Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 στις 19.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Κάλεσμα για αντιφασιστική-αντιπολεμική διαδήλωση


ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ - 74 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/10, 6.30 μμ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ


Την Παρασκευή 12 Οκτώβρη συμπληρώνονται 74 χρόνια από τη μέρα του 1944 που η Αθήνα απελευθερώθηκε από τους Ναζί. Η αποχώρησή τους σήμανε το τέλος της φασιστικής και ναζιστικής κατοχής που κόστισε στη χώρα μας 1,2 εκατομμύρια νεκρούς στο μέτωπο, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, από πείνα, εκτελέσεις, ολοκαυτώματα, μπλόκα, κακουχίες, χιλιάδες σακατεμένους και ορφανά. Ενώ, η άνοδος του ναζισμού και του φασισμού και ο στόχος τους για επικράτηση και έλεγχο όλων των χωρών με το 2ο παγκόσμιο πόλεμο κόστισαν στην ανθρωπότητα 66 εκατομμύρια νεκρούς, εκατομμύρια εκτοπισμένους, ανυπολόγιστες καταστροφές.

Η ήττα του ναζισμού στη χώρα μας με τον ηρωικό αγώνα του λαού και το καθοριστικό ρόλο του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ υπήρξε καταλυτική για τη συντριβή του φασισμού. Όμως, οι ντόπιοι συνεργάτες, οι ταγματασφαλίτες και οι δωσίλογοι των ναζιστών δεν τιμωρήθηκαν και οι πολιτικοί τους απόγονοι 74 χρόνια μετά σηκώνουν κεφάλι.

Στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη το αυγό του φιδιού εκκολάφτηκε και σηματοδοτείται από την ενίσχυση της φασιστικής επιρροής και των ακροδεξιών κομμάτων. Δεν βασίζεται μόνο στην ανοχή, τον εφησυχασμό και την άγνοια των συνεπειών. Αλλά στη διαστρέβλωση της ιστορίας και την επιχείρηση δικαίωσης των ρατσιστικών, εθνικιστικών, ξενοφοβικών θεωρήσεων. Στην κυρίαρχη πολιτική του τσακίσματος της εργατικών διεκδικήσεων, της επιβολής καθεστώτων έκτακτης ανάγκης, της συστηματικής περιστολής των ελευθεριών και δικαιωμάτων, τη συνέργεια κρατικών μηχανισμών και μιντιαρχών και τη χρηματοδότηση εφοπλιστών και άλλων βαρόνων της οικονομικής ολιγαρχίας.

Τα αποσπάσματα θανάτου στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και στη δική μας, έχουν αναλάβει δράση στοχοποιώντας πρόσφυγες της φτώχειας και του πολέμου, συνδικάτα, κινήματα, αγωνιστές/τριες, «μη κανονικούς». Ο Παύλος Φύσσας κι ο Σαχζάτ Λουκμάν, οι Αιγύπτιοι ψαράδες, οι Πακιστανοί εργάτες γης πλήρωσαν πολύ βαριά τις συνέπειες της πολιτικής νομιμοποίησης και της κοινωνικής ανοχής της δράσης των ταγμάτων θανάτου.

Οι πολιτικές που εκτρέφουν το φασισμό συνεχίζονται με την ευθύνη όλων των αστικών-μνημονιακών κομμάτων και των κυβερνήσεων μαζί και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η ανεργία, η βάναυση εκμετάλλευση ντόπιων και ξένων εργαζομένων, η καταστολή και η εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού, η απομόνωση-δαιμονοποίηση των προσφύγων, η ποινικοποίηση των φτωχών και των αποκλεισμένων σε συνδυασμό με το σωβινισμό, τον εθνικισμό, την ξενοφοβία, το θεσμικό ρατσισμό των στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων είναι τα καλύτερα λιπάσματα για τη φασιστική προπαγάνδα. Μια προπαγάνδα που στρεβλώνει τις συνειδήσεις ενισχύοντας και "δικαιολογώντας" ενέργειες φασιστικής αυτοδικίας και δολοφονικής αστυνομικής βίας που ευθύνονται για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου πριν λίγες μέρες.

Η αντιπροσφυγική πολιτική της ΕΕ και της Κυβέρνησης με το κλείσιμο των συνόρων στα θύματα των πολέμων, τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, τον αποκλεισμό-εγκλωβισμό τη φυλάκιση χιλιάδων προσφύγων στα νησιά, τις απελάσεις και τις επαναπροωθήσεις στα σύνορα και τη διευκόλυνση της άγριας εκμετάλλευσης τους είναι υπεύθυνες από τη μια για χιλιάδες πνιγμούς στο βυθό του Αιγαίου και της Μεσογείου αλλά και για την ενίσχυση των ξενοφοβικών αντιδράσεων ενός μέρους του κόσμου που άμεσα εξυπηρετούν τη φασιστική προπαγάνδα και επιρροή.

Στις 12 του Οκτώβρη, επίσης, κλείνουν 65 χρόνια από την Ελληνο-αμερικανική συμφωνία για τις βάσεις, που σηματοδοτεί την ένταξη της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές επεμβάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Μια συμφωνία που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επεκτείνει στις μέρες μας, παραχωρώντας κι άλλους χώρους για δημιουργία καινούργιων βάσεων και επέκταση των παλιών. Κι αυτό σε μια περίοδο όπου ο πόλεμος στη Συρία συνεχίζεται δημιουργώντας νέες εκατόμβες νεκρών και καραβάνια προσφύγων, ο κίνδυνος επέκτασης του είναι προ των θυρών, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και επεμβάσεις βαθαίνουν και ο κίνδυνος θερμών επεισοδίων είναι όσο ποτέ άλλοτε πιο ορατός. Η πρόσδεση της χώρας μας στις ΗΠΑ βρίσκεται στο απόγειο της, καθιστώντας την "στόχο" καθώς τα "πολεμικά παιχνίδια" γίνονται όλο και πιο πυκνά και επικίνδυνα. Οι ένοπλες δυνάμεις παίρνουν όλο και πιο ενεργό μέρος στις αμερικανικές και νατοϊκές επιχειρήσεις και οι πολεμικοί εξοπλισμοί κορυφώνονται.

Για όλα αυτά αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές, προσφυγικές και αντιπολεμικές συλλογικότητες συνδιοργανώνουμε και καλούμε την επέτειο της νίκης του λαού μας κατά του φασισμού σε κοινή αντιφασιστική-αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία την Παρασκευή 12 Οκτώβρη στα Προπύλαια στις 6.30 μμ.

-- 74 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΦΑΣΙΣΜΟΥ-ΝΑΖΙΣΜΟΥ, ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΘΕΡΙΕΨΕΙ
-- ΟΠΩΣ ΤΟ '40 ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ
-- ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ. ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ
-- ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

ΟΛΕΣ-ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ,

6.30 μμ, στα Προπύλαια

Αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές, αντιπολεμικές συλλογικότητες, κινήσεις, συντονισμοί, οργανώσεις και σωματεία

πηγή : https://epitropi3den.blogspot.com/2018/10/12.…


1 2 3 4

Κάλεσμα της ΛΑ - ΑΑΣ στις διαδηλώσεις της Παρασκευής 12/10

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΠΑΛH!

Ενάντια στην αντιλαϊκή - αντεργατική κυβερνητική πολιτική!
Ενάντια στις επεμβάσεις και στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών!
Καμία εμπλοκή της χώρας!
Ενάντια στην πολιτική της υποτέλειας και τον εθνικισμό!
Ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και τον πόλεμο!

Εξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΕ!

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί σε διαδήλωση την Παρασκευή 12 Οκτώβρη, 7:00 μ.μ., συγκέντρωση στα Προπύλαια.

πηγή : https://la-aas.blogspot.com/2018/10/1210.html
πηγή : email που λάβαμε στις 10 Οκτώβριος 12h


1 2 3 4

Ανακοίνωση ΚΕΔ

Η αντιδραστική ιμπεριαλιστική επέμβαση της Αυτοκρατορίας και του ΝΑΤΟ στη Συρία, με τη συμμετοχή και του ελληνικού κράτους φυσικά, πρέπει να ηττηθεί κατά κράτος. Η Συρία και οι σύμμαχοι της έχουν κάθε δικαίωμα να αμυνθούν και να απαντήσουν.

Για μας ο πόλεμος στη Συρία είναι άδικος από τη μεριά των νατοϊκών και των συμμάχων τους στην περιοχή (Ισραήλ, Σαουδική Αραβία, Κατάρ και όλοι όσοι χρηματοδοτούν τις αντιδραστικές ισλαμιστικές οργανώσεις) και δίκαιος από τη μεριά της συριακής κυβέρνησης, και των συμμάχων της (Ιράν, Χεσμπολάχ, Ρωσία).

Δεν υπάρχουν δύο ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα στην περιοχή, δεν διαδηλώνουμε ενάντια σε όλους, δεν διαδηλώνουμε γενικά υπέρ της ειρήνης. Αυτή η ειρήνη είναι η «pax americana» και αυτή την «ειρήνη» θέλει να επικαιροποιήσει η αυτοκρατορία που ηγεμονεύει στον πλανήτη από τη λήξη του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Αυτή είναι μια ψεύτικη ειρήνη, είναι η καπιταλιστική ειρήνη. Διαδηλώνουμε για την καταστροφή αυτής της ειρήνης, διαδηλώνουμε για την ήττα της αυτοκρατορίας, για τη νίκη των αντιιμπεριαλιστικών και όλων των δυνάμεων που αντιστέκονται στην επαναποικιοποίηση της Συρίας που κάποιοι ανόητα τις ονομάζουν «το άλλο ιμπεριαλιστικό μπλοκ», βγάζοντας λάδι τη σύγχρονη Ρώμη.

Όσοι τη στιγμή που η Αυτοκρατορία, ο πυλώνας του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος, επικαιροποιεί με τα όπλα την ηγεμονία της στον πλανήτη, συνεχίζουν να αλληθωρίζουν μιλώντας αόριστα για "ιμπεριαλισμούς που επεμβαίνουν στη Συρία", δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να αποκοιμίζουν τον κόσμο του κινήματος. ΗΑριστερά των ίσων αποστάσεων, κυρίαρχη στις δυτικές χώρες, το μόνο που καταφέρνει είναι να ουδετεροποιεί τις κοινωνικές δυνάμεις και τον κόσμο της σε μια σύγκρουση που έπρεπε αναφανδόν να ταχθεί με το μέρος των αντινεοαποικιακών και αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων που δίνουν αυτή τη στιγμή τη μάχη ενάντια στην επέλαση της Αυτοκρατορίας, και έτσι να βάζει το χεράκι της στην επιτυχία της ιμπεριαλιστικής επίθεσης, προπαγανδίζοντας ότι και το «άλλο στρατόπεδο» είναι εξίσου συνυπεύθυνο για ότι συμβαίνει.

Το ελληνικό κράτος, εταίρος της Αυτοκρατορίας, μέσα από την συμμετοχή του στο ΝΑΤΟ προσφέρει πλήρως την υποστήριξή του στις πολεμικές επιχειρήσεις. Η βάση της Σούδας αποτελεί τον βασικό κόμβο ανεφοδιασμού των πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας που επιχειρεί στη Συρία.

Η Ελλάδα είναι χώρα της Δύσης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, είναι τμήμα της Αυτοκρατορίας. Η Αυτοκρατορία έχει φυσικά εσωτερική ιεραρχία και η Ελλάδα είναι σχετικά χαμηλά σ' αυτήν, αλλά η Ελλάδα δεν είναι ούτε Συρία, ούτε Παλαιστίνη. Δεν είναι ούτε "υποχείριο" και "ενεργούμενο" ούτε πολύ περισσότερο "στόχος" του ιμπεριαλισμού, από τον οποίον πρέπει να την προστατεύσουμε. Δεν έχουμε κανένα λόγο να κάνουμε μαθήματα στην αστική τάξη της χώρας μας και το κράτος της για το ποια είναι τα συμφέροντα τους, ποια είναι τα "εθνικά συμφέροντα της χώρας" κι αν τα υπηρετούν σωστά με την οργανική ένταξη της χώρας στο δυτικό στρατόπεδο τα τελευταία 70 χρόνια ή με την τρέχουσα επιλογή στενότερης συνεργασίας με το Ισραήλ και ακόμα στενότερης πρόσδεσης στους αμερικανικούς στρατιωτικούς και άλλους σχεδιασμούς με την καιροσκοπική ελπίδα του κερδίσματος "εδάφους" και πλεονεκτημάτων, κόντρα στην Τουρκία -οι σχέσεις της οποίας με τη Δύση βρίσκονται σε δοκιμασία- και ευρύτερα στον ιμπεριαλιστικό διαγκωνισμό για το στρατιωτικό, ενεργειακό και πολιτικό έλεγχο στη ΝΑ Μεσόγειο.

Αυτό που αναλογεί στους αντιμπεριαλιστές και τους επαναστάτες μιας χώρας σαν την Ελλάδα είναι η ανοιχτή εχθρότητα στην αστική τάξη της χώρας και το κράτος της, τα εθνικά συμφέροντα και η εξωτερική πολιτική του οποίου βρίσκονται στον αντίποδα της αντιμπεριαλιστικής, επαναστατικής και κομμουνιστικής προοπτικής.

Χαιρετίζουμε το κάλεσμα του Πανελλαδικού Αντιπολεμικού Κινηματικού Συντονισμού για κινητοποίηση καταγγελίας της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία και της ελληνικής συμμετοχής και έκφρασης αλληλεγγύης στον αντιστεκόμενο λαό της. Σε αντίθεση με το εντελώς άσφαιρο και γενικόλογο κάλεσμα του ΣΥΠΡΟΜΕ, ενάντια στον πόλεμο γενικά, αναμεμειγμένο με ολίγη από αντιφασισμό, αντιρατσισμό και ξεκούδουνες επετειακές αναφορές, που δεν ορίζουν και δεν ιεραρχούν κανένα συγκεκριμένο μέτωπο πάλης, το κάλεσμα του ΠΑΚΣ -παρά τις σοβαρές διαφωνίες μας για την οπτική που έχει στο ρόλο και τη θέση της Ελλάδας- αν μη τι άλλο βάζει μια συγκεκριμένη αιχμή και ιεράρχηση προβάλλοντας το "κάτω τα χέρια απ' τη Συρία" και είναι ξεκάθαρο στο ποιος είναι ο θύτης και ποιο το θύμα, ποιος έχει το δίκιο και ποιος το άδικο.

  • Κάτω τα χέρια από τη Συρία!
  • Νίκη στο συριακό στρατό και τους συμμάχους του!
  • Για την ήττα και την εκδίωξη της Αυτοκρατορίας από τη Μέση Ανατολή!
  • Ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική σταυροφορία ενάντια στη Συρία και όπου αλλού, ενάντια στον άξονα με το σιωνιστικό κράτος, ενάντια στην προσπάθεια γεωστρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού ιμπεριαλισμού.

Όλοι στη συγκέντρωση Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, 7μμ στα Προπύλαια και πορεία στο υπουργείο Εξωτερικών

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση ★ Avantgarde

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Οκτώβριος 09h


1 2 3 4

Κάλεσμα σε αντιφασιστικό-αντιπολεμικό συλλαλητήριο, Παρασκευή 12/10 Προπύλαια

ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ

Παρασκευή 12/10, αντιφασιστικό - αντιπολεμικό συλλαλητήριο, 6:30 μ.μ., Προπύλαια

12 Οκτώβρη 1944: η Αθήνα απελευθερώνεται από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Η πείνα και η εξαθλίωση, ο πόλεμος, οι εκτελέσεις, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα μπλόκα στοίχισαν στη χώρα μας 1,2 εκατομμύρια νεκρούς. Η ηρωική μάχη του λαού μας, ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, με πρωτεργάτες το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, ο αντιφασιστικός αγώνας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπης, έσπρωξε στις τρύπες τους τα πολεμοκάπηλα φασιστικά και ναζιστικά αποβράσματα, φέρνοντας τη λήξη του ιμπεριαλιστικού Β΄παγκοσμίου πολέμου, ανοίγοντας το δρόμο για μια άλλη κοινωνία χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση. Κι αν τελικά έμεινε στη μέση του δρόμου, κι αν οι δοσίλογοι κι οι συνεργάτες των κατακτητών βρέθηκαν μετά στην εξουσία, αυτός ο ηρωικός αγώνας δεν χάνει σε τίποτε από το μεγαλείο του. Γίνεται παράδειγμα και παρακαταθήκη για το σήμερα και το αύριο.

74 χρόνια μετά, οι νοσταλγοί του Χίτλερ, κυκλοφορούν στους δρόμους, τραμπουκίζοντας και δολοφονώντας μετανάστες και αγωνιστές. Πολλοί προσπαθούν να πουν την ιστορία αλλιώς, επιχειρώντας να επαναφέρουν στο προσκήνιο τη χολέρα των εθνικιστικών, μισαλλόδοξων, ρατσιστικών ιδεολογιών. Οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των προηγούμενων κυβερνήσεων και της ΕΕ, η φτώχεια, η εξαθλίωση και η καταστολή που επιβάλλουν με τα μνημόνια λιτότητας, στρώνουν χαλί στην ενίσχυση του ρατσισμού και του φόβου του "πρόσφυγα", του "ξένου", του "διαφορετικού". Την ίδια στιγμή αυτές οι κυβερνήσεις κάνουν τα στραβά μάτια στη δράση των σύγχρονων ταγμάτων θανάτου της Χρυσής Αυγής και άλλων παρόμοιων φασιστικών εσμών.

Τα εθνικιστικά και θρησκευτικά μίση σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, αναθερμαίνονται και σιγοντάρονται, προκειμένου να δόσουν την αφορμή σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και γενοκτονίες για χάρη των κερδών και της επέκτασης του κεφαλαίου. Στη δική μας γειτονιά, η κυβένρηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συσφίγγει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, επεκτείνοντας τις ήδη υπάρχουσες συμφωνίες για νέες βάσεις - ορμητήρια θανάτου στην περιοχή. Συμμετέχει στις δολοφονικές επιχειρήσεις, βάζοντας το λιθαράκι της στη δυστυχία και τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, εμπλέκοντας τη χώρα σε επικίνδυνα παιχνίδια πολέμου. Παίζει τον δικό της ιδιαίτερο ρόλο στην περιοχή, επιδιώκοντας την ενίσχυση του ντόπιου κεφαλαίου εις βάρος των λαών των Βαλκανίων.

Mόνο οι λαοί μπορούν να βάλουν στοπ στα παιχνίδια πολέμου και στις ιδεολογίες του μίσους που αποπροσανατολίζουν από τον πραγματικό εχθρό: το κεφάλαιο και τους εκφραστές του, τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς που το υπηρετούν.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και καλεί στο αντιφασιστικό - αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 12/10, που διοργανώνουν αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές, προσφυγικές και αντιπολεμικές συλλογικότητες.

  • Για να καταδικαστούν οι δολοφόνοι της ΧΑ και να τσακιστεί ο φασισμός και ο ρατσισμός
  • Για γειτονιές, σχολεία νοσοκομεία ανοιχτα για πρόσφυγες και μετανάστες και ελεύθερη μετακίνησή τους
  • Για να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες της ΕΕ. Όχι στην Ευρώπη Φρούριο. Σύνορα Ανοιχτά για Πρόσφυγες και Μετανάστες
  • Για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου
  • Για να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς
  • Για να δοθούν λεφτά για την παιδεία, την υγεία, τους εργαζόμενους και όχι για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς
  • Καμία εμπλόκή της χώρα στα επικίνδυνα παιχνίδια πολέμου στη Συρία και σε όλη τη Μέση Ανατολή

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/5034