Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 στις 21.00

Μουσικό μπαρ: Σιγά μη φοβηθώ

Αντιφασιστικό Αφιέρωμα στη Λέσχη Αναιρέσεις Θεσσαλονίκης

Η Λέσχη νεολαίας, θεωρίας και πολιτισμού «Αναιρέσεις» στη Θεσσαλονίκη υποδέχεται τη χρονιά με ένα μεγάλο «Αντιφασιστικό Αφιέρωμα». Με σύνθημα «Θεσσαλονίκη πόλη αντιφασιστική, το φασισμό τσακίζουν αγώνες ταξικοί», εγκαινιάζουμε ένα σύντομο κύκλο εκδηλώσεων, προβολών και μουσικών βραδιών τους μήνες Οκτώβρη και Νοέμβρη στο χώρο της λέσχης μας στη Σιατίστης 8.

Το αφιέρωμα ξεκίνησε ήδη επιτυχημένα την Τρίτη 9/10 με την προβολή της ταινίας «Μαζί ή Τίποτα» (In The Fade, 2017) σε σκηνοθεσία του Fatih Akin, ενώ τη συνέχεια στο κινηματογραφικό αφιέρωμα θα δώσει η προβολή της κλασικής, πλην αριστουργηματικής ταινίας «Ο Μεγάλος Δικτάτωρ» (The Great Dictator, 1940) του Charlie Chaplin την Τρίτη 23/10 στις 20:30.

Τη Δευτέρα 29/10 στις 19:00 και μία μέρα πριν τη συμπλήρωση των 74χρόνων από την είσοδο των δυνάμεων του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στην πόλη της Θεσσαλονίκης και την απελευθέρωσή της από τη ναζιστική κατοχή των Γερμανών και των ντόπιων συνεργατών τους, διοργανώνουμε εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο «Η παραμελημένη απελευθέρωση: 30 Οκτώβρη 1944: Ο Ε.Λ.Α.Σ. διώχνει τους ΝΑΖΙ από τη Θεσσαλονίκη» και ομιλητές το Γιάννη Γκλαρνέτατζη (συγγραφέας) και τον Ηλία Σμήλιο (δάσκαλος). Φυσικά στις 30/10 διαδηλώνουμε στο αντιφασιστικό και αντιπολεμικό συλλαλητήριο που καλείται στις 18:30 στην Αγίας Σοφίας από πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες.

Τη σειρά παίρνει την Πέμπτη 1/11 μουσικό bar με τίτλο «Σιγά μη φοβηθώ» με αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά τραγούδια από την Ελλάδα, αλλά και την παγκόσμια μουσική σκηνή.

Τον κύκλο των εκδηλώσεων κλείνει το Σάββατο 3/11 στις 19:00 η εκδήλωση με τίτλο «Η δίκη της Χρυσής Αυγής: οι εξελίξεις γύρω από τον αγώνα για την καταδίκη των ναζιστών» και ομιλητές/τριες τους/τις Κώστα Παπαδάκη (πολιτικός συνήγορος στη δίκη της Χρυσής Αυγής), Αλέξανδρο Λιτσαρδάκη (δημοσιογράφος) και Αρετή Σκουνάκη (δικηγόρος).

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να εμπλουτιστεί με νέες προβολές, εκθέσεις κλπ

πηγή : http://www.anaireseis.gr/αντιφασιστικό-αφιέρω…