Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση και πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh

Την Παρασκευή το μεσημέρι δολοφονήθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος, gay οροθετικός ακτιβιστής και drag queen γνωστη ως Zackie Oh. Δολοφονήθηκε στην Ομόνοια από δυο μάτσο τύπους με τη συμβολή της αστυνομίας που ενώ ήταν αναίσθητος στο πάτωμα του έβαλε χειροπέδες και τον χτύπησε.
Από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας τα media παραποίησαν τα πάντα, δημιούργησαν μια ιστορία που βασίζεται σε αυτά που είπε ο δολοφόνος-ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στο οποίο έγινε ο ξυλοδαρμός-δολοφονία.
Τα βίντεο δείχνουν ξεκαθαρα τι γίνεται και παρόλα αυτά η δικογραφία δεν αναφέρει τίποτα για ξυλοδαρμό, η ιατροδικαστική εξέταση δεν βρίσκει ξεκάθαρα ποια είναι η αιτία του θανάτου και τα media συνεχίζουν την παραπληροφόρηση και την στοχοποίηση του Ζακ ως πρεζάκι και ληστή. Είμαστε εξοργισμένες.
Η ματσαρία, τα αφεντικά, οι μπάτσοι, οι δικαστές και το κράτος δολοφόνησαν τον Ζακ.Αυτό δεν θα μείνει έτσι. Όλες εμείς, οι πουστάρες, τα τραβέλια, τα πρεζάκια, οι οροθετικοί θα βγαίνουμε κάθε μέρα στο δρόμο μέχρι να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι και να μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα.
Τα αφεντικά στην Ομόνοια μας θυμίζουν τα αφεντικά στην Μανωλάδα, οι μπάτσοι μας θυμίζουν τον Αλέξη, και ο φασισμός τους τον Παύλο Φύσσα.
Ο θάνατος έχει πολλές εκφάνσεις: Πολιτικός. Κοινωνικός. Ταξικός. Οικογενειακός. Καθημερινός. Δημοσιογραφικός. Και αυτός ο θάνατος δεν θα μείνει έτσι.
Αν δεν βγούμε τώρα στους δρόμους, πότε θα βγούμε;
Καλούμε συλλογικότητες, σωματεία και ατομικότητες σε συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας την Τετάρτη 26/9 στις 18.00 και στη συνέχεια σε πορεία διαμαρτυρίας προς το Σύνταγμα.
Για τον Ζακ.
ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΛΗΣΤΕΙΑ - ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΝΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΛΥΣΣΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΓΑΖΙ - ΤΟΝ ΖΑΚ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ Η ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ - ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΟΠΛΙΣΕ Η ΤΟΞΙΚΟΦΟΒΙΑ
ΑΔΕΡΦΕΣ, ΠΡΕΖΑΚΙΑ, ΤΡΑΝΣ, ΟΡΟΘΕΤΙΚΟΙ, ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΘΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΟΡΤΗ
Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΣΑΣ ΧΤΙΖΕΤΕ ΜΕ ΑΙΜΑ - ΑΠΑΝΑΝΤΙ ΣΤ' ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΑ
ΦΙΛΗΣΥΧΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΝΑΖΙ - ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ
ΛΕΣΒΙΕΣ, ΠΟΥΣΤΑΡΕΣ, ΙΕΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΑ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
Η ZACKIE ΖΕΙ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ
ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΖΑΚ, ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ZACKIE, ΣΤΟΥΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΓΚΑΖΑΚΙ

Πρωτοβουλία από μέλη της drag κοινότητας για τον Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh

-

We call all collectives, associations and individuals to a gathering at Omonoia square on Wednesday 26/9 at 18.00 and then a march to Syntagma square for the murder of Zak Kostopoulos.
Last Friday, Zak, a gay, HIV positive activist and drag queen (Zackie Oh) was murdered near Omonoia square by two macho guys, with help by the police who -while unconscious-handcuffed and hit him too.
From the beginning, the media distorted the facts and created a story based solely on the take of the owner of the jewellery store where the beating took place. The videos that surfaced show clearly what happened and yet the court case file mentions nothing about a beating, the pathology report is not conclusive as to the cause of death and the media continue to stigmatize Zak as a junkie and thief.
We are outraged. Toxic masculinity, bosses, cops and the state murdered Zak. This will not be left as it is. All of us faggots, trannies, junkies, HIV positives will continue to revolt on the streets until all parties responsible are brought to justice so we can walk the streets safe.
This has happened before again and again, with different names and situations, and death has taken many meanings: Political, social, class related, family related, media related. We can't let this death go.
If we don't go out on the streets now, when will we?
We call everyone to join us at Omonoia square on Wednesday 26/09 at 18.00 to march together to Syntagma. For our Zak.

Initiative by members of the drag community in Athens.

πηγή : email που λάβαμε στις 25 Σεπτέμβριος 21h


Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα: «Στην Ομόνοια δεν έγινε ληστεία. Μπάτσοι, νοικοκυραίοι και αφεντικά κάναν δολοφονία»

post image

- Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα -

Συμμετέχουμε στο κάλεσμα στην πλατεία Ομονοίας την Τετάρτη 26/9 στις 18.00 και στην πορεία διαμαρτυρίας προς το Σύνταγμα για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου / Zackie Oh.

«Στην Ομόνοια δεν έγινε ληστεία. Μπάτσοι, νοικοκυραίοι και αφεντικά κάναν δολοφονία»

Στην εποχή όπου το «εκπολιτισμένο» πλέον θέσφατο εκφασισμού της κοινωνίας ενσαρκώνει άλλη μια φορά τον κοινωνικό αυτοματισμό αφεντικών και νοικοκυραίων. μαζί με την γνωστή απραξία των κατασταλτικών μηχανισμών -όπως την επιδεικνύουν σε παρόμοιες περιπτώσεις.- παρακολουθήσαμε το δολοφονικό λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου.

Πρόκειται για άλλη μία στυγνή δολοφονία σε οτιδήποτε βρεθεί μπροστά τους αν διαταραχθεί το αίσθημα τής εικονικής και λανθάνουσας αυτοσυντήρησής τους, η ψευδεπίγραφη διατάραξη της ιδιοκτησίας τους και το υποτιθέμενο-κατασκευασμένο καθεστώς της ασφάλειάς τους.

Ο ηθικός αυτουργός του στιγματισμού, της στοχοποίησης, της περιθωριοποίησης των αποκλεισμών, της μισαλλοδοξίας, της ομοφοβίας και του ρατσισμού σε βάρος εξαρτημένων, lgbtqi ατόμων, οροθετικών, φτωχών και κοινωνικά εξαθλιωμένων, κρατάει το όπλο του φασισμού και μας σημαδεύει όλες και όλους.

Αυτή τη φορά οι φυσικοί αυτουργοί δολοφόνοι του Ζακ, χρησιμοποίησαν κλωτσιές και τα γυαλιά από τις τζαμαρίες που εκθέτουν τα πολύτιμα χρυσά ιδανικά της κτήσης τους για να αποτελειώσουν έναν από εμάς, με τους μπάτσους σε ρόλο παρακολουθητή, συνενόχου και ύστερου συμμέτοχου.

Ο Ζακ, με κομμένο τον λαιμό, βαριά χτυπημένος στο κεφάλι, ετοιμοθάνατος εξακολούθησε να αντιστέκεται με ετοιμόρροπη άλλα αληθινή ψυχή στη βία των εξουσιαστών μας, για να πεθάνει με τις χειροπέδες στα χέρια χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού από τα τέρατα που ασελγούσαν δολοφονικά μέχρι την τελευταία στιγμή στο αδύναμο κακοποιημένο σώμα του.

Με το ίδιο τρόπο τα ΜΜΕ εργολάβων, εφοπλιστών και των ρουφιάνων δημοσιογράφων τους, ασελγούσαν ξεδιάντροπα στη μνήμη του νεκρού Ζακ -όντας σε εντεταλμένη υπηρεσία- μέσα από το γαϊτανάκι διαπόμπευσης που έστησαν για χάρη της τηλεθέασης, κόβοντας και ράβοντας στα μέτρα τους, όπως έπραξαν και στο παρελθόν, άλλη μια δολοφονία.

Ο τηλεοπτικός κανιβαλισμός, η προσβολή, η διαπόμπευση, η τατιανοποίηση της δολοφονίας, τα ντροπιαστικά γκάλοπ προσβολής του άταφου Ζακ, έδρασαν στοχευμένα για να υπερασπιστούν την δολοφονική αυτοδικία, θέτοντας ανυπόστατα διλήμματα και δήθεν σοβαρούς προβληματισμούς για την ασφάλεια, στο φιλοθεάμον κοινό.

Πόσο κοστολογείται, αλήθεια, το θανατικό στη διαφημιστική μοιρασιά της τηλεθέασης;Πόσο πιάνει ένας δολοφονημένος στο τηλεοπτικό χρηματιστηριακό πάτο απαξίας των νεκρών, μπροστά στο κέρδος;Πόσο στοιχίζει το φρικαλέο ξέπλυμα στο πλυντήριο του τηλεοπτικού χρόνου και της τηλεθέασης;

Ταυτόχρονα, μάλιστα, η δικογραφία που κατασκευάστηκε από τους μπάτσους καταρρίπτεται στα καίρια σημεία της από τις δυο δικηγόρους τη Πολιτικής Αγωγής που εκπροσωπούν την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου.

Όπως δηλώνουν οι ίδιες, ανακαλύπτουν σε πρώτο χρόνο, πως δεν καταγράφεται πουθενά το περιστατικό της άσκησης ακραίας βίας σε κανένα σημείο της δικογραφίας, όπως το είδαμε όλες και όλοι μας από το καταγεγραμμένο οπτικό υλικό.

Η αιτία που το ΕΚΑΒ προσήλθε για να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον Ζακ Κωστόπουλο, ήταν «μαχαίρωμα».

Αυτή ήταν η αιτιολογία, καθώς ο ίδιος έφτανε νεκρός στον Ευαγγελισμό, δεμένος με χειροπέδες.Αν δεν υπήρχε, δηλαδή, το οπτικό υλικό, η δικογραφία μπορεί και να έκλεινε χωρίς να κατηγορηθεί κανένας, αφού δεν θα είχε καταγραφεί καμία άσκηση δολοφονικής βίας από οποιονδήποτε μέσα στη δικογραφία.

Η επανάληψη της παρανοϊκής φρίκης, της σιωπής, της εκδικητικότητας, του λυντσαρίσματος, επιμελώς τρέφουν το κουκούλι τού τυφλού μίσους για κάθε διαφορετικό, αδύναμο και περιθωριακά απαξιωμένο.

Ένα στερεότυπο ρυθμισμένο να εκραγεί στη πρώτη ευκαιρία που θα του χαλάσουν τη «νόρμα του», την επωαστική διαδικασία προς την «κανονικότητά» του.

Η αθλιότητα της κοινωνικής πραγματικότητας γίνεται αντιληπτή καθώς τέτοιες δολοφονίες όπως του Ζακ Κωστόπουλου, αποτελούν την τιμωρητική διαδικασία προς το διαφορετικό, από την εκμαυλιστική μέθοδο των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους, έως τη φυσική προέκταση της συμπεριφοράς των νοικοκυραίων του.

Αυτό που ως επικυρίαρχο έρχεται να τιμωρήσει οτιδήποτε έθεσαν στο περιθώριο, χρησιμοποιώντας επιλεκτικά την κυρίαρχη καθεστωτική λογική αποκλεισμού και απομόνωσης σε κάθε τι που στέκεται απέναντι στη εξουσία, την ιεραρχία, την ομοφοβία, την έμφυλη βία, την πατριαρχία, τις καταπιεστικές οικονομικές, ή μη, δομές του καπιταλισμού και κάθε φασίζουσα νοοτροπία.

Αντιστεκόμαστε με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο να ανατρέψουμε ότι αναπαράγεται από το εξουσιαστικό σύστημα κρατικής και ιδιωτικής ιδιοκτησίας.

Αντιστεκόμαστε με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο ενάντια στο κράτος, τους ιδεολογικούς και πολιτικούς μηχανισμούς του.

Ενάντια σε κάθε αποκλεισμό και τους κοινωνικούς αυτοματισμούς που αναπαραγάγει ώστε καμία δολοφονία, όπως του Ζακ Κωστόπουλου, να μη γίνει μέρος της απαθούς καθημερινότητας και συνήθειας του τηλεοπτικού και ιντερνετικού καναπεδάτου κοινού.

Αντιστεκόμαστε με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο ως μέρος του σώματος των «μη κανονικών» για να υπάρχει στα αλήθεια το διαφορετικό και ελεύθερο σε κάθε έκφραση ταυτότητας, προσδιορισμού, σεξουαλικότητας, φυλής, χρώματος, θρησκείας.

Στις 21 Σεπτέμβρη 2018 η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, του ακτιβιστή, του καλλιτέχνη, του οροθετικού, του αντιφασίστα, του gay, του drag queen του genderqueer, μας σημάδεψε όλες και όλους μας ανεξίτηλα.

Τα νεκρά χέρια του, ακόμα και μέσα από τις χειροπέδες, μας δείχνουν το δρόμο απέναντι στα ανθρωπόμορφα «τέρατα» που τον σκότωσαν με τον πιο αδίστακτο τρόπο.

Αρνούμενοι/ες το ψευτοδίλημμα, νομιμότητα-παρανομία γιατί η βία που δέχεται η τάξη μας είναι καθολική και ο Ζακ είναι το τραγικό παράδειγμα.

Στο δρόμο για μία εξεγερτική θεωρία η οποία ορίζει την δράση και εμπνέει την τάξη των καταπιεσμένων ως πράξη, βρισκόμαστε απέναντι σε κάθε σχέση που αναπαράγει οποιονδήποτε ρατσιστικό, φυλετικό, εθνικό, έμφυλο, θρησκευτικό, σεξιστικό, πατριαρχικό, φασιστικό, εθνικιστικό ή εκμεταλλευτικό διαχωρισμό, κράτους και κεφαλαίου.

Ενάντια σε κάθε ηθικό ή φυσικό αυτουργό - δολοφόνο του Ζακ Κωστόπουλου.

Στην Ομόνοια δεν έγινε ληστεία. Μπάτσοι, νοικοκυραίοι και αφεντικά κάναν δολοφονία.

Αναρχική Συλλογικότητα ΜΑΣΟΒΚΑ

Εξέγερση για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία, τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1591592/