Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Να διαλυθεί η χρυσαυγίτικη γιάφκα «σωματείο Άγ. Νικόλαος» στο Πέραμα - Παραδειγματική τιμωρία των ναζί τραμπούκων της ενέδρας της 26ης Μάη

Στις 7 Νοέμβρη στα Δικαστήρια Πειραιά έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η δίκη των τραμπούκων φασιστών που επιτέθηκαν στην αντιφασιστική παρέμβαση της ΟΡ.Μ.Α. στο Πέραμα.

Το Σάββατο 26 Μάη στο Πέραμα μια ομάδα ναζί συναντήθηκαν στα γραφεία του «σωματείου εργαζομένων Ζώνης Άγιος Νικόλαος», εξοπλίστηκαν με σιδηρολοστούς και προσπάθησαν να διαλύσουν την αντιφασιστική δράση που εξελισσόταν στους δρόμους του Περάματος και κατευθύνονταν στα Καραβάκια. Η ψύχραιμη και αποφασιστική στάση των μελών και φίλων της ΟΡ.Μ.Α. απέκρουσε τη δολοφονική επίθεση και ανάγκασε τους τραμπούκους να οπισθοχωρήσουν στα γραφεία τους.

Το ταξικό αντιφασιστικό κίνημα δεν θα αφήσει τη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής να στήσει μαζί με τους κρατικούς μηχανισμούς μια δικαστική σκευωρία ενοχοποίησης των αντιφασιστών αγωνιστών και να παρουσιάσει σαν θύματα τους παρακρατικούς ναζί. Μέσα και έξω από τις δικαστικές αίθουσες θα σπάσουμε την ναζιστική τρομοκρατία και θα ξαναστείλουμε τις οργανώσεις τους στο πολιτικό περιθώριο.

Η δικαστική αυτή μάχη αποτελεί σημαντικό τμήμα του αντιφασιστικού κινήματος αφού - για πρώτη φορά μετά την κεντρική Δίκη της Χρυσής Αυγής - το κόμμα των δολοφόνων του Σ. Λουκμάν και του Π. Φύσσα βρίσκεται ξανά κατηγορούμενο για εγκληματικές ενέργειες. Μέσα και έξω από τις δικαστικές αίθουσες θα πετύχουμε άλλη μια συντριπτική νίκη απέναντι στους ναζί.

Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία, όχι μόνο να αποτελειώσουμε τα απομεινάρια της χρυσαυγίτικης γιάφκας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, αλλά να δώσουμε και ένα ισχυρό μήνυμα, πως το εργατικό κίνημα είναι έτοιμο να αντισταθεί στο νέο κύκλο αντεργατικών πολιτικών που προετοιμάζει η ακροδεξιά. Στη Ζώνη και στο Λιμάνι θα διαλυθούν οι τελευταίοι θύλακες, οι εργοδότες - εφοπλιστές - εργολάβοι έχουν πάρει τα πρώτα μηνύματα.

Παράλληλα, όμως, με την καθημερινή μάχη που δίνουμε μαζί με τα ταξικά σωματεία της περιοχής πρέπει να εμποδίσουμε την κρατική γραφειοκρατία των δικαστηρίων να θυματοποιήσει τους ναζί. Η αντιφασιστική συγκέντρωση την Τετάρτη 7 Νοέμβρη στις 9πμ στα Δικαστήρια Πειραιά θα μεταφέρει τον παλμό και την αποφασιστικότητα των εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, θα σπάσει την τρομοκρατία που θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν οι ναζί μαζί με την αστυνομία και θα μεταφέρουν το μήνυμα του αγώνα προς κάθε κατεύθυνση.

Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι σύλλογοι και σωματεία δηλώνουν την ενεργή και έμπρακτη συμπαράστασή τους. Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αττικόν, το Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού ΥΠΠΟ έρχονται να προστεθούν στα Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη και ΕΛΓΟ Δήμητρα. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλοσοφικής, ΕΜΦΕ, Πα.Πει., ΤΕΙ Πειραιά, ΟΠΑ, Παιδαγωγικό, ΣΓΤΚΣ, Νομικής, ΕΜΠ, Φυσικού Αθήνας, Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ, Πληρ.. & Τηλεπ. ΕΚΠΑ. Ο πανεπιστημιακός Σπύρος Μαρκέτος και η συνδικαλίστρια γιατρός Κρατικού Νικαίας βρίσκονται στον κατάλογο μαρτύρων μαζί με τον Αντώνη Νταλακογιώργο Πρόεδρο ΠΕΝΕΝ, Παναγιώτη Καραγιαννάκη Αντιδήμαρχο Περάματος και εκπροσώπους από ΝΑΥΜΑΧΗΑ (δημοτική κίνηση Σαλαμίνας), ΟΚΔΕ (Σπάρτακος) και ΕΕΚ.

Οι γειτονιές και οι χώροι δουλειάς σε Πέραμα και Σαλαμίνα ανήκουν στο ταξικό κίνημα και όχι στις φασιστικές οργανώσεις της εργοδοσίας και του κεφαλαίου.

Για τα έξοδα της δίκης διοργανώνουμε πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης στο συντροφικό αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ την Παρασκευή το βράδυ 2 Νοέμβρη.

Αθήνα, 23/10/2018

ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού


1 2 3

Αντιφασιστική Συγκέντρωση στη δίκη της 07/11 | Εδώ και τώρα καταδίκη των χρυσαυγιτών

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση στα δικαστήρια Πειραιά (Σκουζέ & Φιλελλήνων) στις 09:00

Στις 26/05/18, κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής εξόρμησης της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού στις γειτονιές του Περάματος, κατά την προσφιλή τους τακτική οι φασίστες της Χρυσής Αυγής έστησαν ενέδρα και επιτέθηκαν με λοστούς και σιδερογροθιές στους αγωνιστές. Χώρος δράσης και ορμητήριο για άλλη μία φορά τα γραφεία του φασιστικού «σωματείου εργαζομένων» στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Άγιος Νικόλαος. Η επίθεση απωθήθηκε από τους αντιφασίστες, με την πλήρη αδράνεια της αστυνομίας.

Είναι στρατηγική η επιλογή της Χ.Α. να εδραιωθεί στις εργατικές και προσφυγικές γειτονιές του ευρύτερου Πειραιά. Εκμεταλλεύονται τη φτώχεια και την εξαθλίωση, την ανεργία και το φόβο. Στήνουν τα «μαγαζάκια» τους και πραγματοποιούν ακόμα δολοφονικές επιθέσεις, με τις πλάτες και τις ευλογίες κράτους και κυβέρνησης. Ακόμα και κατά τη διάρκεια της δίκης, της οποίας οι διαδικασίες επισπεύδονται μετά και από πολλαπλές πιέσεις του κινήματος, δεν δίστασαν να επιτεθούν σε μάρτυρες κατηγορίας, αντιφασίστες και πρόσφυγες. Το αντιφασιστικό κίνημα της περιοχής όμως δεν έχει αφήσει καμία επίθεση αναπάντητη.

Οι γειτονιές μας έχουν μνήμη και δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για να τσακίσουμε το φασισμό, το ρατσισμό, την ξενοφοβία και την εκμετάλλευση. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγωνιστές της ΟΡ.Μ.Α. και δίνουμε εκ νέου την υπόσχεση ότι οι φασίστες θα μας βρίσκουν παντού μπροστά τους, σε κάθε προσπάθειά τους να επιβάλλουν το σκοτάδι και τη μαυρίλα και να λερώσουν την ιστορία του τόπου.

Δεν έχουμε αυταπάτες ότι η καταδίκη τους θα σημάνει και τη λήξη της δράσης τους. Η Τετάρτη 07/11 όμως είναι για εμάς ένα πολύ σημαντικό ραντεβού, που θα έρθει να προστεθεί σε μία σειρά καταδικαστικών αποφάσεων για τους χρυσαυγίτες στην περιοχή, όπως συνέβη και τον Ιανουάριο με την καταδίκη του Θ.Κολιογιάννη, για την επίθεση σε εκλογικό κέντρο τον Ιανουάριο του 2015.

• Καταδίκη των χρυσαυγιτών για την επίθεση στο Πέραμα - Συνολική καταδίκη της Χ.Α. ως εγκληματική οργάνωση

• Άμεση αθώωση των αντιφασιστών που βρέθηκαν κατηγορούμενοι μετά την επίθεση

• Κλείσιμο του φασιστικού «σωματείου Ελλήνων εργαζομένων Άγιος Νικόλαος»

Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας

πηγή : https://ergatikilesxi-kd.blogspot.com/2018/11…


1 2 3

Δίκη της OPMA κατά της Xρυσής Aυγής

EPΓATIKO EΠANAΣTATIKO KOMMA
Για τη δίκη της OPMA κατά της Xρυσής Aυγής

Tην Tετάρτη 7 Νοέμβρη, στα Δικαστήρια του Πειραιά, διεξάγεται η δίκη των ναζιστών της Xρυσής Aυγής για την τραμπούκικη επίθεση κατά μελών και φίλων της Oργάνωσης Mαχητικού Aντιφασισμού Όρμα (OPMA) που στις 26 Mαΐου 2018 έκαναν πολιτική παρέμβαση στα Kαραβάκια στο Πέραμα.

Oι χρυσαυγίτες τραμπούκοι συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του δήθεν «σωματείου εργαζομένων ζώνης Άγιος Νικόλαος» -ενός απεργοσπαστικού μηχανισμού των εργοδοτών, γνωστού και για την αντικομμουνιστική φασιστική δράση του- και εξοπλισμένοι με σιδηρολοστούς και πέτρες και επιτέθηκαν στους αντιφασίστες συντρόφους.
Oι σύντροφοι της OPMA απέκρουσαν τη δολοφονική επίθεση και ανάγκασαν τους τραμπούκους να οπισθοχωρήσουν στα γραφεία τους. Όταν οι σύντροφοι πήγαν στο αστυνομικό τμήμα για να υποβάλλουν μηνύσεις η αστυνομία τους προσήγαγε και τελικά δέχθηκε την αμοιβαία υποβολή μηνύσεων. Tώρα, στα δικαστήρια Πειραιά, μετά την αναβολή του αυτοφώρου, εκδικάζεται η υπόθεση.

Το εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα υπερασπίζεται τους αντιφασίστες συντρόφους της OPMA και απαιτεί την τιμωρία των τραμπούκων φασιστών της Xρυσής Aυγής που υπό το κάλυμα του δήθεν «συνδικαλισμού» οργανώνει δολοφονικές δράσεις. Mέλη αυτών των ομάδων συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση κατά των Aιγυπτίων ψαράδων, κατά των μελών του ΠAME και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Aπαιτούμε την τιμωρία των ναζιστών τραμπούκων. Kαταδικάζουμε την κρατική συνενοχή και συγκάλυψη. Όλοι στα δικαστήρια, την Τετάρτη 7 Νοέμβρη, 9 π.μ. στην αντιφασιστική συγκέντρωση στα Δικαστήρια Πειραιά.

Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα
4 Nοέμβρη 2018

πηγή : http://eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail…