Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στις 13.00

Συγκέντρωση/πορεία για την Zackie Oh!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΆ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΑCKIE OH!

Η Ομόνοια είναι μια διασταύρωση ακριβώς στην καρδιά της Αθήνας. Η Ομόνοια είναι ένα από τα σημεία που συμπυκνώνει το μίσος σας· όταν περνάτε από εκεί σιχαίνεστε και φοβάστε, γιατί έχει τρανς, πρεζάκια, τρελές, σεξεργάτ(ρι)ες, πούστηδες, οροθετικές/ούς, φτωχούς, άστεγες, μετανάστ(ρι)ες, κλέφτες.

Δεν σκότωσαν αυτοί το Ζακ. Τον σκοτώσατε όλοι εσείς: οι οικογενειάρχες, χριστιανοί, ιδιοκτήτες, μπάτσοι, φασίστες, αφεντικά, νομοταγείς πολίτες.

Εσείς οι νοικοκυραίοι δικαστές που χτίζετε την κανονικότητά σας σε βάρος των ζωών μας. Εσείς που κάνετε πογκρόμ σε μετανάστ(ρι)ες και σκούπες σε χρήστ(ρι)ες. Εσείς που υπερασπίζεστε την αυτοδικία όταν πρόκειται για την προστασία της ιδιοκτησίας σας, και μας βάζετε φυλακή όταν υπερασπιζόμαστε τα σώματά μας απέναντι στο βιασμό. Εσείς που σιωπάτε. Εσείς που ψηφίζετε σε μιντιακές δημοσκοπήσεις για το ποιές ζωές αξίζει να βιώνονται και ποιές όχι.

Στις 21.09.2018, όλοι εσείς δολοφονήσατε τη Zackie Oh! Δεν φανταστήκατε όμως ότι δεν ήταν μόνη. Ήταν μέλος των κοινοτήτων μας. Αυτή η δολοφονία δεν θα μείνει στα αζήτητα, άλλο ένα μονόστηλο στην εφημερίδα.

Ακούτε Έλληνες: η ανωμαλία μας ποτέ δεν πεθαίνει. Να μας φοβάστε.

Είμαστε παντού και ντυνόμαστε όπως γουστάρουμε, κάνουμε επεμβάσεις στα σώματά μας, φιλιόμαστε στους δρόμους. Απαντάμε στα πεσίματά σας. Διαδηλώνουμε, βάφουμε με σπρέι τους τοίχους σας, ψειρίζουμε τα μαγαζιά σας, πίνουμε ναρκωτικά στις πλατείες. Διεκδικούμε το δημόσιο χώρο· η ύπαρξή μας εκεί είναι μία ακόμα πράξη αντιβίας απέναντί σας.

Εμείς, τα ανώμαλα κάθε γειτονιάς, κατεβαίνουμε στο δρόμο και σας καλούμε: τσουλάρες, τρανς, περήφανες πουστάρες, χρήστ(ρι)ες, μετανάστ(ρι)ες, οροθετικές/οί, λεσβίες, σεξεργά(τρι)ες.

Να ντυθούμε όλα όπως γουστάρουμε. Να σταθούμε η μία δίπλα στο άλλο. Να διαδηλώσουμε για το Ζακ και τη Zackie Oh! Να διεκδικήσουμε δρόμους και πλατείες.

*Παραβιαστικά βλέμματα, σεξιστικές, ομοφοβικές, τρανσφοβικές, νηφαλιοκρατικές, ρατσιστικές συμπεριφορές δεν θα είναι ανεκτές. Όσες/α θέλετε να αλλάξετε ρούχα, θα υπάρχει προσαρμοσμένος χώρος στην προσυγκέντρωση της πορείας.

πηγή : email που λάβαμε στις 17 Οκτώβριος 14h