Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 στις 12.00

Μικροφωνική με αφορμή τη δολοφονία τ@ Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ/ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/10 19:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΓΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22/10 12:00 ΕΣΤΙΑ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

ακολουθεί το κείμενο,

Στις 21/9/18, οι Ευάγγελος Δημόπουλος, ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου «Di Angelo», και Θάνος Χορταριάς, ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου και μέλος της εθνικιστικής οργάνωσης «Πατριωτικό Μέτωπο», ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου τ@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh! με το πρόσχημα ληστείας στο κοσμηματοπωλείου του πρώτου. Η ενέργεια τους πραγματοποιείται σε αγαστή συνεργασία τόσο των μπάτσων και του ΕΚΑΒ, όσο και του σιωπηρά συνένοχου όχλου που παρατηρούσε και βιντεοσκοπούσε το συμβάν.

Για άλλη μία φορά, ένα μάτσο(macho) αφεντικό, πρότυπο έλληνα οικογενειάρχη, προφασιζόμενο την προστασία του "ανώτατου αγαθού" της ιδιοκτησίας του και νιώθοντας σύγκρυο στην υποψία προσβολής της διάχυτης αρρενωπότητας του, επιτίθεται με μένος και εκδικητικότητα σε ό,τι φοβάται η ελληνική κοινωνία.

Η προσωπικότητα τ@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh! Συμπύκνωνε ένα πλήθος ετερόκλητων ταυτοτήτων που αντιπροσωπεύουν καθετί που έρχεται σε σύγκρουση και παρεκκλίνει από τα πρότυπα της κανονικότητας αυτής της κοινωνίας. Όντας άτομο ομοφυλόφιλο και ενεργό μέλος της LGBTQIP+ κοινότητας, επιλέγοντας την ταυτότητα και το μέσο αυτοέκφρασης της Drag Queen, αντιπαρατέθηκε στις cis-straight αρρενωπές σταθερές. Δηλώνοντας οροθετικό άτομο και δρώντας για την ενημέρωση και τον αποστιγματισμό της ασθένειας και τον φορέων της, στηλίτευσε τα υγιεινιστικά πρότυπα του σάπιου κοινωνικού οικοδομήματος.

Με το άκουσμα της είδησης και πριν γίνει γνωστή η ταυτότητα του, τα ΜΜΕ έσπευσαν να προβάλλουν το συμβάν ως ακόμη μια περίπτωση ληστείας από ένα τοξικοεξαρτημένο υποκείμενο. Ξερνώντας τοξικοφοβία, ξεπλένοντας τους δράστες και ενισχύοντας μια εικόνα ανομίας, επικινδυνότητας και περιθωριοποίησης του μητροπολιτικού κέντρου, ενίσχυσαν το αφήγημα της απαίτησης τάξης και ασφάλειας. Μέσω μιας τέτοιας παρουσίασης τροφοδότησαν και επικύρωσαν την υπάρχουσα κοινωνική παραδοχή πως τέτοιες ενέργειες προέρχονται αποκλειστικά από άτομα αυτής της κοινωνικής ομάδας του περιθωρίου. Αυτή η μέθοδος άλλωστε της ψυχογράφησης χαρακτηριστικών της ζωής και της προσωπικότητας του παραβατικού ατόμου αποτελεί συνήθη πρακτική είτε επιστρατεύεται από μπάτσους και δικαστές, είτε από τα τσιράκια των ΜΜΕ. Ο εντοπισμός και η ομαδοποίηση "περιθωριακών" κοινωνικών ομάδων και αποκλινουσών συμπεριφορών είναι συστατικά της φυσιολογικής και νομικής νόρμας που επιβάλλει η εκάστοτε εξουσία και οι εκφραστές της.

Όταν τις επόμενες μέρες έγινε γνωστή η ταυτότητα τ@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh! και άρχισε να ξετυλίγεται το νήμα των γεγονότων, υπήρξε μια αλλαγή στη στάση των ΜΜΕ, τα οποία αφού βασίστηκαν στους όρους του θεάματος και προκειμένου να αυξήσουν την τηλεθέαση και τα νούμερα τους, έσπευσαν να πλασάρουν μια εικόνα συμπόνιας και δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας. Βέβαια, δε μας αγγίζει και δε μας συγκινεί μια τέτοια στάση των ΜΜΕ. Είναι τα ίδια που με την ίδια συμπόνια το 2012, με εντολή του τότε υπουργού δημοσίας τάξης Α. Λοβέρδου, διαπόμπευσαν και στιγμάτισαν οροθετικές γυναίκες, βγάζοντας τις φωτογραφίες τους στη δημοσιότητα, παρουσιάζοντας τες ως τον απόλυτο κίνδυνο για την ελληνική κοινωνία και οδηγώντας τες στη συνέχεια στη φυλακή και ορισμένες από αυτές στην αυτοκτονία.

Απέναντι στις καθημερινές σεξιστικές και ομοφοβικές λογικές, στην πατριαρχεία, στις ρατσιστικές επιθέσεις, στην εκμετάλλευση από τα αφεντικά και στην ιερότητα της ιδιοκτησίας, στην εκμετάλλευση των ανθρώπινων και μη ανθρώπινων ζώων και στον εγκλεισμό κάθε όντος, στον κατασπαραγμό της φύσης και της γης και στην αποπνικτική κοινωνική κανονικότητα οπλίζουμε τις επιθυμίες μας, καθορίζουμε μον@ μας τις ανάγκες μας και επεκτείνουμε τις πρακτικές μας για την επίθεση στην κυριαρχία.

Πρεζάκια, οροθετικ@, τρανς και τραβέλια, τσούλες, πουτάνες, χοντρ@, ανώμαλα, φτωχ@, ανάπηρ@, τρελ@, αναρχικο@ και κάθε άλλ@ μη-κανονικ@, είμαστε εδώ και αποτελούμε οδόφραγμα στις λεωφόρους της κυριαρχίας.

αναρχικ@

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/76878/