Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 στις 18.00

Εγγραφές σε μαθήματα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ-ΔΑΣΚΑΛΟΙ
Η γλώσσα είναι όπλο, απαραίτητο στην καθημερινότητα των μεταναστών, στην κοινωνικοποίηση, αλλά και στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, απαραίτητος κώδικας για την κοινή δράση με τους έλληνες εργαζόμενους και νέους. Το Σχολείο «Α-ταξη-α» είναι μια πρωτοβουλία από το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών για τη δωρεάν εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες και πρόσφυγες, καθώς και ισπανικών, αγγλικών, ρώσικων και αραβικών σε όλους εμάς που θέλουμε να γνωρίσουμε άλλες κουλτούρες και γλώσσες. Τα μαθήματα γίνονται καθημερινά στον χώρο του Στεκιού (Χατζ. Νταλιάνη 5). Οι διδάσκοντες είναι εθελοντές εκπαιδευτικοί, φοιτητές και όποιος/α θέλει να ενισχύσει την προσπάθειά μας. Κάθε σχολική χρονιά αρχίζει τον Οκτώβριο και διαρκεί μέχρι τον Ιούνιο. Οι μαθητές δεν απαιτείται να διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα. Δεν είμαστε θεσμικός φορέας και στηριζόμαστε στην οικονομική ενίσχυση του κόσμου που θέλει να συμβάλει.
Φέτος τα αλληλέγγυα μαθήματα ξένων γλωσσών που φιλοξενούνται στο χώρο του Κοινωνικού Στεκιού-Στεκιού Μεταναστών θα ξεκινήσουν στις 29 Οκτωβρίου. Συνεχίζουμε να εκφράζουμε την ανάγκη μας για συλλογική δράση και οργάνωση δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και ελεύθερης προσφοράς που δεν βασίζεται στους κανόνες της αγοράς. Στεκόμαστε δίπλα στους πρόσφυγες και στους μετανάστες, προσπαθώντας να τους εξοπλίσουμε με τη γνώση της ελληνικής γλώσσας, διοργανώνουμε μαθήματα αγγλικών, ισπανικών, αγγλικών, ρώσικων και αραβικών. Αντάλλαγμα σε όλα αυτά είναι η προσφορά, των ανθρώπων που θέλουν να παρακολουθήσουν κάποια μαθήματα, στη φροντίδα του χώρου! Προσκαλούμε όποιον έχει διάθεση και χρόνο να συνδράμει στο εγχείρημά μας ως εθελοντής δάσκαλος, για να μπορέσουμε να καλύψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ανάγκη των συνανθρώπων μας να έρθουν πιο κοντά στην ελληνική γλώσσα και να καταφέρουν έτσι να γίνουν ενεργά μέλη αυτής της κοινωνίας.
Οι εγγραφές στα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου από τις 6μμ ως τις 7μμ στο Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών (Χατζ. Νταλιάνη 5).

Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων

πηγή : https://el-gr.facebook.com/stekichania/