Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους των Σκουριών

Επόμενη δικάσιμος για την υπόθεση των Σκουριών: Δευτέρα 22/10/2018 στις 9:00 το πρωί.
Θα είμαστε εκεί να στηρίξουμε τους συναγωνιστές μας που διώκονται!

Κανένας μόνος!

Άμεση απαλλαγή των διωκόμενων!

πηγή : http://epitropiagonathessantigold.blogspot.co…


Κάλεσμα αλληλεγγύης δικαστήρια

Την δευτέρα 22 Οκτώβρη, 21 άτομα από το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές δικάζονται από το ελληνικό κράτος.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη.

Ανάμεσα στα συμφέροντα των πολυεθνικών και του κεφαλαίου από την μία, και στους ανθρώπους που αγωνίζονται για «γη και ελευθερία» η θέση μας θα είναι πάντα με το πλευρό των δεύτερων.

Ανάμεσα στο ελληνικό κράτος, αλλά και σε κάθε κράτος που υπάρχει μόνο για να υπερασπίζει τα συμφέροντα του κεφαλαίου κατέχοντας το μονοπώλιο της βίας, και τους ανθρώπους που δικάζονται επειδή αγωνίζονται για την υπεράσπιση των κοινοτήτων τους και της φύσης που τις περιβάλει ενάντια στην λεηλασία τους, θα στεκόμαστε πάντα με τους δεύτερους.

Άλλωστε τον ρόλο του κράτους και του κεφαλαίου τον βλέπουμε πεντακάθαρα και στην περιοχή του Κορδελιού. Από την μία το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ μολύνει καθημερινά με καρκινογόνους ρύπους την γειτονιά μέσω των φουγάρων του που είναι σε απόσταση αναπνοής από σπίτια και σχολεία, από την άλλη το κράτος κλείνει τους σταθμούς μέτρησης ρύπων και βάζει την 2 χρόνων έρευνα για τα αίτια της δυσοσμίας στο αρχείο.

Για αυτούς αλλά και για χιλιάδες άλλους λόγους στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους 21 και καλούμε σε στήριξη στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης στις 9 το πρωί.

Ανοιχτή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών

πηγή : https://sineleusiditika.wordpress.com/2018/10…