Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018 στις 20.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Πρωτοβουλία Αναρχικών Τρικάλων
Αντιφασίστες/ριες

Τρίκαλα Πλατεία Ρήγα Φεραίου 18/09/2018 20.00

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1591285/


1 2 3

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΤΡΙΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 8 μ.μ., ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 ο Παύλος Φύσσας πέφτει νεκρός από το δολοφονικό χτύπημα του μέλους της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Γ. Ρουπακιά. Η δολοφονία έρχεται μετά από μία σειρά φασιστικών επιθέσεων εναντίον προσφύγων, μεταναστών, αριστερών και αγωνιστών. Έρχεται μετά τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν.

Πέντε χρόνια μετάοι ηθικοί αυτουργοί και εκτελεστές αυτού του εγκλήματος παραμένουν ελεύθεροι. Πέντε χρόνια μετά η ακροδεξιά και ο φασισμός παρουσιάζουν άνοδο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ως αποτέλεσμα σκληρών πολιτικών λιτότητας που επιβάλλουν οικονομικές ελίτ και την υλοποιούν κυβερνήσεις, όπως στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Ο φασισμός είναι το δεκανίκι του συστήματος που μόνο στόχο έχει το κέρδος των ισχυρών και την περαιτέρω φτωχοποίηση των οικονομικά αδύναμων.

Πέντε χρόνια μετάη αντικομμουνιστική προπαγάνδα προσπαθεί να ταυτίσει τον ναζισμό με τον κομμουνισμό μέσα από τη θεωρία των «δύο άκρων». Στη πραγματικότητα τα αστικά επιτελεία και οι «παπαγάλοι» τους προσπαθούν να αθωώσουν τον φασισμό και να στοχοποιήσουν το επαναστατικό λαϊκό κίνημα, να φιμώσουν κάθε φωνή που αντιστέκεται, να περιορίσουν και να καταστείλουν τους αγώνες.

Αυτοί που πετάνε λάσπη στο κίνημα, αυτοί που μιλούν στο όνομα της αριστεράς επιβάλλοντας σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές είναι οι ίδιοι που με την πολιτική τους, σπέρνουν τη φτώχεια, την ανεργία και την ανέχεια, είναι οι ίδιοι που ενίσχυσαν την ανάπτυξη της Χρυσής Αυγής.Είναι οι ίδιοι που έδωσαν βήμα λόγου στους νεοναζιστές εγκληματίες παρουσιάζοντάς τους σαν μία ακόμα πολιτική δύναμη.

Ο φασισμός είναι η όψη του ίδιου νομίσματος, είναι η εφεδρεία του συστήματος που σε καιρούς κρίσης ξεβράζεται στην επιφάνεια για να σπείρει την τρομοκρατία, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό χτυπώντας τους αδύναμους, για να τσακίσει κάθε δημοκρατική φωνή που αντιστέκεται κάθε οργανωμένη συλλογική αντίσταση, για να υπερασπιστεί και να προστατέψει τα συμφέροντα των μεγαλοβιομήχανων των εφοπλιστών και των πολυεθνικών.

Πέντε χρόνια μετά το δολοφονικό αυτό χτύπημα, τιμάμε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα μέσα από τους μαζικούς λαϊκούς αντιφασιστικούς αγώνες. Το τσάκισμα του φασισμού περνάει μέσα από τους αγώνες ενάντια στο σύστημα που τον γεννά.

Λέσχη εργασίας αλληλεγγύης και πολιτισμού

πηγή : http://lesxi-ergasias-trikalon.blogspot.com/2…


1 2 3

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία για τον Παύλο Φύσσα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

Όλοι την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη, 8 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου σε συγκέντρωση και πορεία για να τσακίσουμε τον φασισμό.

Στις 18 Σεπτέμβρη κατακλύζουμε την πλατεία Ρήγα Φεραίου για να δώσουμε ένα ισχυρό αντιρατσιστικό μήνυμα και να υπενθυμίσουμε στους νοσταλγούς του Γ' Ράιχ πως ο Παύλος χτυπάει ακόμα στις καρδιές μας και ζει μέσα από τους αγώνες μας. Δεν ανεχόμαστε να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι φασίστες δολοφόνοι σπέρνοντας το δηλητήριο του ναζισμού. Είναι υπόθεση όλων μας να υπερασπιστούμε τις γειτονιές μας και τις αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και της ελευθερίας,έννοιες άμεσα συνυφασμένες με την πόλη μας. Μία πόλη που στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των μεταναστών και των προσφύγων. Μια πόλη που υπέφερε από τις θηριωδίες των ναζί. Μια πόλη που ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ.

Ας μην ξεχνάμε πως ο ναζισμός θεριεύει μέσα σε κλίμα απάθειας, αμάθειας και αδιαφορίας. Κι όπου αυτό συμβαίνει, το δίκαιο πεθαίνει. Γι' αυτό ως μαθητές καλούμε όλους τους πολίτες να δώσουν το μαζικό παρόν στους δρόμους και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για το δίκαιο.

Γιατί εάν παλεύουμε στο παρόν, το μέλλον θα είναι δικό μας.

Το χρωστάμε εξάλλου στους εαυτούς μας, σε όλους όσους αγωνίζονται για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, μα προπάντων στην μνήμη του Παύλου. Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη και της ζωής ενάντια στο θάνατο. Την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη συγκεντρωνόμαστε στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 8 μ.μ. για να τσακίσουμε τον φασισμό.

Πρωτοβουλία Μαθητών Τρικάλων

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/76498/