Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 στις 19.00

Ιδρυτικο κειμενο Pueblo και καλεσμα σε συνελευση

ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Πρόσφατα, ξεκίνησαν οι ζυμώσεις για τη δημιουργία μιας καινούριας αναρχικής συλλογικότητας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Επιλέγουμε να οργανωθούμε και να αντισταθούμε σε μια εποχή κορύφωσης της καπιταλιστικής ύφεσης, φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας, ιμπεριαλιστικών βλέψεων των κρατών, πατριαρχίας, ανόδου των εθνικισμών και έξαρσης του φασιστικού και ρατσιστικού φαινομένου παγκοσμίως. Απόρροια των νεοφιλελεύθερων αυτών πολιτικών είναι η εξάπλωση των μεταναστευτικών ροών σε πρωτόγνωρα για την ιστορία επίπεδα, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, η εργασία σε συνθήκες γαλέρας με μαζικές απολύσεις, οι οικολογικές καταστροφές στο βωμό του χρήματος και η καταστολή των αγώνων για τη Γη και την Ελευθερία, η κανονικοποίηση σύγχρονων στρατοπέδων συγκέντρωσης ανθρώπων και ζώων, η πιο απάνθρωπη μορφή εγκλεισμού σε κολαστήρια, η ετεροκανονικότητα και η έμφυλη βία και καταπίεση. Απότοκο όλων των παραπάνω είναι η αποξένωση του ατόμου από την κοινότητα, ο ατομικισμός και ο φόβος του Άλλου.

Ενάντια στις παραπάνω λογικές Κυριαρχίας, εμείς αντιπροτείνουμε την κατάργηση του κράτους, την άρση των εγχρήματων οικονομικών σχέσεων, την διάλυση του εκκλησιαστικού θεσμού, τη δόμηση της κοινωνίας σε αυτόνομες ομοσπονδιακές κομμούνες, την επαναστατική αλληλεγγύη σε κάθε ριζοσπατικό και ελευθεριακό κίνημα και υποκείμενο και την ολική απελευθέρωση ανθρώπων και ζώων. Λειτουργούμε αμεσοδημοκρατικά και αντι-ιεραρχικά και συναποφασίζουμε με γνώμονα τις οριζόντιες διαδικασίες και τη συνδιαμόρφωση.

Αναγνωρίζουμε πως το πρώτο βήμα για να ανατραπεί το κοινωνικό γίγνεσθαι είναι η ριζική αλλαγή των ανθρώπινων σχέσεων, οι οποίες διαμορφώνονται από την καπιταλιστική κοσμοθεώρηση. Ως αναρχικά άτομα, δεν αποδεχόμαστε λογικές τυπικής ή άτυπης ιεραρχίας, επιβολής, σεξισμού, ελιτισμού και οπορτουνισμού εντός και εκτός του κινήματος. Βρίσκουμε γόνιμο σε τέτοιους καιρούς να οργανωθούμε αποτάσσοντας τις εξουσιαστικές σχέσεις σε όλα τα επίπεδα και αποφεύγοντας τη λογική του κινηματικού και κοινωνικού κανιβαλισμού.

Για τη συλλογικότητά μας επιλέγουμε το όνομα Pueblo (το μικρό χωριό που αντιστέκεται), για να καταδείξουμε τον τρόπο με τον οποίο η κοινότητά μας επιθυμεί να δομήσει τις ανθρώπινες σχέσεις στο εσωτερικό της και σταδιακά να εξαπλωθεί πολεμώντας τον καπιταλισμό, την πατριαρχία και ο,τι αυτά γεννούν.

Σας καλούμε σε μια ανοιχτή συζήτηση είτε για να συμμετάσχετε στο εγχείρημα, είτε για να ενημερωθείτε γι αυτό, την Τετάρτη 26.9 στις 19:00 στη ΣΘΕ (φουαγιε) του ΑΠΘ.

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Αναρχική Συλλογικότητα Pueblo

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Σεπτέμβριος 12h