Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018 στις 9.00 πμ

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Συγκέντρωση για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Την Τρίτη 25/9 περνά από ανακριτή ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, Δημόπουλος, ο οποίος με την αγαστή συνεργασία μπάτσων και πολιτών λύντσαρε τον Ζακ Κωστόπουλο.

Καλούμε σε μαζική παρουσία στις 9.00 έξω από το κτήριο 9, όπου θα περάσει για την απολογία του.

Σεξιστικός, ομοφοβικός, τρανσφοβικός, τοξικοφοβικός λόγος και αντίστοιχες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτά.

ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΛΗΣΤΕΙΑ - ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΝΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΛΥΣΣΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΓΑΖΙ - ΤΟΝ ΖΑΚ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ Η ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ - ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΟΠΛΙΣΕ Η ΤΟΞΙΚΟΦΟΒΙΑ

ΑΔΕΡΦΕΣ, ΠΡΕΖΑΚΙΑ, ΤΡΑΝΣ, ΟΡΟΘΕΤΙΚΟΙ, ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΘΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΟΡΤΗ

Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΣΑΣ ΧΤΙΖΕΤΕ ΜΕ ΑΙΜΑ - ΑΠΑΝΑΝΤΙ ΣΤ' ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΑ

ΦΙΛΗΣΥΧΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΝΑΖΙ - ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

ΛΕΣΒΙΕΣ, ΠΟΥΣΤΑΡΕΣ, ΙΕΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΑ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Συνέλευση για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

πηγή : email που λάβαμε στις 24 Σεπτέμβριος 02h


1 2 3 4 5

Να γίνουμε το εμπόδιο στον κοινωνικό φασισμό, για να αναπνεύσει ελεύθερα η τρυφερότητα της ανθρωπότητας - Την Τρίτη 25/9 στις 9 πμ στην Ευελπίδων θυμίζουμε ότι καμιά ζωή δε φεύγει μέσα στη σιωπή

Το μεσημέρι της Παρασκευής 21/9 δολοφονείται με λιντσάρισμα ο γκέι ακτιβιστής Ζακ Κωστόπουλος. Το θύμα εγκλωβισμένο σε μαγαζί με αγοραπωλησίες κοσμημάτων στην Ομόνοια προσπαθώντας να διαφύγει σπάζοντας την τζαμαρία βρίσκει μπροστά του τον ιδιοκτήτη και έναν μπράβο του να τον κλωτσάνε στο κεφάλι μέσα σε σπασμένα γυαλιά ανελέητα και τελικά θανάσιμα. Το λιντσάρισμα ενός ανυπεράσπιστου ανθρώπου ήταν και θα είναι πάντοτε η κατ' εξοχήν μέθοδος του κοινωνικού φασισμού, όπου και από όποιους και αν συμβαίνει.

Η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου εδώ και 3 μέρες παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ ως η «έσχατη λύση» ενός απλού «αγανακτισμένου» κοσμιματοπώλη. Το λιντσάρισμά του ως αποτέλεσμα της πρόθεσης των περαστικών να προστατέψουν την περιουσία του μαγαζάτορα από τον τοξικοεξαρτημένο επίδοξο ληστή, τον οποίο απλά χτύπησαν και εκείνος με κάποιον μαγικό τρόπο σκοτώθηκε. Χωρίς να τους απασχολεί ότι το θύμα ήταν εγκλωβισμένο και μόνο του σε ένα μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας μέρα μεσημέρι. Χωρίς να τους απασχολεί ότι στο στενό έκαναν βόλτα τα ΜΑΤ. Χωρίς να εξετάζουν καμία άλλη εκδοχή της ιστορίας ή έστω επιλογή του δολοφόνου.

Είναι προφανές ότι η παραμικρή αυτοάμυνα δεν υπάρχει σε αυτή τη δολοφονία. Βρισκόμαστε απέναντι σε μια ξεκάθαρα κανιβαλιστική λογική: της ασφάλειας του μαγαζιού επί πτωμάτων, την αυτοδικία, που πρέπει να νομιμοποιηθεί στην κοινωνία όταν αφορά την περιουσία και τα αφεντικά. Η κοινωνία πρέπει να εμπεδώσει ότι όχι μόνο η ασφάλεια είναι σημαντικότερη από την ελευθερία, αλλά και η περιουσία είναι σημαντικότερη από τη ζωή. Ακόμα κι αν είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν οποιαδήποτε περιουσία απειλούνταν ή και αυτό είναι μια κατασκευή των χωροφυλάκων και των δημοσιογράφων που συνεργάζονται μαζί τους.

Η αντιδραστική τοποθέτηση του «ναι μεν, αλλά» και η εμμονική μεγέθυνση του «αλλά» από τα ΜΜΕ και μερίδας κόσμου, επιχειρεί να κουκουλώσει τον φασιστικό χαρακτήρα της δολοφονίας και επιπλέον να της δώσει κοινωνικά χαρακτηριστικά. Όσο ακόμα το όνομα του θύματος ήταν άγνωστο, μιλούσαν για έναν τοξικοεξαρτημένο ληστή, ένα πρεζόνι, ένα σκουπίδι και η φρίκη της δολοφονίας σχετικοποιούνταν μέσα από αυτή την ταυτοποίηση. Η δημοσιοποίηση του ονόματος επιβάλει μια άλλου τύπου σχετικοποίηση. Είμαστε εδώ για να τις εμποδίσουμε και τις δύο.

Η κοινωνική αλληλεγγύη στέκεται απέναντι στον φασισμό, χωρίς «ναι μεν αλλά», χωρίς σχετικοποιήσεις, χωρίς να υποτιμά τον σκοταδισμό που καλλιεργείται απέναντι στους ευάλωτους ανθρώπους, χωρίς να αφήνει καμία πιθαμή χώρο στις ιδέες και τις πράξεις του.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί την Τρίτη 25/9 στις 9 π.μ. στα Δικαστήρια Ευελπίδων (κτήριο 9), όπου θα απολογείται στον ανακριτή ο δολοφόνος ιδιοκτήτης του μαγαζιού, Δημόπουλος. Για να δείξουμε ότι καμία ζωή δε μπορεί να χάνεται μέσα στη σιωπή.

πηγή : http://rocinante.gr/na-ginoume-to-empodio-sto…


1 2 3 4 5

ΘΑΝΑΤΟ στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ - Συγκέντρωση οργής στα δικαστήρια Ευελπίδων 25/9 9πμ

Ο Ζακ είναι μια κραυγή για όλους τους κυνηγημένους αυτού του κόσμου

ΘΑΝΑΤΟ στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Μίσος ταξικό για

τον κόσμο των νοικοκυραίων που λιγουρεύονται το αίμα του κλέφτη και του πρεζάκια, για να γεμίσουν με περηφάνια τα ασήμαντα βασίλειά τους,

τον κόσμο των πειθαρχημένων παγερών θεατών της σφαγής ενός ανθρώπου που φλέγεται για λίγο αέρα,

τον κόσμο των συναυτουργών που επενδύουν στην έλευση των ένστολων δολοφόνων, ώστε να ολοκληρωθεί η ανθρωποσφαγή και να επικυρωθεί η κανονικότητά της,

τον κόσμο που καταβροχθίζει ότι του πετάνε από τα ικριώματα οι δημοσιογράφοι-υποκινητές,

τον κόσμο του κεφάλαιου που γεννάει αυτά τα τέρατα

και τους αντιπροσώπούς του επί γης και ουρανού, που οπλίζουν τα ποίμνιά τους.

Ακονίζουμε τα κονσερβοκούτια και τις σπασμένες τζαμαρίες.

Συγκέντρωση οργής στα δικαστήρια Ευελπίδων

Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 9πμ

« Ένα πρωί θ'ανοίξω την πόρτα ίσα ολόισα στην φωτιά και θα μπω όπως και χθες φωνάζοντας «φασίστες!!», στήνοντας οδοφράγματα και πετώντας πέτρες μ' ένα κόκκινο λάβαρο ψηλά να γυαλίζει στον ήλιο.

Θ'ανοίξω την πόρτα και είναι -όχι πως φοβάμαι- μα να, θέλω να σου πω, πως δεν πρόλαβα και πως εσύ πρέπει να μάθεις να μην κατεβαίνεις στον δρόμο χωρίς όπλα όπως εγώ -γιατί εγώ δεν πρόλαβα- γιατί τότε θα χαθείς όπως κι εγώ «έτσι», «αόριστα» σπασμένη σε κομματάκια από θάλασσα, χρόνια παιδικά και κόκκινα λάβαρα.

Ένα πρωί θ'ανοίξω την πόρτα και θα χαθώ με τ'όνειρο της επανάστασης μες την απέραντη μοναξιά των δρόμων που θα καίγονται, μες την απέραντη μοναξιά των χάρτινων οδοφραγμάτων με τον χαρακτηρισμό -μην τους πιστέψεις!- προβοκάτορας. »

Κατάληψη Gare

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1591556/


1 2 3 4 5

Αφεντικά και μπάτσοι σκοτώσανε τον Ζακ. Κάλεσμα στα δικαστήρια

Στηρίζουμε την συγκέντρωση στα δικαστήρια ενάντια στους υπεύθυνους του ταξικού εγκλήματος για να εκφραστεί η κοινωνική οργή.

Πόλεμο σε κράτος και καπιταλισμό που γεννούν τους πλούσιους και τους φτωχούς, τους κατόχους ιδιοκτησίας και τους κατατρεγμένους

25/9 στις 9.00πμ

Αναρχική πρωτοβουλία nabat

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1591557/


1 2 3 4 5

Σχετικά με την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Ο queer ακτιβιστής και performer Ζακ Κωστόπουλος δολοφονήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα. Η δολοφονία του παρουσιάζεται σε όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ ως ατύχημα: πέθανε προσπαθώντας να δραπετεύσει από ένα παράθυρο καταστήματος μετά από υποτιθέμενη προσπάθεια ένοπλης ληστείας. Το βίαιο βίντεο που συνοδεύει αυτά τα άρθρα όμως δείχνει μια πολύ διαφορετική αλήθεια: έναν άοπλο Ζακ που προσπαθεί να δραπετεύσει και τον ιδιοκτήτη του καταστήματος μαζί με έναν άλλον άντρα να τον χτυπούν και να τον κλοτσούν μέχρι θανάτου. Το ελληνικό κοινό μιλά για το δικαίωμα του ιδιοκτήτη του καταστήματος να προστατεύει την περιουσία του από το τοξικοεξαρτημένο, τον φορέα του HIV κακοποιό. Αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι ο Ζακ μίλησε ανοιχτά και χωρίς ντροπή για το ότι ήταν, γιατί πάνω από όλα ήταν ένας περήφανος άνθρωπος που αγαπούσε τη ζωή.

Οι νοικοκυραίοι, οι έντιμοι, οι ενάρετοι πολίτες αυτής της χώρας, διαβάζοντας και τα σχόλια που επακολούθησαν της δολοφονίας, χαίρονται και ικανοποιούνται από το γεγονός ότι ο Ζακ έπεσε νεκρός από έναν δικό τους άνθρωπο. Τον απλό καθημερινό πολίτη, φίλο τους, γείτονα τους από την διπλανή πόρτα. Χαίρονται που ο «εγκληματίας», ο ένοχος είναι νεκρός.

Για όσες/ους δεν το έχουν ακόμα καταλάβει, βρισκόμαστε σε πόλεμο. Ένα πόλεμο που καλούμαστε όλοι/ες να ανταποκριθούμε, ασχέτως των διαφορών μας και των επιλογών μας στη ζωή. Γιατί όπως και να έχει, θα είναι μάχη για την επιβίωση μας μέσα σε συνθήκες γενικευμένης βαρβαρότητας. Καλούμαστε να οικοδομήσουμε το δικό μας στρατόπεδο, αυτό των καταπιεσμένων, των απόκληρων αυτού του κόσμου.

Στη Λακωνία ξέρουμε καλά και έχουμε νιώσει στο πετσί μας τι σημαίνει ρατσισμός, ομοφοβία, βιασμοί, διακρίσεις ενάντια σε τοξικοεξαρτημένα άτομα. Τι σημαίνει εκμετάλλευση και φτώχεια. Προκαταβολικά λέμε σε όσους χάρηκαν με την δολοφονία του Ζακ, ότι ο πόλεμος συνεχίζεται και μας θα βρουν απέναντι τους.

Την Τρίτη 25/9 περνά από ανακριτή ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, Δημόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με τα βίντεο, με την αγαστή συνεργασία της αστυνομίας και πολιτών λίντσαρε τον Ζακ Κωστόπουλο.

Καλούμε όλους και όλες φίλους/ες της να δώσουν το μαζικό παρόν στις 9.00 έξω από το κτήριο 9, όπου θα περάσει για την απολογία του.

Αυτόνομη Πρωτοβουλία Ενάντια στη Λήθη

24 Σεπτέμβρη 2018

πηγή : https://skalalakonias.wordpress.com/2018/09/2…