Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στις 11.00

Πανελλαδικό Διήμερο Συζητήσεων ΣΣΠ

Το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια αντεκπαιδευτική επίθεση. Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει ξεκινήσει έναν σχέδιο συγχωνεύσεων και κλεισίματος σχολών και τμημάτων. Η αρχή έγινε με από τα ΤΕΙ της Αττικής και η συνέχεια έρχεται με το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το ΕΚΠΑ κ.α. Ουσιαστικά είμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο σχέδιο Αθηνά που μετατρέπει να ΤΕΙ της χώρας σε 2ετή προγράμματα εντός των ΑΕΙ. Ενώ και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι αλλαγές που έχουν εξαγγελθεί πρόκειται να οδηγήσουν τεράστιο κομμάτι μαθητών εκτός εκπαίδευσης.

Στόχος αυτού του συνολικού επανασχεδιασμού της εκπαίδευσης είναι η προσαρμογή της στην κατάσταση του ελληνικού καπιταλισμού μετά από την συμπλήρωση 8 χρόνια μνημονίων και την δέσμευση για την τήρηση των μέτρων τουλάχιστον μέχρι το 2060! Η εικόνα των πανεπιστημίων, των σχολείων και των υποδομών με τα τεράστια κενά σε εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό και φοιτητές να κινδυνεύουν από την φωτιά στις εστίες του Ηρακλείου ενώ πλέον δυσκολεύονται να συνεχίσουν τις σπουδές τους, δεν είναι μια εικόνα από το μακρινό μέλλον αλλά η εικόνα της εκπαίδευσης σήμερα!

Αυτό που ακολουθεί μετά, είναι πως εάν θέλουμε να σπουδάσουμε με μια στοιχειώδη αξιοπρέπεια, θα πρέπει να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Δηλαδή δίδακτρα στα προπτυχιακά προγράμματα και σπουδές για λίγους και εκλεκτούς!

Μπροστά μας έχουμε την συνέχιση και την ένταση της επίθεσης, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απέναντι στην νεολαία και τους εργαζόμενους. Η συνέχιση της εφαρμογής των μνημονιακών μέτρων αλλά οι δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα οδηγούν κάθε μέρα τον λαό στην φτωχοποίηση και της νεολαία στην μετανάστευση. Ταυτόχρονα, ένα τερατώδες κράτος έκτακτης ανάγκης χτυπάει με κάθε μέσο (ΜΑΤ, δικαστήρια κλπ) όποιον αγωνίζεται.

Να τους χαλάσουμε τα σχέδια!

Απέναντι σε αυτή την επίθεση πρέπει να μας βρουν έτοιμους και αποφασισμένους! Χρειάζεται να οργανώσουμε παντού εστίες αντίστασης και αγώνα! Από την καθημερινή μάχη απέναντι στην καθηγητική αυθαιρεσία, μέχρι τα αντεκπαιδευτικά νομοσχέδια, τις συγχωνεύσεις και τους εργατικούς αγώνες. Με όπλο μας την αυτοοργάνωση, τις καταλήψεις, τις δυναμικές μορφές πάλης να παλέψουμε για τη ζωή και το μέλλον που ονειρευόμαστε! Να μην τους επιτρέψουμε να ξηλώσουν την δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, που μέσα από τόσους μακροχρόνιους και αιματηρούς αγώνες κατακτήθηκε.

Όλοι μαζί να οργανώσουμε την αντίσταση μας!

Όπως κάθε χρόνο η Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη (ΣΣΠ), διοργανώνει πανελλαδικό διήμερο συζητήσεων στις 20 και 21 Οκτώβρη στην Θεσσαλονίκη. Έτσι και φέτος, καλούμε κάθε αγωνίστρια/στη να συμμετέχει, για την καλύτερη οργάνωση της παρέμβασης μας, την ανάπτυξη ενός ισχυρού φοιτητικού κινήματος και την προετοιμασία των αγώνων της γενιάς μας!

πηγή : email που λάβαμε στις 14 Οκτώβριος 10h