Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 στις 11.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Απεργιακή συγκέντρωση

Κάλεσμα για συμπαράσταση στον αγώνα μας | Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2018 :: Διακλαδική απεργία οργανωμένη από τα κάτω

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018 :: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
|| διακλαδική απεργία οργανωμένη από τα κάτω ||

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ & ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σύμφωνες με τις ανάγκες μας

ΚΑΛΕΣΜΑ
προς το αναγνωστικό κοινό κι όλο τον κόσμο της εργασίας
για συμπαράσταση στον αγώνα μας

Η επίθεση που δεχόμαστε όλοι και όλες μας ως εργαζόμενοι και εργαζόμενες, ως άνεργοι και άνεργες και συνολικά ο κόσμος της τάξης μας είναι κοινή.

Κάθε αγώνας που δίνεται σε ένα κλάδο ή σε ένα χώρο δουλειάς είναι ένα κομμάτι του συνολικού αγώνα όλου του κόσμου της εργασίας.

Η από τα κάτω οργάνωσή μας, η συλλογική αντίσταση και η συναδελφική-ταξική αλληλεγγύη είναι τα βασικά όπλα μας.

Στο πλαίσιο αυτό σας καλούμε να συμμετέχετε στις απεργιακές κινητοποιήσεις μας.

Παράλληλα, για την έμπρακτη συμπαράσταση στην απεργία μας, σας καλούμε με δική σας συνειδητή απόφαση να μην μπαίνετε για αγορές στα βιβλιοπωλεία και στα καταστήματα public που ενδεχόμενα θα είναι ανοιχτά την 1η Νοέμβρη.

Καθώς την ημέρα εκείνη έχει κηρυχτεί απεργία και από σωματεία σερβιτόρων μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού, καλούμε όλους και όλες την 1η Νοέμβρη να μην βρεθούμε ως πελάτες σε μαγαζιά εστίασης, όπως καφετέριες, ταχυφαγεία, ταβέρνες, καφενεία, bars κ.α.

Ο αγώνας για τα εργατικά μας συμφέροντα και δικαιώματα, για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας είναι υπόθεση όλων μας!

Κλαδική απεργιακή συγκέντρωση-διαδηλωση
11.00, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Σόλωνος & Ασκληπιού)

Διακλαδική απεργιακή διαδήλωση στο Υπ. Εργασίας
12.00, Χαυτεία (Σταδίου & Αιόλου)

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής
2103820537 & 6980182255 | sylyp_exvivliou@yahoexo.gr | https://bookworker.wordpress.com

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2018/10/25/k…


1 2 3 4

1η Νοέμβρη Διακλαδική Απεργία απο τα κάτω

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ) Αθήνας

πηγή : https://ese.espiv.net/2018/10/24/1i-noemvri-d…


1 2 3 4

Συνέλευση Εργαζομένων Public
1η Νοέμβρη: Γιατί Απεργούμε:

Απεργούμε γιατί οι μισθοί που παίρνουμε δεν μας φτάνουν για να ζήσουμε. Χρειαζόμαστε αυξήσεις στους μισθούς.

Ενώ έχουμε υποστεί πολλαπλές μειώσεις στους μισθούς μας και υποστελέχωση στους χώρους δουλειάς μας, ενώ υπάρχει αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας, την ίδια στιγμή η εταιρία καυχιέται δημόσια για αύξηση των κερδών της - κέρδη από τα οποία δεν επιστρέφεται τίποτα στους/στις εργαζόμενους/ες που τα παράγουν. Μια εταιρεία με 53 καταστήματα τα οποία χτίστηκαν με τον ιδρώτα μας! Αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία σε συνάντηση με το σύλλογό μας το 2016 ισχυρίστηκε με θράσος ότι "δεν βγαίνει" και ότι οι μισθοί μας είναι επαρκείς.

Απεργούμε γιατί απαιτούμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς μισθούς για όλους και όλες και που θα καταργεί την απαράδεκτη μισθολογική διάκριση με βάση την ηλικία (μικρότερος μισθός για τους/τις κάτω των 25 χρονών). Απαιτούμε ΣΣΕ που θα εγγυάται την καταβολή των επιδομάτων που δικαιούμαστε (πχ
επίδομα παιδιού) και τα οποία είναι απαραίτητα για να καλύπτονται οι βασικές ανάγκες των εργαζομένων.

Διεκδικούμε ΣΣΕ που θα βάλει τέλος στις συνθήκες της εργασιακής ζούγκλας με εργαζόμενους/ες πολλών ταχυτήτων: συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εποχιακούς/ές, εργαζόμενους/ες προωθητές που δουλεύουν για εργολαβίες, ακόμα και συμβάσεις μιας μέρας, καλύπτοντας διαρκείς ανάγκες της εταιρείας οι οποίες προκύπτουν λόγω της υποστελεχωσης των καταστήματων.

Διεκδικούμε ΣΣΕ για να βάλουμε τέλος στον διαρκή φόβο της απόλυσης, της μη ανανέωσης της ατομικής σύμβασης, της διαρκούς αίσθησης ότι είμαστε αναλώσιμοι/ες.

Απεργούμε γιατί θέλουμε σταθερή και μόνιμη εργασία.

Απεργούμε γιατί απαιτούμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Για να σταματήσουν τα σπαστά ωράρια, οι παρακολουθήσεις της εργασίας με κάμερες, οι τραμπουκίστικες συμπεριφορές ορισμένων διευθυντών, η αδιαφορία της εταιρείας για τις συνθήκες καθαριότητας και υγιεινής στους χώρους εργασίας (μείωση των συνεργείων καθαριότητας και ανάθεση της καθαριότητας στους/στις εργαζόμενους/ες).

Απεργούμε ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Τη 1η Νοέμβρη απεργούμε μαζί με όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες του σωματείου μας, το Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου και Ψηφιακών Μέσων Αττικής, ενώνουμε τις φωνές μας και τις δυνάμεις μας για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.

Η Συνέλευση Εργαζομένων Public καλεί όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες των Public όλης της χώρας να επικοινωνήσουν με τη Συνέλευση για να δώσουμε συνέχεια στον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει για να πάρουμε πίσω ό,τι μας έκλεψαν όλα αυτά τα χρόνια.

Την 1η Νοέμβρη συμμετέχουμε στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση 11 πμ. Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Σόλωνος και Ασκληπιού).

Στην απεργία καλούν:
- Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου και Ψηφιακών Μέσων Αττικής
- Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών
- Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών
- Σωματείο Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ
- Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου επισιτισμού
- Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων Θεσσαλονίκης
- Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας
- Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia Ελλάδος

Συνέλευση Εργαζομένων Public

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2018/10/25/s…


1 2 3 4

Ανακοίνωση Συντονιστικού δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια για τη διακλαδική και οργανωμένη από τα κάτω απεργία της 1ης Νοέμβρη

Ως Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια στηρίζουμε τη διακλαδική και οργανωμένη από τα κάτω απεργία της 1ης Νοέμβρη 2018.

Η απεργία αυτή αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικού αγώνα μας για την προάσπιση των εργατικών συμφερόντων και δικαιωμάτων, της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας. Ενός αγώνα στον οποίον εντάσσουμε άλλωστε και την ίδια τη μάχη που εδώ και αρκετά χρόνια δίνουμε ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Έτσι, και η απεργία αυτή αποτελεί μια μάχη που είναι υπόθεση όλων μας.

Μάλιστα, μια από τις βασικές αιχμές της απεργίας αυτής, η διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) συνιστά μια από τις πιο κομβικές εργατικές διεκδικήσεις. Όπως έχουμε σημειώσει σε σχετικές ανακοινώσεις μας, ο αγώνας για τη διεκδίκηση και εφαρμογή των ΣΣΕ σημαίνει οργανωμένη και συλλογική εργατική πάλη, συναδελφική και ταξική αλληλεγγύη. Σημαίνει έμπρακτη εναντίωση στους «μισθούς-ψίχουλα», τα «ωράρια-λάστιχα», την εντατικοποίηση, την επισφαλή εργασία, την εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία. Σημαίνει σύγκρουση με τα συμφέροντα του κάθε εργοδότη και συνολικά με τον κόσμο του κεφαλαίου, καθώς και των εκάστοτε κυβερνόντων. Όταν μάλιστα ως κριτήριο για τη διεκδίκηση αυτή μπαίνουν οι πραγματικές ανάγκες μας και όχι οι «αντοχές της οικονομίας και του κάθε αφεντικού», τότε είναι που ο αγώνας αυτός γίνεται ακόμα πιο δυναμικός, αφού έρχεται να αμφισβητήσει και την κυριαρχία του οικονομικο-κοινωνικο-πολιτικού συστήματος στις ζωές μας.

Επίσης, η διακλαδική απεργία της 1ης Νοέμβρη (η συντονισμένη κήρυξη κλαδικών απεργιών σε μια σειρά από κλάδους κι επιχειρήσεις) είναι αποτέλεσμα μιας οριζόντιας διεργασίας συντονισμού σωματείων που βασίζεται με τη σειρά της στις διαδικασίες βάσης των σωματείων αυτών. Στις συνελεύσεις των μελών τους και σε κάθε διαδικασία μέσα από την οποία επιδιώκεται και διασφαλίζεται ότι ο κάθε συνάδελφος και η κάθε συναδέλφισσα γίνεται ενεργό κομμάτι του αγώνα κι όχι ακόλουθος-ακόλουθη των όποιων «σωτήρων» ή «ειδικών του αγώνα». Κι όλο αυτό συνιστά μια βασική πτυχή του πως αντιλαμβανόμαστε την από τα κάτω οργάνωση των αγώνων μας. Ενώ παράλληλα αποτελεί και τον τρόπο με τον οποίο επιδιώκουμε να οργανώνεται, να διεξάγεται και τελικά -σε κάποιο βαθμό- να πετυχαίνει νίκες και ο ίδιος ο αγώνας για την Κυριακάτικη αργία. Με τους ίδιους τους συναδέλφους-συναδέλφισσές μας από τα μαγαζιά να βγαίνουν μπροστά και από κοινού με όλον τον κόσμο του αγώνα να δίνεται μια δυναμική απάντηση στη συνολική επίθεση των αφεντικών προς την τάξη μας.

Επιπλέον, το σύνολο των κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων που οργανώνουν την απεργία αυτή -κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο- έχουν παίξει σημαντικό ρόλο και στον ίδιο τον αγώνα για την Κυριακάτικη αργία συμμετέχοντας ενεργά στις σχετικές κινητοποιήσεις και στα αντίστοιχα συντονιστικά δράσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα με τις κινητοποιήσεις μας ενάντια στα επόμενα ανοίγματα των εμπορικών καταστημάτων σε πανελλαδικό επίπεδο την Κυριακή 4/11 και σε 3 συνεχόμενες Κυριακές τον Δεκέμβρη, θα συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην επιτυχία της απεργίας της 1ης Νοέμβρη. Συμμετέχοντας στις προπαγανδιστικές κινήσεις και στις απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδίδοντας και κάνοντας πράξη τα μηνύματά της.

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.

Απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις την Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2018:
> 11.00, Πνευματικό Κέντρο Δ. Αθηναίων (Σόλωνος & Ασκληπιού)
> 12.00, Χαυτεία (Σταδίου & Αιόλου)

Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια | https://syntonistikokyriakes.espivblogs.net - syntonexistiko_drasiexs@espiv.net

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2018/10/25/s…