Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 στις 11.00

Παρεμβαση στην ΕΥΑΘ: "Φτανει πια με τα κομμενα νερα"

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ : ΣΠΙΤΙ - ΡΕΥΜΑ - ΝΕΡΟ - ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
…Διεκδικούμε τη ζωή μας με όπλο μας την έμπρακτη αλληλεγγύη...

Είναι καιρός τώρα που παρακολουθούμε (και ζούμε) πολλά και άκρως ενδιαφέροντα σχετικά με το νερό. Αποφύγαμε τόσο καιρό να τοποθετηθούμε σαν συνέλευση μέχρι να κοπάσει ο θόρυβος από τους διάφορους "ειδήμονες" αλλά και να καταλάβουμε ποιο ακριβώς είναι το παιχνίδι της ΕΥΑΘ.

Από που να ξεκινήσουμε.
Από την απόλυση των συμβασιούχων? Από την λειψυδρία που μας καταδίκασε η εταιρία τόσο καιρό ( και ακόμα συνεχίζεται σε κάποιες περιοχές )? Από την ταλαιπωρία για διακανονισμούς και δόσεις?
Απαντήσεις και λύσεις, πειστικές και αποτελεσματικές, ποτέ δεν δόθηκαν. Ερωτήματα αναπάντητα που είναι στο μυαλό όλων μας.

Και το κερασάκι στην τούρτα.
Μαθαίνουμε ότι η ΕΥΑΘ δημιουργεί τηλεφωνικό κέντρο, με σκοπό να απευθυνόμαστε σ' αυτό, όλοι όσοι μας κόβει το νερό η εταιρία.
Θα μας δίνουν δύο μέρες διορία, για να κάνουμε διακανονισμό, αλλιώς θα μας αφαιρεί το μετρητή (!!!).

Γι' αυτά αλλά και παλαιότερες διεκδικήσεις και απαιτήσεις μας, που ποτέ δεν ικανοποίησε η εταιρία, η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Τούμπας, θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στα γραφεία της ΕΥΑΘ, στην Καμάρα, την Πέμπτη 27/9 και ώρα 11 π.μ.

Απαιτούμε:

---- Ούτε να το σκέφτεστε για κομμένα νερά και αφαίρεση μετρητή σε οικιακούς χρήστες.
Οριστικό σταμάτημα στις διακοπές υδροδότησης στα νοικοκυριά, άμεση επανασύνδεση των κομμένων παροχών νερού στα σπίτια και στα νοικοκυριά που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς,

---- Διακανονισμούς σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες του καθενός. Δόσεις και κάτω των 20€ .

---- Πληρωμές, έναντι λογαριασμού, και στις τράπεζες ( κατά το πρότυπο της ΔΕΗ ).
Αλλαγή της εισπρακτικής πολιτικής της ΕΥΑΘ , ώστε να μπορούν οι συμπολίτες μας να πληρώνουν τμήμα -έναντι του λογαριασμού στα αυτόματα μηχανήματα των τραπεζών με χρήση του barcode χωρίς να απαιτείται να προσέλθουν στα γραφεία της ΕΥΑΘ και να περιμένουν στις ουρές του λογιστηρίου για να εκδώσουν σχετικό παραστατικό και μετά να πληρώσουν στα ταμεία,

---- Επέκταση των εισοδηματικών ορίων και κοινωνικών προϋποθέσεων για την ένταξη στο καθεστώς του Κοινωνικού τιμολογίου.
Να αναπροσαρμοσθεί προς τα πάνω το αντικειμενικά κατώτατο πλαφόν των 30 κυβ. μέτρων το τετράμηνο, της χαμηλής χρέωσης για το κοινωνικό τιμολόγιο, ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες - καταναλώσεις των οικογενειών-νοικοκυριών (μίνιμουμ να πάει στα 50 κυβ. μέτρα το τετράμηνο),
Διεύρυνση των εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων για ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο μίας και πάρα πολύ λίγος κόσμος έχει ενταχθεί σε αυτό μέχρι σήμερα (ποσοστό περίπου 3% του συνόλου των υδρομέτρων),

---- Για την αλλαγή ονόματος των υπόχρεων των λογαριασμών να μην υπάρχουν προϋποθέσεις και να γίνεται με ελαχιστοποίηση της εγγύησης-προκαταβολής.

---- Έλεγχος και ενημέρωση για τον βιολογικό καθαρισμό και την ποιότητα του νερού. Έχουμε το δικαίωμα να ξέρουμε τι πίνουμε.

Είναι προφανές ότι για μας δεν έχει καμία σημασία αν η ΕΥΑΘ είναι κρατική ή ιδιωτική. Είναι μια εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρία. Με σκοπό το κέρδος. Κέρδος από το νερό !!!

Όχι στην ιδιωτικοποίηση αλλά και έξοδο της εταιρίας από το χρηματιστήριο - ούτε ιδιωτικό ούτε κρατικό νερό.
Το νερό είναι δημόσιο - κοινό - πρωταρχικά αναγκαίο - αγαθό και είναι απαραίτητο για την ζωή και για την αναπαραγωγή μας.
Το νερό, σαν κοινωνικό αγαθό, πρέπει να διαχειριστεί από την κοινωνία με τους δικούς της όρους και για τις δικές της ανάγκες.

Κάτω τα χέρια από το νερό !!!

Ας το καταλάβουμε όλοι. Ή θα σωθούμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ή θα χαθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
Καμιά ανάθεση, καμιά διαμεσολάβηση, κανένας "σωτήρας".
Ο αγώνας τώρα αρχίζει. Μακρύς, δύσκολος. Για την επιβίωσή μας. Για το σταμάτημα της συνεχιζόμενης και ολοένα εντεινόμενης υποτίμησης της ζωής μας… Γιατί απλά ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ.

Ανοιxτή Συνέλευση Κατοίκων Τούμπας

πηγή : email που λάβαμε στις 23 Σεπτέμβριος 11h