Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στις 19.00

Εκδήλωση: Οι επερχόμενες εκλογές & η στάση του αναρχικού/ελευθεριακού κινήματος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ

Σε μια περίοδο που η συστημική κρίση δείχνει να μετατρέπεται απο έκτακτη συνθήκη σε κανονικότητα, η ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας του (υπεύθυνου για αυτή την μετατροπή) Σύριζα, με τις επερχόμενες εκλογές τους επόμενους μήνες, σηματοδοτεί το κλείσιμο μιας περιόδου.

Κι αυτό ανεξάρτητα από τον νικητή των εκλογών. Εξ, ορισμού δεν τρέφουμε αυταπάτες πως η εκλογική διαδικασία μπορεί να προσφέρει κάτι άλλο απο το να νομιμοποιεί τα συμφέροντα της εξουσίας,στους από τα κάτω, μέσα από την ψευδαίσθηση της συμμετοχής τους στις δημοκρατικές διαδικασίες. Και άρα, δεν θα περιμέναμε ποτέ οι διαδικασίες αυτές να φέρουν τις ανατρεπτικές κοινωνικές αλλαγές που προσδοκά ο αναρχικός αγώνας.

Η άρνηση όμως αυτών των διαδικασιών πέρα από την δεδομένη "αξιακή" μορφή της οφείλει να έχει και την πολιτική γείωση στις επίκαιρες συνθήκες. Να αποτυπώνει την προοπτική της και να συνδέεται με την κοινωνική βάση, καθώς και τις αγωνιστικές αιχμές στην περίοδο.Μέσα σε μια συνθήκη που κυριαρχούν η απάθεια και η ανάθεση, η απάντηση στην αστική δημοκρατία περιέχει τόσο το άκυρο/αποχή όσο και την διασύνδεσή του με το ζητούμενο της αναζωπύρωσης των κοινωνικών αγώνων. Στα πλαίσια ενός ενδοκινηματικού διαλόγου με φόντο τις επερχόμενεςεκλογές, καλούμε ως περιφέρεια Αθήνας της Αναρχικής Ομοσπονδίας μαζί μετην (το όνομα της ομάδας που καλούμε) σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα:

"ΟΙΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ/ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ'ΑΥΤΕΣ"

στις 20/10 στο Κ*Βοξ στις 7.00 μ.μ.

Περιφέρεια Αθήνας της Αναρχικής Ομοσπονδίας

Πρωτοβουλία για την εκλογική απεργία

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/76796/