Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 στις 11.00

2 καλέσματα : 1 2

Μπλοκάρουμε τον πλειστηριασμό της ΒΙΟΜΕ

ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ Η ΒΙΟΜΕ

Καλούμε σε αγώνα για το δικαίωμα στην εργασία για το δικαίωμα στην ζωή.

Όλοι στα δικαστήρια να ανακόψουμε τον πλειστηριασμό των οικοπέδων στις 25/10, 1/11, 8/11, 15/11 και 13/12.

Οι εργαζόμενοι στην ΒΙΟΜΕ ζητάμε την στήριξη της κοινωνίας στον εδώ και 7 χρόνια συνεχιζόμενο αγώνα για το δικαίωμα μας να συνεχίσουμε να έχουμε εργασία, το δικαίωμα μας να μπορούμε να μεγαλώσουμε και να σπουδάσουμε τα παιδιά μας. Ενάντια στις μεθοδεύσεις των αφεντικών που διαλύουν την παραγωγή και τις ζωές μας. Για εργασία με αξιοπρέπεια, για εργοστάσια που ανήκουν στην κοινωνία.

Ζητάμε την στήριξη από σωματεία εργαζομένων, από εργατικές συλλογικότητες, από συνδικαλιστικά σχήματα, φοιτητικούς συλλόγους, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις και από κάθε εργαζόμενο και άνεργο που νιώθει στο πετσί του την καταπίεση των αφεντικών και της πολιτικής εξουσίας και να έρθει στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για να καταφέρουμε να σταματήσουμε τους πλειστηριασμούς που σκοπό έχουν την παρεμπόδιση στη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου.

Αγωνιστικά & αλληλέγγυα οι εργαζόμενοι στην συνεργατική ΒΙΟ.ΜΕ.

πηγή : https://www.facebook.com/events/2925257081405…


Η ΒΙΟ.ΜΕ. θα μείνει σε χέρια εργατικά

Τον Αύγουστο του 2011 η Βιομηχανική Μεταλλευτική (ΒΙΟ.ΜΕ.), θυγατρική εταιρία της Philkeram Johnson, ιδιοκτησίας της οικογένειας Φιλίππου, χρεώνεται από τη μητρική της εταιρία με δάνειο ύψους 1,9 εκατομμυρίων ευρώ, σε μια προσπάθεια της Philkeram Johnson να παρουσιάσει πλασματικό παθητικό, ισοσκελίζοντας έτσι με αυτήν την κομπίνα τον αρνητικό ισολογισμό της εταιρίας. Οι εργαζόμενοι παρέμεναν όμως απλήρωτοι και έπειτα από 18 μήνες επίσχεσης εργασίας, το σωματείο της ΒΙΟ.ΜΕ., που λειτουργεί με διαδικασίες οριζοντιότητας, αποφάσισε, στη γενική του συνέλευση την αυτοδιαχείριση της ΒΙΟ.ΜΕ, προχωρώντας στην κατάληψη του εργοστασίου. Σήμερα η ΒΙΟ.ΜΕ. λειτουργεί με αυτοδιαχείριση της παραγωγής με εργατικό έλεγχο, χωρίς αφεντικά, με τους ίδιους τους εργάτες να συναποφασίζουν για ότι αφορά τη λειτουργία του, αμεσοδημοκρατικά.

Στις 25/10/2018 ξεκίνησε εκ νέου στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης η διαδικασία του επιχειρούμενου πλειστηριασμού ολόκληρου του εργοστασιακού οικοπέδου και όχι μόνο του τμήματος της Philkeram Johnson όπως είχαν προτείνει οι εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ.. Συντονισμένα, υπό την ταύτιση των συμφερόντων τους, κράτος και αφεντικά επιδιώκουν να τερματίσουν το εγχείρημα της εργατικής αυτοδιαχείρισης της ΒΙΟ.ΜΕ. και να ωθήσουν τους εργάτες της στην ανέχεια και την ανεργία. Σημειωτέον, στο πλευρό της εργοδοσίας στέκονται οι εργαζόμενοι της Philkeram Johnson, οι οποίοι έχουν υιοθετήσει μια αντιδραστική στάση κανιβαλισμού μέσα στους κόλπους της εργατικής τάξης. Αλλοτριωμένοι και συναινετικοί απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία, έχουν επιλέξει να στραφούν απέναντι στους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ., ερχόμενοι σε πλήρη ρήξη με τα πραγματικά τους ταξικά τους συμφέροντα και κάθε έννοια αξιοπρέπειας, με την οικογένεια Φιλίππου τους υπόσχεται πως με το πέρας του πλειστηριασμού του συνόλου του οικοπέδου, θα τους καταβάλλει τα χρήματα που τους χρωστάει.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προεκλογικά επιχείρησε να προσεγγίσει τους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ. υποσχόμενος πως μόλις γίνει κυβέρνηση θα διευθετήσει το ζήτημα. Οι κίβδηλες αυτές υποσχέσεις που είχαν σκοπό την εξαργύρωση ψήφων στις κάλπες κατέρρευσαν με τον πιο εξόφθαλμο τρόπο όταν τον Ιούλιο του 2016 τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ. και αλληλέγγυους πραγματοποιώντας 2 προσαγωγές αλληλέγγυων και τραυματίζοντας διαδηλωτές (τους 2 προσαχθέντες, 2 εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ. και έναν αλληλέγγυο). Το κράτος έχει συνέχεια. Είτε η διαχείριση του είναι δεξιά είτε αριστερή, ο ρόλος του είναι η διαιώνιση της πολιτικής ανελευθερίας και της οικονομικής εκμετάλλευσης των από τα κάτω, με την καταστολή να αποτελεί πάγιο μέσο επιβολής του. Το κράτος διασφαλίζει την αναπαραγωγή και τη διεύρυνση των συμφερόντων των προνομιούχων εις βάρος των άκληρων στρωμάτων.

Το κράτος και το κεφάλαιο εξοντώνουν καθημερινά την κοινωνική βάση εντείνοντας τη φτώχεια και την εκμετάλλευση μέσα από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές ταξικής αφαίμαξης που απαιτεί η αναδιάρθρωση του κεφαλαίου λόγω της καπιταλιστικής κρίσης υπερσυσσώρευσης. Για να μη μένει η τάξη μας θεατής στην εξόντωση της, είναι επιτακτική η ανάγκη να περάσουμε στην αντεπίθεση. Να οργανωθούμε σε σωματεία βάσης και να αντιπαλέψουμε την ασυδοσία των αφεντικών, είτε μεγάλων είτε μικρών, τις ξεπουλημένες γραφειοκρατικές-καθεστωτικές συνδικαλιστικές παρατάξεις και τα πατερναλιστικά συνδικάτα. Δε χρειαζόμαστε ούτε ηγεσίες, ούτε αντιπροσώπους. Γνωρίζουμε καλά οι ίδιοι τα συμφέροντά μας ως τάξη, τις ανάγκες μας και τις επιθυμίες μας. Η αυτοοργάνωση και η αυτενέργεια μέσα από οριζόντια και αντιιεραρχικά κοινωνικά και ταξικά σχήματα είναι που μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για το ριζικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, την κοινωνική επανάσταση, που θα συνεπιφέρει την ατομική και συλλογική χειραφέτηση μέσω της αναδιοργάνωσης των κοινωνικών και παραγωγικών σχέσεων, για την ελευθερία του καθενός, την ισότητα όλων και την κοινοκτημοσύνη σε μια κοινωνία γενικευμένης αυτοδιεύθυνσης, οργανωμένη στις βάσεις του ελευθεριακού κομμουνισμού.

Για μας η ΒΙΟ.ΜΕ. αποτελεί ένα ελευθεριακό παράδειγμα ταξικής αυτοοργάνωσης και αυτοδιαχείρισης της παραγωγής. Ο αγώνας των εργαζομένων της είναι δίκαιος. Είναι μια προωθημένη και ριζοσπαστική απάντηση των εργατών προς τους καπιταλιστές που ζούνε από την εργασία των πρώτων, μέσω της άντλησης της υπεραξίας, στηριζόμενοι στην καταχρηστική κατοχή ατομικής ιδιοκτησίας. Ο αγώνας για αυτοδιαχείριση είναι κομμάτι του αγώνα για την κοινωνική επανάσταση και ως τέτοιο καλούμαστε να το υπερασπιστούμε. Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. αντιλαμβάνονται πως κανένας θεσμικός ή νομικός φορέας δεν μπορεί να τους εγγυηθεί την αξιοπρέπειά τους. Μόνο οι ανυποχώρητοι αγώνες τους μπορούν να δώσουν νικηφόρα έκβαση. Στεκόμαστε δίπλα τους, με όπλο μας την ταξική αλληλεγγύη, έχοντας πάντα το βλέμμα μας στραμμένο στο συνεχή δρόμο για την κοινωνική επανάσταση για μια αυτοδιεθυνόμενη κοινωνία.

ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

Η ΒΙΟ.ΜΕ. ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΒΙΟ.ΜΕ.


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

ΠΕΜΠΤΗ 8/11, 15/11 & 13/12 στις 11:00

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

lib_exthess@hoextmail.coexm
libertasalonica.wordpress.com

πηγή : https://libertasalonica.wordpress.com/2018/11…