Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 στις 18.30

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους ολικούς αρνητές στράτευσης

Αλληλεγγύη στους ολικούς αρνητές στράτευσης

Η ολική άρνηση στράτευσης είναι η ρηξιακή εναντίωση συνολικά στον θεσμό του στρατού, με την άρνηση υπηρεσίας της στρατιωτικής ή οποιασδήποτε εναλλακτικής θητείας. Είναι η πάγια άρνηση συνεργασίας με τον πιο βίαιο μηχανισμό του κράτους. Η άρνηση να γίνουμε συμμέτοχοι στις τρέχουσες και τις επερχόμενες πολεμικές επιχειρήσεις, στις μαζικές οργανωμένες δολοφονίες για τα αφεντικά.

Οι ολικοί αρνητές στράτευσης, κινούμενοι από πολιτικά κίνητρα, αρνούνται να υπηρετήσουν έναν μηχανισμό που στο εσωτερικό υπηρετεί την κατήχηση στα εθνικιστικά ιδεώδη, τον μιλιταρισμό, και ενίοτε την καταστολή, και στο εξωτερικό συμβάλλει στην άσκηση μαζικής βίας, την καταλήστευση και εξόντωση ολόκληρων περιοχών και πληθυσμών. Προχωρούν μάλιστα αυτές τις αρνήσεις τους με δημόσιες και ενυπόγραφες πολιτικές δηλώσεις.

Μέσα σε ένα παγκόσμιο τοπίο το οποίο συνθέτουν ο πόλεμος, οι οικονομικές και στρατιωτικές επεμβάσεις, η όξυνση των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών για τον παγκόσμιο έλεγχο και την ηγεμονία, η συγκυρία της μακρόχρονης οικονομικής και πολιτικής κρίσης, η λεηλασία του φυσικού περιβάλλοντος και των ανθρώπινων κοινωνιών, γίνεται περισσότερο κατανοητό τώρα παρά ποτέ, ότι το μοναδικό μέλλον που έχουν να μας προσφέρουν ο καπιταλισμός και κάθε κρατική μορφή οργάνωσης είναι η καταστροφή και ο θάνατος.

Οι κυρίαρχες τάξεις επιδιώκουν με λύσσα την εθνική ενότητα, την πολεμική προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού αλλά και τη διάχυση του κλίματος πολεμικής ετοιμότητας στο σύνολο των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων.

Το κράτος τιμωρεί παραδειγματικά όσες και όσους το εχθρεύονται. Στην περίπτωση των ολικών αρνητών στράτευσης ενεργοποιεί έναν διπλό μηχανισμό καταστολής: Από τη μία προβλέπει ποινικές διώξεις, ενώ από την άλλη τους καταστέλλει οικονομικά επιβάλλοντας αλλεπάλληλα πρόστιμα 6.000 ευρώ.

Στην όλο και πιο έντονη καταστολή (με τελευταίο παράδειγμα το 4ο εξαχίλιαρο στον Δημήτρη Δημτσιάδη) αντιπαραθέτουμε την αλληλεγγύη.

Καμία δίωξη να μην μένει αναπάντητη

Να εναντιωθούμε στα καλέσματα του κράτους και των εξουσιαστών για εθνική ενότητα και για υποταγή στο κράτος και στους δολοφονικούς μηχανισμούς του. Απέναντι στην σφαγή μεταξύ των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων που έτυχε να γεννηθούν στην άλλη πλευρά των συνόρων, να αντιτάξουμε τον κοινό αγώνα ενάντια σε πατρίδες, θρησκείες, κράτη και κάθε επίπλαστο διαχωρισμό.

Ο μόνος πόλεμος στον οποίο είμαστε διατεθειμένοι/ες να πολεμήσουμε είναι ο πόλεμος ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση, για την κοινωνική επανάσταση και την κοινωνική απελευθέρωση. Για έναν κόσμο χωρίς σύνορα, κράτη και πολέμους. Χωρίς πατριαρχία και εξουσία. Χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση. Για την αναρχία…

Συγκέντρωση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας / Παρασκευή 12 Οκτώβρη / 18:30

στα πλαίσια του τριημέρου πανελλαδικών δράσεων αλληλεγγύης με τους ολικούς αρνητές στράτευσης, ενάντια στην εθνική ενότητα, τους στρατούς, τους πολέμους

αναρχικές συλλογικότητες, συντρόφισσες και σύντροφοι

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/76720/


Καλούμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης με τους Ολικούς Αρνητές Στράτευσης στο υπουργείο «εθνικής άμυνας» την Παρασκευή 12 Οκτώβρη 6.30 μμ

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ, ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΝΑ ΠΑΥΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΟΛΙΚΩΝ ΑΡΝΗΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΟ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ (ΕΞΑΧΙΛΙΑΡΟ)

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ή ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΝΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Κατάληψη GARE