Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των απολυμένων του Κουτουρούκι

Εργατική διαφορά, συγκεντρώσεις αλληλεγγύης, υπόθεση κουτουρούκι

Εργατική διαφορά, υπόθεση κουτουρούκι / συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στα δικαστήρια / τετάρτη 10.10 (εφετείο εργατικής διαφοράς) και τρίτη 16.10 (αγωγή εργαζομένων) στις 9:00 π.μ

νίκη στον αγώνα των απολυμένων του κουτουρούκι

Τον Ιανουάριο του 2017, εκδικάστηκε η εργατική διαφορά για τις ποινικές ευθύνες της αφεντικίνας που αφορά, τη μη καταβολή των δεδουλευμένων στους πρώην εργαζόμενους του μεζεδοπωλείου κουτουρούκι. Η απόφαση του πλημμελειοδικείου Χανίων, δικαίωσε τους 4 εργαζόμενους και έκρινε ένοχη την εργοδότρια, με ποινή φυλάκισης 11 μηνών. Με αυτή την απόφαση μπήκε η βάση για την πλήρη δικαίωση και αποζημίωση σε έναν αγώνα που σιγά σιγά δικαιώνεται.

Την τετάρτη 10 Οκτώβρη 2018, εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση μετά από την έφεση που είχε κάνει η αφεντικίνα.Σε συνέχεια του εργατικού αγώνα, την τρίτη 16 Οκτωβρίου του 2018 στο ειρηνοδικείο Χανίων, εκδικάζεται και η αγωγή των πρώην εργαζόμενων, που αξιώνουν την καταβολή δώρων, επιδομάτων, αποζημιώσεις αδείας, προσαυξήσεις των υπερωριών, υπερεργασίες, κυριακές, αργίες κτλ, με σκοπό την πλήρη δικαίωση τους.

Στο ενδιάμεσο η εργοδότρια, σε μία απέλπιδα προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα που εξελίσσεται, είχε καταθέσει αγωγή και ζητούσε 40.000 ευρώ, με αφορμή τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν έξω από το μεζεδοπωλείο το 2015, προσπαθώντας να αποτρέψει τους εργαζόμενους από τις διεκδικήσεις τους. Δυστυχώς για αυτήν, η αγωγή απορρίφθηκε από το μονομελές πρωτοδικείο Χανίων ως απαράδεκτη.

Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους λοιπόν τα αφεντικά, πως οι εργατικοί αγώνες δεν τρομοκρατούνται, δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται...

τα εργατικά συμφέροντα, παντού και πάντα πρώτα

συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στα δικαστήρια

  • τετάρτη 10/10, 9 π.μ. (εφετείο εργατικής διαφοράς)
  • τρίτη 16/10, 9 π.μ. (αγωγή εργαζομένων)

χανιά, οκτώβρης 2018

αλληλέγγυοι/ες από το χώρο του επισιτισμού

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1591903/