Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συνέχεια της δίκης της υπόθεσης των «Ληστών του Διστόμου»

Την Πέμπτη 18/10 συνεχίζεται η δίκη της υπόθεσης των «ληστών του Διστόμου»

post image

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Την Πέμπτη 18 Οκτώβρη συνεχίζεται στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη της υπόθεσης των «ληστών του Διστόμου» εναντίον αναρχικών και κοινωνικών κρατούμενων. Μία δίκη στηριζόμενη στον τρομονόμο, την ποινικοποίηση προσωπικών, κοινωνικών και οικογενειακών σχέσεων και το περιβόητο DNA, στην οποία κατηγορούμενοι/ες είναι οι: Γιώργος Πετρακάκος, Σπύρος Χριστοδούλου, Μαρία Θεοφίλου, ο αναρχικός και μέλος του Ε.Α. Νίκος Μαζιώτης, οι αναρχικοί Γρηγόρης Τσιρώνης, Παναγιώτης Ασπιώτης, Μάριος Σεϊσιδής, Κώστας Σακκάς, καθώς και δυο οικογενειακοί φίλοι του Πετρακάκου. Το κατασκεύασμα αυτό, προσπαθεί να τεκμηριώσει τον συσχετισμό υποθέσεων ληστειών τραπεζών και προσώπων που κατηγορούνται για αυτές με την δράση του Επαναστατικού Αγώνα. Αυτές οι νέες αλχημείες, στόχο έχουν να μεθοδεύσουν ένα στρεβλό θεώρημα, ότι αναρχικοί - «ποινικοί» αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, είναι μια προσπάθεια απονοηματοδότησης του πολιτικού χαρακτήρα των ένοπλων επαναστατικών οργανώσεων, της πρακτικής της απαλλοτρίωσης τραπεζών, καθώς επίσης και μια προσπάθεια παράτασης της δικαστικής ομηρίας και της φυσικής αιχμαλωσίας των πολιτικών κρατουμένων και όχι μόνο κάτω από τον «αντιτρομοκρατικό» νόμο 187Α. Απέναντι σε αυτές τις προσδοκίες του κράτους να στήσουμε αναχώματα όσον αφορά τη μόνιμη ομηρία των συντρόφων μας και των ανθρώπων που στέκονται με αξιοπρέπεια ενάντια στο αδηφάγο σύστημα, αλλά και να μην αφήσουμε κανένα μπάτσο και δικαστή να αποπολιτικοποιήσει τον αγώνα όλων μας προς την ανατροπή κράτους και κεφαλαίου.

Πέμπτη 18 Οκτώβρη - Δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού στις 9πμ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

"ΕΝΤΟΣ - ΕΚΤΟΣ" Ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1592186/


Ο βουλευτής της ΧΑ Γιάννης Αϊβατίδης στην Δίκη των "Ληστών του Διστόμου"

Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου συνεχίζεται, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, η δίκη της υπόθεσης που από τα μίντια έμεινε γνωστή ως υπόθεση ληστών του Διστόμου. Σε αυτήν την (8η) συνεδρίαση θα καταθέσει με την ιδιότητα του πρώην ιατροδικαστή ο νυν βουλευτής της ΧΑ Γιάννης Αϊβατίδης.

Η κατάθεση του εν λόγω νεοναζί αφορά την ληστεία της Alpha Bank στον Χολαργό τον Απρίλιο του 2008 οπού μετά από συμπλοκή είχε τραυματιστεί θανάσιμα ένας αστυνομικός που εκείνη τη στιγμή εκτελούσε παρανόμως χρέη ιδιωτικού φύλακα στην συγκεκριμένη τράπεζα, για λογαριασμό εταιρίας σεκιούριτι που είχαν συστήσει συνάδελφοι του. Για την ληστεία και την ανθρωποκτονία σε βάρος του αστυνομικού κατηγορείται ο Γιώργος Πετρακάκος ο οποίος αρνείται την συμμετοχή του σε αυτήν την ληστεία. Το σενάριο της αντιτρομοκρατικής βάση του οποίου τον εμπλέκει στην υπόθεση είναι ένα αίολο μείγμα dna που φέρεται να έχει βρεθεί σε καπέλο (sic) μερικές εκατοντάδες μέτρα από την τόπο της ληστείας και της συμπλοκής που ακολούθησε.

Ανεξάρτητα από την σημασία και το διακύβευμα της συγκεκριμένης συνεδρίασης δεδομένου ότι ο Γιώργος Πετρακάκος αρνείται την εμπλοκή του στην συγκεκριμένη υπόθεση έχει επίσης μεγάλη σημασία να κάνουμε την αίθουσα του δικαστηρίου ένα μη ασφαλές πεδίο να παρευρεθεί ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Εγκληματίες και δολοφόνοι είναι μόνο οι νεοναζί

Συγκέντρωση στην Ειδική διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 9:00

Αλληλέγγυοι/ες

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1592190/