ένας συρφετός συγκοινωνούντων δοχείων που απλώς αλλάζουν όνομα την εκάστοτε στιγμή.

Να ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ με αυτούς επιτέλους.

Να ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ με τον κάθε μεγαλομανή εγωπαθή νάρκισσο που θέλει να τον αποκαλούν «αρχηγό».

Να ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ με τους νοσταλγούς του Χίτλερ, του Μουσολίνι και του Μεταξά.

Να ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ με τους απόγονους των Χιτών και των Ταγματασφαλιτών.

Να ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ με τους κληρονόμους της Χούντας των Συνταγματαρχών.

Να ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ με το Μίσος, το Παρακράτος και τη Τρομοκρατία.

Να ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ με το Φασισμό και τους κάθε λογής Φασίστες, Ρατσιστές, Σεξιστές και Ομοφοβικούς.

Να ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ με ό,τι τον γεννά, με το Κράτος και το Κεφάλαιο.

Στο Δρόμο, στα Σχολεία, στους Χώρους Εργασίας, στα Γήπεδα, ΠΑΝΤΟΥ.

Αντιφασιστική Πορεία στη μνήμη του Παύλου, του Σαχζάτ και όλων όσων βρέθηκαν στο διάβα του μανιακού μίσους της Χρυσής Αυγής και του Φασισμού γενικότερα, στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018, 18:00 Καμάρα

ΔΕ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ!

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ!

YΓ1 Τα 440.996 χέρια που σταύρωσαν με αγκυλωτούς σταυρούς τα ψηφοδέλτια και νομιμοποίησαν στις εκλογές του 2015 αυτές τις 4 δεκαετίες Μίσους, Επιθέσεων, Ρουφιανιάς, Παρακράτους και Δολοφονιών, έχουν βάλει το χέρι τους στο κακό που έγινε και γίνεται. Να το ξέρουν και να το θυμούνται καλά και αυτοί, αλλά και οι δήθεν «σύγχρονοι μακεδονομάχοι» των συλλαλητηρίων που κάνουν πλάτες στα φασισταριά.

ΥΓ2 Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για «απόδοση δικαιοσύνης» από κανένα νόμο, κανένα δικαστήριο και καμιά κυβέρνηση, όσο αριστερή και αν φαντάζεται πως είναι. Τη δικαιοσύνη θα την αποδώσει ο κόσμος του αγώνα όταν θα περάσει πάνω από τους φασίστες ως λαίλαπα οργής και θα τσακίσει μαζί με αυτούς το κράτος, το κεφάλαιο, την εκκλησία και ότι άλλο γεννά και θρέφει το φασισμό.

ΥΓ3 Την Αλληλεγγύη μας στην οικογένεια Φύσσα, τους φίλους του και ειδικότερα στη Μάγδα Φύσσα.

Ανοιχτή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών (Θεσσαλονίκης)

πηγή : https://sineleusiditika.wordpress.com/2018/09…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες. Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα Τρίτη 18/9

Με αγώνες να τσακίσουμε τον φασισμό, χρυσαυγίτικο και μνημονιακό

Καμία ανοχή - Κανένας χώρος για τους φασίστες και αντιδραστικούς

Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα: Τρίτη 18/9

Αθήνα: 17:30, Κερατσίνι, μνημείο Παύλου Φύσσα

Θεσσαλονίκη: 18:00 στην Καμάρα

-

Φέτος συμπληρώνονται 5 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά. Ο Παύλος ήταν γιος εργατών, είχε εργαστεί στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος μαζί με τον πατέρα του, έγινε γνωστός από τα hip hop τραγούδια του με πολιτικό και αντιφασιστικό περιεχόμενο, συμμετείχε συχνά σε συναυλίες αλληλεγγύης. Όλα αυτά ήταν αρκετά για να μπει στο στόχαστρο του ναζιστικού μορφώματος Χρυσή Αυγή, που εκείνη την περίοδο υλοποιούσε ένα σχέδιο κλιμάκωσης και αναβάθμισης της δράσης του (δολοφονικές επιθέσεις και ξυλοδαρμούς μεταναστών, αγωνιστών, κ.λπ.) και με άμεση ενίσχυση από την κυβέρνηση Σαμαρά επεδίωκε πιο καθαρά έναν πρωταγωνιστικό κατασταλτικό ρόλο σε βάρος του εργατικού κινήματος.

Η δολοφονία πυροδότησε ένα ογκώδες κύμα οργής και αντίδρασης των εργαζόμενων και νέων ενάντια στον φασισμό, ανάγκασε την κυβέρνηση Σαμαρά να σπάσει την μακρά περίοδο δικαστικής, αστυνομικής και πολιτικής ασυλίας των φασιστών, να προχωρήσει σε συλλήψεις του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής.

Σήμερα, μετά από 5 χρόνια, η στάση του κράτους απέναντι στην ΧΑ είναι σαν να μην συνέβη ποτέ τίποτα. Η τυφλή αστική δικαιοσύνη έχει αφήσει ελεύθερο μέχρι και τον δολοφόνο του Παύλου (με δήθεν περιοριστικούς όρους), η δίκη καρκινοβατεί για τρίτη χρονιά χωρίς την παρουσία των 69 κατηγορουμένων, η ΧΑ παραμένει ένα νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα.

Η ξεπουλημένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την τυχοδιωκτική της πολιτική έχει γίνει επικίνδυνη και αποκρουστική. Ευθυγραμμίζεται με τους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, που έχουν αιματοκυλίσει τον πλανήτη, εμπλέκεται ενεργά στους πολεμικούς σχεδιασμούς, δαπανά δισ. για εξοπλισμούς ενώ ο λαός πεινάει, κλείνει συμφωνίες (π.χ. Συμφωνία Πρεσπών) που αφενός εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, αφετέρου αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους, σιγοντάρουν τους εθνικιστές/χρυσαυγίτες με στόχο αυτοί να ανακτήσουν σιγά σιγά τον χώρο τους (στην πολιτική και στον δρόμο), εκμεταλλευόμενοι τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, δίπλα σε νεοδημοκράτες και κάθε λογής «μακεδονομάχους». Επαναφέρει με γοργούς ρυθμούς το Κράτος Εκτατής Ανάγκης, όπου εθνικιστές, χρυσαυγίτες, αντιδραστικοί κάθε λογής -και κυρίως γύρω από τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς- θα αποτελέσουν χρήσιμο εργαλείο. Άλλωστε φάνηκε πεντακάθαρα από τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε φρούριο ενόψει της ΔΕΘ. Έτσι, προετοιμάζει ακόμα πιο αντιδραστικές εξελίξεις, ακόμα μεγαλύτερη αντιδημοκρατική αναδίπλωση, ώστε να διασωθεί ο ελληνικός καπιταλισμός από την τεράστια κρίση του με συντριπτικά χτυπήματα στο εργατικό κίνημα.

Για να τελειώσουμε μία και καλή με τους φασίστες και τα αφεντικά τους, πρέπει να τελειώσουμε με τα Μνημόνια και τις κυβερνήσεις που τα εφαρμόζουν. Αυτές οι ναζιστικές ομάδες βρίσκονται σε πλήρη σύμπλευση και συνεργασία με το μνημονιακό καθεστώς. Έχουν φωλιάσει σε αστυνομία, στρατό, δικαστικό μηχανισμό. Είναι οι πρώτοι που θα τρέξουν να χτυπήσουν έναν εργατικό αγώνα εξασφαλίζοντας την «τάξη και ασφάλεια» για κάθε μαυραγορίτη εργοδότη. Είναι απαραίτητοι για την καλλιέργεια διαιρέσεων και μίσους στο εσωτερικό της εργατικής τάξης, ώστε να είναι ανήμπορη ενάντια στο κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές, ενάντια στα Μνημόνια, την απειλή του πολέμου, το χτύπημα των δημοκρατικών ελευθεριών.

Η πραγματική δικαιοσύνη θα αποδοθεί από την εργατική τάξη και την νεολαία μέσα από την ανάπτυξη του κινήματος, την ενότητα και οργάνωση των αγώνων, με ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο, ενάντια σε κάθε φασίστα - είτε άθλιο νεοφιλελεύθερο μνημονιακό, είτε ναζιστή χρυσαυγίτη.

-

Να σαπίσουν στη φυλακή για πάντα οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι.

Ενωτική - Μαζική - Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών. Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

Ενάντια σε πόλεμο, ιμπεριαλισμό και εθνικισμό - Διεθνισμός των εργατών και των λαών. Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις. Όχι στους εξοπλισμούς.

Ενάντια στον ρατσισμό. Ανοιχτά σύνορα, με ασφαλή και οργανωμένη διέλευση, ενάντια στις ρατσιστικές συμφωνίες της ΕΕ. Άσυλο στους πρόσφυγες, χαρτιά στους μετανάστες.

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : http://www.okde.gr/archives/8056