Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 στις 20.00

Προβολή ταινίας "Ο σκαθαροζούμης"

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 4 Νοέμβρη στις 20:00 προβάλουμε στη Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού Αργυρούπολης την ταινία "Σκαθαροζούμης" του Tim Burton

Λίγα λόγια για την ταινία

Ο Σκαθαροζούμης

ΣκηνοθεσίαΤιμ Μπάρτον

ΣενάριοΜάικλ ΜακΝτάουελ
Γουόρεν Σκάρεν

ΠρωταγωνιστέςΤζίνα Ντέιβις
Άλεκ Μπάλντουιν
Μάικλ Κίτον
Γουϊνόνα Ράιντερ
Κάθριν Ο' Χάρα
Τζέφρεϊ Τζόουνς

ΜουσικήΝτάνι Έλφμαν

ΦωτογραφίαΤόμας Ε. Άκερμαν

Διάρκεια92 λεπτά

ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Γλώσσααγγλικά

Ο Σκαθαροζούμης (αγγλικά: Beetlejuice) είναι αμερικανική κωμωδία φαντασίας παραγωγής 1988 σε σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον. Πρωταγωνιστούν οι Τζίνα Ντέιβις, Άλεκ Μπάλντουιν, Γουινόνα Ράιντερ, Κάθριν Ο' Χάρα, Τζέφρεϊ Τζόουνς, Σίλβια Σίντνεϊ και Μάικλ Κίτον στον ομώνυμο ρόλο. Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός πρόσφατα πεθαμένου ζευγαριού που γίνονται φαντάσμαtα και στοιχειώνουν το όμορφο και ήσυχο σπίτι τους. Όταν μια οικογένεια από τη Νέα Υόρκη μετακομίζει στο σπίτι, τα φαντάσματα καλούν τον ενοχλητικό και πονηρό βιοεξορκιστή ονόματι Σκαθαροζούμης από τον κάτω κόσμο ώστε να τους τρομάξει και να τους διώξει.

Ο Σκαθαροζούμης απέσπασε θετικά σχόλια από τους κριτικούς, έγινε μεγάλη εμπορική επιτυχία αποφέροντας 73,7 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και βραβεύτηκε με Όσκαρ. Η επιτυχία της ταινίας οδήγησε στη δημιουργία μιας τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων σε παραγωγή του Μπάρτον και σε μία πιθανή συνέχεια που μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί με τον τίτλο Beetlejuice Goes Hawaiian. Ωστόσο, το Μάιο του 2012 ανακοινώθηκε ότι η συνέχεια είναι στο στάδιο της ανάπτυξης.

πηγή wikipedia

πηγή : https://lesxi-erg.blogspot.gr/
πηγή : email που λάβαμε στις 30 Οκτώβριος 18h