Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δίκη των "ληστών του Διστόμου"

Την Πέμπτη 27/9, ώρα 9.30, στην ειδική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, θα συνεχιστεί η δίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση των «ληστών του Διστόμου» και σωρεία άλλων κατηγοριών, που εντάσσονται στο πλαίσιο δράσης του Επανατατικου Αγώνα. Η δίκη έχει ξεκινήσει απο τις 25 Μαΐου και μέχρι στιγμής, εκτός της προηγούμενης συνεδρίασης όπου και κατέθεσε ο προϊστάμενος ερευνών(Ηρακλής Πατεράκης) της Δ.Α.Ε.Ε.Β(αντιτρομοκρατική υπηρεσία) χωρίς να εισφέρει κάτι συγκεκριμένο και αξιοποιήσημο, έχουν γίνει ελάχιστες συνεδριάσεις με αντικείμενο εξέτασης διάφορες ενστάσεις τόσο των δικηγόρων όσο και των ίδιων των κατηγορουμένων, οι οποίες στην πλειοψηφία τους έχουν απορριφθεί.

Τα μόνα αιτήματα που έχουν γίνει αποδεκτά και είναι σημαντικό να αναφερθούν είναι η ακύρωση της υποχρεώτικης παρουσίας της Μ. Θεοφίλου κάθε 15 μέρες στο τοπικό Α.Τ κοντά στον τόπο διαμονής της, όπως και η κατάργηση της καταγραφής των στοιχείων, κατα την είσοδο στο χώρο, όσων επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη δίκη. Επίσης, εκκρεμεί αίτημα αντικατάστασης της προφυλάκισης για τον σύντροφο Π. Ασπιώτη, για το οποίο αναμένεται απόφαση από τη σύνθεση του εν λόγω δικαστηρίου.

Αντιλαμβανόμενοι το μεγάλο χρονικό διάστημα που θα κρατήσει αυτή η δίκη αλλά και τις δεκάδες συνεδριάσεις που θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί, η συνέλευση ενάντια στη νεά αντιτρομοκρατική εκστρατεία: υπόθεση «ληστες του Διστόμου» σε μία προσπάθεια να αναδείξει τις πιο σημαντικές ημέρες δίκης για τους κατηγορούμενους καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Πέμπτη 27/9, στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς αναμένεται, εκτός απροόπτου, να καταθέσουν ο διευθυντής και υποδιευθυντής υποκαταστήματος τράπεζας του Παλαιού Φαλήρου ως μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι φέρονται να αναγνωρίζουν με απόλυτη(!) βεβαιότητα ως δράστες ληστείας της συγκεκριμένης τράπεζας τον σύντροφο Γ. Τσιρώνη και τους Γ. Πετρακάκο, Σ. Χριστοδούλου.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΑΦΙΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Σε περίπτωση μη εφαρμογής της συγκεκριμένης απόφασης, για οποιονδήποτε λόγο, από τις αρμόδιες αρχές(αστυνομική ή σωφρονιστική), οι αλληλέγγυοι να ενημερώσουν όπως μπορούν τους παρευρισκόμενους εντός της αίθουσας και να αποχωρήσουν, χωρίς να επιτρέψουν την καταγραφή των στοιχείων τους.

Συνέλευση ενάντια στη νεά αντιτρομοκρατική εκστρατεία: υπόθεση «ληστές του Διστόμου»

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/76567/


Την Πέμπτη 27/9 συνεχίζεται η δίκη της υπόθεσης των «ληστών του Διστόμου»

post image

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Την Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη συνεχίζεται στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη της υπόθεσης των «ληστών του Διστόμου» εναντίον αναρχικών και κοινωνικών κρατούμενων. Μία δίκη στηριζόμενη στον τρομονόμο, την ποινικοποίηση προσωπικών, κοινωνικών και οικογενειακών σχέσεων και το περιβόητο DNA, στην οποία κατηγορούμενοι/ες είναι οι: Γιώργος Πετρακάκος, Σπύρος Χριστοδούλου, Μαρία Θεοφίλου, ο αναρχικός και μέλος του Ε.Α. Νίκος Μαζιώτης, οι αναρχικοί Γρηγόρης Τσιρώνης, Παναγιώτης Ασπιώτης, Μάριος Σεϊσιδής, Κώστας Σακκάς, καθώς και δυο οικογενειακοί φίλοι του Πετρακάκου. Το κατασκεύασμα αυτό, προσπαθεί να τεκμηριώσει τον συσχετισμό υποθέσεων ληστειών τραπεζών και προσώπων που κατηγορούνται για αυτές με την δράση του Επαναστατικού Αγώνα. Αυτές οι νέες αλχημείες, στόχο έχουν να μεθοδεύσουν ένα στρεβλό θεώρημα, ότι αναρχικοί - «ποινικοί» αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, είναι μια προσπάθεια απονοηματοδότησης του πολιτικού χαρακτήρα των ένοπλων επαναστατικών οργανώσεων, της πρακτικής της απαλλοτρίωσης τραπεζών, καθώς επίσης και μια προσπάθεια παράτασης της δικαστικής ομηρίας και της φυσικής αιχμαλωσίας των πολιτικών κρατουμένων και όχι μόνο κάτω από τον «αντιτρομοκρατικό» νόμο 187Α. Απέναντι σε αυτές τις προσδοκίες του κράτους να στήσουμε αναχώματα όσον αφορά τη μόνιμη ομηρία των συντρόφων μας και των ανθρώπων που στέκονται με αξιοπρέπεια ενάντια στο αδηφάγο σύστημα, αλλά και να μην αφήσουμε κανένα μπάτσο και δικαστή να αποπολιτικοποιήσει τον αγώνα όλων μας προς την ανατροπή κράτους και κεφαλαίου.

Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη - Δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού στις 9πμ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

"ΕΝΤΟΣ - ΕΚΤΟΣ" Ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1591564/