Παρασκευή 6 Μαίου 2011 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Κινητοποίηση για την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για τους 300

Παρασκευή 6/5, 18:00 Πλατεία Αγοράς: Κινητοποίηση για την άμεση υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων που εκκρεμούν για τους 300

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χανιά, 3-5-2011

Η απεργία πείνας των 300 μεταναστών εργατών ανέδειξε την δυναμική που μπορούν να αποκτήσουν οργανωμένες προσπάθειες διεκδίκησης δικαιωμάτων, ακόμα και όταν αυτές (ή μήπως επειδή;) είναι ξεκάθαρα επιθετικές, ακόμα και όταν (ή μήπως επειδή;) αυτές προέρχονται από το πιο απαξιωμένο ταξικά και αδύναμο κομμάτι της κοινωνίας.

Πάνω από όλα όμως, η απεργία πείνας των 300 κατάφερε κατακτήσεις, απέσπασε δικαιώματα για τους ίδιους τους τριακόσιους, για άλλους μετανάστες, καθώς και για τους έλληνες συναδέλφους τους. Μιλάμε για το ειδικό καθεστώς παραμονής και εργασίας, με το οποίο βγήκαν από το σκοτάδι της «παρανομίας» οι ίδιοι οι πρώην απεργοί, και τις δεσμεύσεις για μείωση των ετών παραμονής που απαιτούνται για την πλήρη νομιμοποίηση των μεταναστών στην Ελλάδα, για την μείωση των ενσήμων που απαιτούνται για την ανανέωση της άδειας παραμονής, καθώς και εκείνων που χρειάζονται έλληνες και μετανάστες για να ασφαλιστούν.

Η νικηφόρα αυτή κατάληξη αποτελεί ντροπιαστική ήττα για την συντηρητική, ξενοφοβική και βαθύτατα αντεργατική οικονομική ελίτ και τους κολαούζους της, τα κάθε λογής ακροδεξιά και νεοφασιστικά φερέφωνα. Όπως όμως ήταν αναμενόμενο, με συντονισμένη και λυσσαλέα επίμονη καμπάνια συκοφαντούν αφενός τον αγώνα στην κοινή γνώμη, και πιέζουν αφετέρου προς την κατεύθυνση της μη υλοποίησης των δεσμεύσεων που ακόμη εκκρεμούν. Διαπιστώνουμε δυστυχώς ότι πράγματι έχουν κατορθώσει να αποτελούν το άλλοθι για την κωλυσιεργία του ενός εκ των τριών τομέων συνευθύνης για την πλήρη υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων, που είναι το υπουργείο Προ.Πο, ιδιαίτερα για ένα θέμα πολύ κρίσιμο για τους πρώην απεργούς πείνας: την άδεια εργασίας.

Για αυτό καλούμε τους μετανάστες και έλληνες συμπολίτες μας την Παρασκευή 6 του Μάη και ώρα 18:00 το απόγευμα στην Πλατεία της Αγοράς, σε μαζική συγκέντρωση και πορεία προς το αστυνομικό μέγαρο Χανίων, η οποία θα απαιτήσει την άμεση απάντηση του υπουργού Προ.Πο. για ένα σαφές χρονοδιάγραμμα της οριστικής υλοποίησης των συμφωνηθέντων κυβέρνησης και των 300.

πηγή : http://fmkritis.wordpress.com/2011/05/03/%ce%...


Καλούμε κάθε πολίτη των Χανίων να συμμετέχει στη συγκέντρωση την Παρασκευή 6/5/2011 στις 6:00 το απόγευμα στην πλατεία αγοράς, στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης, έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την τήρηση των συμφωνηθέντων μεταξύ των 300 απεργών πείνας και της κυβέρνησης. Θυμίζουμε συνοπτικά: το δικαίωμα σε νόμιμη εργασία, την μείωση σε 50 των ενσήμων για βιβλιάριο υγείας (κατάκτηση που αφορά όλους - και τους Έλληνες εργαζόμενους), την επαναφορά στη νομιμότητα όσων μεταναστών έχασαν την άδεια παραμονής τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης (έλλειψη ενσήμων), τη μείωση του απαιτούμενου χρόνου παραμονής για δικαίωμα νομιμοποίησης σε 8 χρόνια, το δικαίωμα για ένα τουλάχιστον ταξίδι το εξάμηνο στις χώρες καταγωγής τους χωρίς προσκόμματα.

Καταγγέλλουμε στο Χανιώτικο λαό, την προκλητική παρουσία των ακροδεξιών της Χρυσής Αυγής. Φασιστών που συνδέονται με επιθέσεις ξυλοδαρμούς και μαχαιρώματα μεταναστών και ντόπιων, μόλις ενός χρόνος πέρασε από το χάραγμα του αγκυλωτού σταυρού στην καθηγήτρια, σε προσπάθεια να οργανώσουν αντισυγκέντρωση ενάντια σε συγκέντρωση υποστήριξης των δικαιωμάτων των μεταναστών. Καταγγέλλουμε επίσης ότι τα ΜΑΤ απρόκλητα επιχείρησαν με χημικά να διαλύσουν τη συγκέντρωση έτσι ώστε οι ακροδεξιοί της Χρυσής Αυγής να κάνουν πορεία στη πόλη των Χανίων.

Συγκέντρωση Παρασκευή 6/5/2011 στις 6:00 το απόγευμα στην πλατεία αγοράς

επικοινωνία :

πηγή : email που μας στάλθηκε στις 5 Μαίου