Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση

Ενημέρωση για το δικαστήριο της κατάληψης στέγης Actα et Verba και νέο κάλεσμα

Την Τρίτη 17/9/2018, ήταν προγραμματισμένη η δίκη που αφορά την εκκένωση της κατάληψης στέγης Acta et Verba (Κουρεμένου 5) που είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλη του 2015. Είχε αναβληθεί συνολικά 5 φορές σε βάθος χρόνου τρεισίμιση περίπου ετών, λόγω απουσίας της ιδιοκτήτριας η οποία αρνούταν να εμφανιστεί όλο αυτό το διάστημα.

Την τελευταία φορά η δικαστική εξουσία επέλεξε αναβάλλοντας τη δίκη, να αποστείλει έγγραφο-κλήση στην ιδιοκτήτρια η οποία κατοικεί μόνιμα στην Αμερική, κάνοντάς της γνωστό πως η ημέρα εκδίκασης θα είναι η 17/9/2018, ώστε να προσέλθει. Την συγκεκριμένη ημέρα, ο σύντροφος που κατηγορείται για διατάραξη οικιακής ειρήνης, καθώς και αλληλέγγυες/οι βρέθηκαν στο δικαστικό μέγαρο (όπως και τις προηγούμενες φορές) ώστε να πραγματοποιηθεί η δίκη. Και κάπου εδώ αρχίζει η φαρσοκωμωδία.

Το έγγραφο που έστειλε το δικαστήριο, κόλλησε στις γραφειοκρατικές διαδικασίες του ελληνικού κράτους και δεν στάλθηκε ποτέ. Έτσι όταν έφτασε η σειρά της συγκεκριμένης δίκης, το προεδρείο αποφάσισε να αποσύρει την υπόθεση την οποία και ανέβαλε εκ νέου. Ο κατηγορούμενος και οι συγκεντρωμένοι έφυγαν αναμένοντας καινούρια κλήση. Η ιδιοκτήτρια όμως τελικά προσήλθε και απαίτησε να γίνει η δίκη, πράγμα το οποίο ο εισαγγελέας, παρακάμπτοντας τις νομικές διαδικασίες, δέχθηκε και απαίτησε από τη δικηγόρο του κατηγορούμενου να επιστρέψει ώστε να εκδικαστεί η υπόθεση 2 τουλάχιστον ώρες μετά. Πράγμα το οποίο δεν έγινε. Η δίκη παρόλα αυτά ξεκίνησε κανονικά εν τη απουσία του συντρόφου κατηγορούμενου και διακόπηκε για την Πέμπτη 20/9/2018, ύστερα από παρέμβαση της δικηγόρου.

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2018

ΣΤΙΣ 09:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Acta et Verba

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1591385/