Σάββατο 21 Μαίου 2011 στις 10.00 πμ

Φεστιβάλ Μαρξισμός 2011

marxismbig2.jpg

Η φλόγα της επανάστασης

4 μέρες με επαναστατικές απαντήσεις στην κρίση του καπιταλισμού

19-22 ΜΑΗ, ΑΣΟΕΕ ΑΘΗΝΑ

Η ιμπεριαλιστική επίθεση στη Λιβύη έρχεται να συμπληρώσει την εικόνα της βαρβαρότητας ενός συστήματος σε κρίση. Οι ίδιοι ηγέτες και οι ίδιες άρχουσες τάξεις που φταίνε για την οικονομική κρίση και σπέρνουν τη λιτότητα σε βάρος των εργατών παντού, κλιμακώνουν τα εγκλήματά τους, βομβαρδίζοντας τη Λιβύη. Τολμάνε να μιλάνε για "προστασία αμάχων" οι ίδιοι μακελάρηδες που συνεχίζουν να χτυπάνε με βόμβες στο Αφγανιστάν, που "έφεραν τη δημοκρατία" με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς στο Ιράκ, που δεν διανοήθηκαν να επιβάλουν "απαγόρευση πτήσεων" όταν το Ισραήλ χτυπάει το Λίβανο και τη Γάζα.

Μαζί τους και η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου που δίνει τις βάσεις στη Σούδα και στο Άκτιο και παριστάνει ότι αυτοί οι εγκληματίες θα μας σώσουν από την οικονομική χρεοκοπία με τα ατελείωτα Μνημόνιά τους που "βομβαρδίζουν" τα σχολεία, τους μισθούς και τις συντάξεις μας. Την ώρα που η Ιαπωνία ζει μια νέα Χιροσίμα με τα πυρηνικά, ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος φιλοξενούν πυρηνοκίνητα υποβρύχια των ΗΠΑ που εξαπολύουν πυραύλους Κρουζ.

Όμως κανένα χτύπημά τους δεν περνάει χωρίς αντίσταση. Από τις αραβικές επαναστάσεις που γκρέμισαν τον Μπεν Αλί και τον Μουμπάρακ μέχρι την κατάληψη του Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, παντού φυσάει άνεμος αγώνα και εξέγερσης.

Η εργατική τάξη στην Ελλάδα με τις δέκα πανεργατικές απεργίες μέσα σε δεκατρείς μήνες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στον καταστροφικό καπιταλισμό. Μαζί και οι μαθητές που ξεσηκώνονται ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολείων, οι μετανάστες που παλεύουν ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις, οι απεργοί στις συγκοινωνίες που αντιστέκονται στη διάλυση.

Οι ιδέες του Μαρξ είναι πηγή έμπνευσης για όλους εμάς που προσπαθούμε να δυναμώσουμε αυτούς τους αγώνες και να ανοίξουμε την προοπτική μιας κοινωνίας χωρίς φτώχεια, πόλεμο και ρατσισμό. Το τετραήμερο φεστιβάλ "Μαρξισμός 2011" που οργανώνεται στην Αθήνα, στην ΑΣΟΕΕ, στις 19-22 Μάη είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε για όλα αυτά μαζί με ομιλητές από τα πιο θερμά σημεία αντίστασης στην Ελλάδα και διεθνώς.

Ωρολόγιο Πρόγραμμα: http://www.sekonline.gr/images/stories/pdf/marxism2011.pdf

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...