Τρίτη 3 Μαίου 2011 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Άρη Σειρηνίδη

___________0411.jpg

Με αφορμή τη συμπλήρωση της 12μηνης προφυλάκισης του Άρη Σειρηνίδη, εξετάζεται από το συμβούλιο εφετών η άρση ή η παράτηση της κράτησης του.

Να είμαστε όλοι εκεί.

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


TO TAΞIKO DNA THΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ»

Η δικαστική εξουσία αποτελούσε ανέκαθεν βασικό πυλώνα για την προώθηση και επιβολή της κυρίαρχης πολιτικής. Ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία όπου η αυταρχική δημοκρατία του Μνημονίου προσπαθεί να συντρίψει κάθε ζωντανή κοινωνική αντίσταση, η «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» δείχνει το πιο σκληρό ταξικό πρόσωπό της.

Την ίδια στιγμή που ο Μαντέλης, ο Τσουκάτος, ο Τσοχατζόπουλος και τα άλλα πρωτοκλασάτα πολιτικά στελέχη ουσιαστικά επιβραβεύονται για τις υπηρεσίες που προσέφεραν σε αυτό το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας, ο σύντροφος Άρης Σειρηνίδης, ο «επικίνδυνος» αναρχικός σύμφωνα με τα διαβιβαστικά της Αντιτρομοκρατικής, βιώνει στο πετσί του τη συνεχιζόμενη εκδικητικότητα των διωκτικών μηχανισμών.

Το δικαστήριο που μέχρι πρόσφατα εκδίκαζε την υπόθεση του πυροβολισμού εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη τον Ιούλιο του 2009 και με αφορμή την ασθένεια ενός τακτικού μέλους του, με μια πρωτοφανή απόφαση αυτοκαταργείται και διατάσσει την επανάληψη της διαδικασίας στις 8 Ιουνίου. Εδώ έχει αξία να τονίσουμε ότι μέχρι τώρα είχε διεξαχθεί το μεγαλύτερο μέρος της δίκης χωρίς φυσικά να έχει προκύψει το παραμικρό στοιχείο εναντίον του συντρόφου.

Σαν να μην έφτανε αυτό, με πραξικοπηματικό τρόπο εξοβελίζουν τους ενόρκους και μόνοι τους οι τακτικοί δικαστές αποφασίζουν την παράταση της προφυλάκισης μέχρι να συγκληθεί αυτεπάγγελτα το Δικαστικό Συμβούλιο στις 3 Μαϊου λόγω συμπλήρωσης ενός χρόνου προφυλάκισης.

Είναι προφανές πως οι παραπάνω μεθοδεύσεις στοχεύουν τον αναρχικό Άρη Σειρηνίδη, που με την πολύχρονη παρουσία του στους κοινωνικούς αγώνες και την ακέραια στάση του απέναντι στους κατασταλτικούς μηχανισμούς αποτελεί υπόδειγμα κοινωνικού αγωνιστή. Οφείλονται όμως σε μεγάλο βαθμό και στον πιλοτικό χαρακτήρα της δίκης λόγω της χρήσης ως αποκλειστικού αποδεικτικού στοιχείου του DNA για πρώτη φορά στα ελληνικά δικαστικά χρονικά, αν και ουδεμία σχέση έχει το DNA που βρέθηκε σε μια μάσκα με τις κατηγορίες που αποδίδονται στον Άρη Σειρηνίδη. Το αποτέλεσμα αυτής της δίκης θα καθορίσει σημαντικά το δικονομικό μέλλον των επιστημονικών αναλύσεων των εργαστηρίων της ΓΑΔΑ.

Σε κάθε περίπτωση το κίνημα αλληλεγγύης βρίσκεται στο πλευρό του συντρόφου και αγωνίζεται να σταματήσει την πολιτική ομηρεία του.

Απαιτούμε την ολοκληρωτική απαλλαγή του Άρη Σειρηνίδη από όλες τις κατηγορίες και φυσικά την άμεση και χωρίς όρους αποφυλάκισή του.

Καλούμε στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί έξω από το Εφετείο Αθηνών στις 3 Μαίου στις 9.00 το πρωί κατά τη συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλίου.

Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΑΡΗΣ ΣΕΙΡΗΝΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ

πηγή : http://actionforliberty.wordpress.com/2011/05/02/to-ta%ce%beiko-dna-th%cf%83-%c2%ab%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%be%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bf%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b7%cf%83%c2%bb/