Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 στις 20.30

Έναρξη/Παρουσίαση Antifa League Athens #7

"Antifa League Athens" και οι άνθρωποι πίσω απ' αυτό

Μπάλα με ιδανικά για τα ιδανικά:
Ισότητα, Αυτοοργάνωση, Αλληλεγγύη
-

Την αντιφασιστική λίγκα, τη βλέπουμε ως κομμάτι του ευρύτερου αγώνα. Μας ενδιαφέρει η απεύθυνση στην κοινωνία ως κομμάτι αυτής, με σκοπό τη διάχυση του αντιφασιστικού και αντιεξουσιαστικού λόγου.

Αυτοοργανωμένο πρωτάθλημα γειτονιών, το οποίο μέσα από την ψυχαγωγία που προσφέρει το ποδόσφαιρο, θέλουμε να συνεισφέρει στη δημιουργία σχέσεων και επικοινωνίας, στην αφύπνιση συνειδήσεων, στον συντονισμό αντιφασιστικών ομάδων αλλά και να δείξουμε πως αν θέλουμε μπορούμε και αλλιώς.

Ο φασισμός είναι καπιταλισμός στη πιο ακραία του μορφή. Ως αντιφασίστες αντικαπιταλιστές, πολεμάμε τα αφεντικά και το κράτος. Προτάσσουμε την ισότητα, τις αντιιεραρχικές δομές, τις οριζόντιες διαδικασίες, την αυτοοργάνωση, τη συλλογικοποίηση, την αλληλεγγύη και τη συντροφικότητα.

Πάμε κόντρα στο εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο και στις λογικές που συνάδουν με αυτό και προσπαθούμε στην πράξη να δημιουργήσουμε κάτι διαφορετικό, ενάντια σ΄ αυτά που προτάσσει ο σύγχρονος αθλητισμός στο καπιταλιστικό σύστημα. Δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να συσχετιστεί η λίγκα μας με οπαδικά χαρακτηριστικά και ομάδες εταιρείες, MKO, κόμματα κλπ.

Οι ομάδες, που φέτος θα δημιουργήσουν το 7ο Antifa League Athens σύμφωνα με τις αξίες που αυτό ενέχει και προτάσσει, θα πρέπει να κατανοήσουν ότι δεσμεύονται απέναντι στο εγχείρημα και στις υπόλοιπες ομάδες που το απαρτίζουν.

Κάθε ομάδα συνδιοργανώνει σε μια γειτονιά που θα προτείνει εκείνη, με τις υπόλοιπες. Η επαφή με στέκια, καταλήψεις, συλλογικότητες, λαϊκές συνελεύσεις της γειτονιάς, στις οποίες διεξάγεται κάθε φορά η αγωνιστική-εκδήλωση, είναι ζητούμενο για την αλληλοενίσχυση των εγχειρημάτων αλλά και για να εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο η διοργάνωση με πολιτικό λόγο και παράλληλες δράσεις, αφήνοντας το αντιφασιστικό αποτύπωμα στη γειτονιά. (πορείες, μοίρασμα κειμένων, μικροφωνικές, εικαστικές παρέμβασεις κλπ)

Η θέση του Antifa League, είναι αντίθετη στη κουλτούρα των ναρκωτικών και τη καταστολή που επιφέρει αυτή.

Το κλίμα που επικρατεί στις αγωνιστικές μας είναι αυτό του συναγωνισμού και της συντροφικότητας. Ανταγωνιστικές συμπεριφορές πρέπει να απομονώνονται, καθώς δε συνάδουν με την ουσία του εγχειρήματος.

Το Antifa League Athens φτιάχνεται από όλους μας, για όλους μας και αφήνει παρακαταθήκη και εμπειρία για την επόμενη χρονιά και αυτούς που θα συνεχίσουν την πορεία του και θα το στηρίξουν. Όλα τα παραπάνω είναι ζητήματα αξιών αλλά και εμπειρίας, μέσα σε αυτά τα χρόνια που πέρασαν.

Οι τακτικές συνελεύσεις, όποτε αυτές θεωρούνται αναγκαίες, είναι ο τόπος όπου συζητάμε και αποφασίζουμε για όλα τα θέματα, οπότε είναι ζωτικής σημασίας για ένα αυτοοργανωμένο εγχείρημα όπως αυτό.

Όσοι από μας αποφασίσουν να συμμετέχουν στο εγχείρημα, θα πρέπει να επιδείξουν υπευθυνότητα, συνέπεια, δέσμευση και ελπίζουμε και ενθουσιασμό. Ανάθεση εργασιών και ευθυνών θεωρούμε ότι δε πρέπει να υπάρχει γιατί δεν προάγει τη συνδιαμόρφωση. Ό,τι λέμε πρέπει να μπορούμε να το πραγματοποιούμε.

Αν μια ομάδα επιδείξει ανευθυνότητα, ασυνέπεια, μη σεβασμό, και γενικώς συμπεριφορά αντίθετη με τη λογική του Antifa League, στην ουσία θέτει τον εαυτό της υπό αποχώρηση και η γενική συνέλευση κατοχυρώνει την απόφαση. Η κάθε ομάδα πρέπει να γνωρίζει ότι τα άτομα που την απαρτίζουν δεν έχουν επιδείξει αντιθετικές με αυτά που πρεσβεύουμε συμπεριφορές.

-
Συνέλευση Antifa League Athens

πηγή : https://antifaleague.espivblogs.net/2018/09/2…