Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 στις 18.00

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

[Θεσσαλονίκη] Αντιφασιστική συγκέντρωση - νέο σημείο

Αλλαγή του σημείου συγκέντρωσης ενάντια στους φασίστες και τους πατριώτες σε Τσιμισκή και Αριστοτέλους, καθώς αυτό το σημείο καταλήφθηκε από αντιφασίστες και αντιφασίστριες προκείμενου να μην δοθεί η δυνατότητα στους φασίστες να βαδίσουν στους δρόμους της πόλης. Οπότε το κάλεσμα μας μετατρέπεται για τώρα! Τσιμισκή με Αριστοτέλους!


1 2 3 4 5 6 7 8

και την Τετάρτη 31/10…
ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Παντελώς αδιάφορους και αδιάφορες μας αφήνουν τα ακριβή γεγονότα που οδήγησαν την αλβανική αστυνομία να πυροβολήσει και να σκοτώσει τον ένοπλο φασίστα Κατσιφά, το ακριβές χρονικό του ανεβοκατεβάσματος της σημαίας, αν ήταν ή όχι προσχεδιασμένη επίθεση αυτοκτονίας -όπως πιθανώς να καταδεικνύουν τα παραληρηματικά του μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης-, ή το αν εν τέλει ο φασίστας πυροβολούσε στοχευμένα ή αδιακρίτως (αν και φυσικά, δε θα μας έκανε καμία εντύπωση αν οι Αλβανοί μπάτσοι, όπως παραδοσιακά όλοι οι μπάτσοι του πλανήτη, έψαξαν και βρήκαν ακόμα μια αφορμή να δείξουν "υπερβάλλοντα ζήλο").

Αυτό όμως που μας νοιάζει είναι το αν αυτή η ιστορία αποτελέσει μια αφορμή που θα εκμεταλλευτούν οι φασίστες ώστε να νομιμοποιήσουν την παρουσία τους στο κέντρο της πόλης μας, το αν θα αποτελέσει ένα πάτημα για να διαδώσουν την πιο μισάνθρωπη, απεχθή και δολοφονική ιδεολογία που έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα. Τη Τετάρτη 31/10 μία από τις φασιστικές γκρούπες της πόλης επιχειρεί να αρπάξει αυτήν την "ευκαιρία" καλώντας σε φασιστική συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό μας νοιάζει -και μάλιστα πολύ!

Τους τελευταίους μήνες είδαμε ξανά και ξανά την προσπάθεια διάφορων γκρουπών, αλλά και διάφορων πιο "ουδέτερων" σχημάτων -προμετωπίδα των πρώτων- να καταλάβουν δημόσιο χώρο. Και, μέσα από το Μακεδονικό είδαμε προσωρινά να το πετυχαίνουν. Η αναθέρμανση του μακεδονικού ζητήματος αποτέλεσε μια σπάνια ευκαιρία για κάθε λογής εθνικιστικό και φασιστικό κατακάθι να πάρει μια θέση στον δημόσιο λόγο και να προσπαθήσει να προωθήσει τα δολοφονικά πολιτικά του σχέδια. Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια του Γενάρη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα εξυπηρέτησαν αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Έγινε φανερό και στους πλέον αφελείς, ότι ο υποτιθέμενα α-κομμάτιστος και α-πολίτικος χαρακτήρας των συλλαλητηρίων, που διαφημίστηκε με τόση επιμέλεια από τα ΜΜΕ, ήταν απλώς μια προβιά που από κάτω της κρύφτηκε το θηρίο -και όπως αποδείχτηκε, δε του πήρε πολύ να νιώσει σίγουρο και να φανερώσει το πραγματικό του πρόσωπο. Κάπως έτσι, είδαμε τους χρήσιμους ηλίθιους να μετατρέπονται σε επικίνδυνους ηλίθιους.

Είδαμε τους κάθε λογής πατριώτες να σπεύσουν να δώσουν το παρόν σε εθνικιστικά συλλαλητήρια, πλάι-πλάι με δηλωμένους ναζί, την ίδια ώρα που εξανίστανται ότι δεν είναι φασίστες. Είδαμε Μακεδονικές στολές να ξαναβγαίνουν από τη ντουλάπα, τη φάτσα του Μεγαλέξανδρου και το αστέρι της Βεργίνας να ξαναμοστράρονται παντού, ευφάνταστα συνωμοσιολογικά πανό να ξεμυτάνε (πραγματικά ευχαριστούμε αυτούς που όντως δε δίστασαν να αναγράψουν στα πανό τους τα παραδοσιακά -υποθέτουμε- συνθήματα των μακεδονομάχων "KILLUMINATI" και "ROTHSCHILD το τέλος σου έρχεται")· είδαμε ναζιστικά συνθήματα να πρωταγωνιστούν από τους «αγνούς πατριώτες» («αναρχικοί και μπολσεβίκοι, αυτή η γη δε σας ανήκει» και «μαχαίρι στην καρδιά του κάθε αντιφά»), απογυμνωμένους κώλους μακεδονομάχων πλάι σε παπάδες με αντιασφυξιογόνες μάσκες που κραδαίνουν εικόνες της Παναγίας να εμφανίζονται στις οθόνες μας, γεμίζοντας μας παράλληλα με "εθνική υπερηφάνεια" (!). Είδαμε με λίγα λόγια τους (όχι κεκαλυμμένους) φασίστες να αδράχνουν μία πρώτης τάξης ευκαιρία να βγουν στο προσκήνιο, μέσα σε ένα συνονθύλευμα από πανηλίθιους συνωμοσιολάγνους που πιστεύουν κάθε απίθανη μαλακία που τους λένε -όπως π.χ. ότι για το σοκαριστικά χαμηλό επίπεδο των διανοητικών και αντιληπτικών τους ικανοτήτων υπεύθυνοι είναι οι συγκαλυμμένοι αεροψεκασμοί με άκρως απόρρητη υπερτεχνολογία που οργανώνουν οι μυστικές υπηρεσίες!- και σκοταδιστές της εκκλησίας ή παραθρησκευτικών οργανώσεων που συνηθίζουν να θυμιατίζουν γλυπτά και θεατρικές παραστάσεις για να τα ξορκίσουν. (Δεν είναι να απορεί κανείς λοιπόν που οι φασίστες του "Ιερού Λόχου" και του "Στόχου" νιώθουν οικεία σ' ένα τέτοιο διανοητικό περιβάλλον.)

Είδαμε όλο τον πατριωτικό εσμό να παρελαύνει συχνά πυκνά στους δρόμους της πόλης μας. Είδαμε τα αποτελέσματα της συνολικής κίνησης του εθνικού κορμού και των φασιστών μπροστάρηδών του: εμπρησμός κατάληψης Libertatia, επιθέσεις στον Ε.Κ.Χ. Σχολείο, στον Ε.Κ.Χ. Φαβέλα, στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, σε οπαδούς και παίκτες της αυτοοργανωμένης ποδοσφαιρικής ομάδας της Προοδευτικής Τούμπας,στην Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, στο πρώην Νεκροτομείο στην Αλεξανδρούπολη, βεβηλώσεις του Μνημείου του Ολοκαυτώματος των Εβραίων και του εβραϊκού νεκροταφείου, επιθέσεις κατά μεταναστών ή περαστικών επειδή φέρουν μουσουλμανικά θρησκευτικά σύμβολα.

Όποια και όποιος έχει σκοπό να μη σταθεί άπραγος όσο οι φασίστες μετατρέπουν τις πόλεις μας, τις πλατείες μας, τα σχολεία μας, σε μέρη που όλες και όλοι εμείς δε χωράμε, ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΑΡΚΕΤΑ. Ο κόσμος του αγώνα, οι εκμεταλλευόμενες/οι και οι καταπιεσμένες/οι, όλες και όλοι που δεν έχουμε ξεχάσει την κτηνωδία του ιστορικού παρελθόντος, οφείλουμε να αναχαιτίσουμε δραστικά οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης του φασισμού, με όποια αφορμή και αν αυτός ξεμυτίζει. Οφείλουμε να τσακίσουμε τον φασισμό σε όλο το κοινωνικό πεδίο στο οποίο κινούμαστε και ζούμε: στους δρόμους, στη δουλειά, στα σχολεία και τις σχολές, στις γειτονιές μας.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:

ΤΕΤΑΡΤΗ 31/10, 18:00, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας
lib_exthess@hoextmail.coexm
libertasalonica.wordpress.com


1 2 3 4 5 6 7 8

TE 31.10 18:00 Άγαλμα Βενιζέλου | Συγκέντρωση ενάντια στο κάλεσμα των πατριωτών και των φασιστών

Φάμπρικα Υφανέτ

πηγή : https://yfanet.espivblogs.net/2018/10/31/te-3…


1 2 3 4 5 6 7 8

Αντιφασιστική συγκέντρωση- Συλλογικότητα αναρχικών από τα Ανατολικά

Με αφορμή τα γεγονότα στους Βουλιαράτες Αλβανίας

Σήμερα Τετάρτη 31/10 οι φασίστες του ιερού λόχου προσπαθούν για άλλη μία φορά να ξεμυτίσουν από τις τρύπες τους. Όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν, βρίσκουν ευκαιρίες ανάλογα με το τι παίζει περισσότερο στα μίντια, ώστε να διασπείρουν τη ρητορική μίσους τους. Όταν στα ΜΜΕ κυριαρχούσαν οι ειδήσεις για την «αυξημένη ροή μεταναστών», οργάνωναν παρεμβάσεις έξω από σχολεία για να εμποδίσουν στα προσφυγόπουλα την πρόσβαση τους σε αυτά, ισχυριζόμενοι πως αποτελούν πηγή μόλυνσης. Όταν κυριαρχούσαν στις ειδήσεις οι θανατηφόρες πυρκαγιές, πήγαν να λανσάρουν το «ανθρωπιστικό» τους προσωπείο κάνοντας συλλογή τροφίμων «μόνο για Έλληνες» (σε αντίθεση με πολυάριθμους μετανάστες που έδειξαν γνήσια αλληλεγγύη στους πληγέντες). Έτσι και τώρα, με αφορμή τον θάνατο του ομοϊδεάτη τους φασίστα Κ. Κατσίφα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου από αλβανούς μπάτσους για λόγους που ακόμα δεν έχουν διαλευκανθεί αλλά καμία σχέση δεν έχουν με την εθνικότητα του Κατσίφα ή με το ανεβοκατέβασμα μιας σημαίας, ευελπιστούν να διαχύσουν ρητορείες ρατσισμού και μίσους. Ο ρόλος των καθεστωτικών Μ.Μ.Ε. σχετικά με το γεγονός, όπως πάντα αποτελεί σημαντικό δεκανίκι του εθνικιστικού παραληρήματος. Επιτηδευμένη ηρωοποίηση και δημιουργία καινούργιων εθνικών ειδώλων ή και μαρτύρων είναι γνωστή τακτική των ειδησεογραφικών πρακτορείων ώστε να δημιουργήσουν νέες αφορμές για διαφόρων μορφής εθνικιστικές φιέστες που δεν εξυπηρετούν άλλους παρά τους εξουσιαστές και τα αφεντικά - μια «ηρωοποίηση» που στην συγκεκριμένη περίπτωση του Κατσίφα εκφράζεται για έναν τύπο όπου το 2008 είχε συλληφθεί στην Αθήνα για εμπόριο ναρκωτικών-

Εμείς δηλώνουμε για πολλοστή φορά ότι δεν θα αφήσουμε σπιθαμή γής στους απόγονους ταγματασφαλιτών: που στηρίζουν τη διάσπαση της εργατικής τάξης με βάση το χρώμα, το φύλο, την εθνότητα, τη θρησκεία, που ξεπλένουν το κρατικό μηχανισμό με την ρητορική που λέει ότι «για την ανεργία φταίνε οι μετανάστες που μας παίρνουν τις δουλειές», που έμπρακτα εναντιώνονται σε όποιον και όποια αγωνίζεται ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και κάθε είδους καταπίεση που αυτά γεννούν.

Οι μπάτσοι και οι εθνικισμοί παίζουν τον ίδιο ρόλο σε κάθε πλευρά των συνόρων

Από όποια πλευρά των συνόρων και να κοιτάξεις οι μπάτσοι σαν προστάτες του συστήματος δολοφονούν. Ρίχνοντας μια ματιά στη δική μας πλευρά των συνόρων, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις φορές που Έλληνες μπάτσοι έπραξαν το ίδιο. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του εργάτη Νίκολα Τόντι ο οποίος δολοφονήθηκε από πυρά μπάτσων στον Βύρωνα τον Φεβρουάριο του 2010. Η «παράπλευρη απώλεια», όπως τη χαρακτήρισε μετέπειτα η αστυνομία, έγινε στα πλαίσια μιας επιχείρησης για τη σύλληψη δύο αλβανών ληστών. Ο Νίκολα ήταν περαστικός από το σημείο και είχε την ατυχία να είναι και αυτός αλβανικής καταγωγής…

Και φυσικά δεν ξεχνάμε το ρατσιστικό πογκρόμ που είχε εξαπολυθεί σε όλη την Ελλάδα το Σεπτέμβρη του 2004 επειδή Αλβανοί μετανάστες στην Ελλάδα είχαν βγει στους δρόμους να πανηγυρίσουν την νίκη της εθνικής Αλβανίας επί της εθνικής Ελλάδας σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Ο τραγικός απολογισμός τότε ήταν δεκάδες τραυματίες και ένας νεκρός, όλοι Αλβανοί, με το ειρωνικό της υπόθεσης να είναι ότι όλες οι συλλήψεις που ακολούθησαν, έγιναν σε Αλβανούς.

Τα παραδείγματα πολλά, η ανάλυση μια…

Οι εθνικισμοί που ζητάν τις "Βορείους Ηπείρους" και αντίστοιχα τις "Τσαμουριές" είναι επιδιώξεις που όχι μόνο δε θα σβήσουν τα υπαρκτά ιστορικά εγκλήματα -με δολοφονίες, βασανισμούς, απαγόρευση διαλέκτων, αναγκαστική προσφυγιά- των κρατών της περιοχής απέναντι στους αλλόθρησκους, αλλόγλωσσους, αλλοεθνείς πληθυσμούς που ξέμεναν πίσω μετά τις μοιρασιές των συνόρων στις αρχές του αιώνα, αλλά αντίθετα θα δημιουργήσουν καινούργιες τραγωδίες. Οι ίδιοι εθνικισμοί δεν είναι μόνο σανό για τους υπηκόους κάθε κράτους για να στρέφουμε το βλέμμα μας μακριά από τον εχθρό εντός των συνόρων που μας τσακίζει τις ζωές, αλλά και ένα διαπραγματευτικό χαρτί για τις μπίζνες που γίνονται υπό την επίβλεψη του μεγάλου προστάτη που ακούει στο όνομα ΝΑΤΟ, αλλά και μιας Ευρώπης που αναζητά νέους ενεργειακούς πόρους. Όπως όλα δείχνουν η διείσδυση του ελληνικού κεφαλαίου στη γειτονική χώρα, που ήδη "μεγαλουργεί", θα αναβαθμιστεί καθώς υπάρχει στα σκαριά συμφωνία για την οριοθέτηση των ΑΟΖ και των ναυτικών μιλίων που θα μοιραστούν τα δύο κράτη, για να περάσουν οι αγωγοί και να γίνουν έρευνες για νέα κοιτάσματα φυσικού αερίου.

Από τη μία φασίστες κι από την άλλη διπλωμάτες και πολιτικοί, δρώντας -κατά επίφαση μόνο- κινούμενοι σε άλλες κατευθύνσεις, εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ίδιας κοινωνικής τάξης και των δύο χωρών που μας εκμεταλλεύεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αλλά και τα συμφέροντα των ίδιων μεγάλων δυνάμεων που καραδοκούν στην περιοχή με ένα συγκεκριμένο σκοπό: να πουλήσουν όπλα, να στήσουν νέες βάσεις, να λεηλατήσουν το φυσικό κόσμο και την εργατική τάξη με τις επενδύσεις τους, να βρουν νέα πεδία για την κερδοφορία των κρατών και των εταιρειών τους.

Σε αυτά τα πλαίσια, καλέσματα ρατσιστικού μίσους σαν κι αυτά του Ιερού λόχου αλλά και ενέργειες όπως ο εμπρησμός ταξιδιωτικού γραφείου Αλβανικών συμφερόντων στην Αθήνα, οφείλουν να αξιολογηθούν με κριτήριο το τι προσπαθούν να δημιουργήσουν: Νέα πογκρόμ κατά των Αλβανόφωνων που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα και εκ νέου ανάπτυξη εθνικιστικών και αλυτρωτικών τάσεων για να χρησιμοποιηθούν ως χαρτί για τις κυβερνήσεις στα δικά τους παζάρια.

Όλα αυτά τα φασισταριά όμως ξεχνάν κάτι: ότι τα τελευταία 30 χρόνια αυτοί που ήρθαν εδώ μετανάστες για να γλιτώσουν την άνευ προηγούμενου υποτίμηση των όρων ζωής τους από την "ανάπτυξη" που θα έφερνε η πτώση του σοσιαλισμού, όλοι αυτοί που δούλεψαν σαν σκλάβοι, στιγματισμένοι και παρονομοποιημένοι, χωρίς ένσημα και δικαιώματα έτσι ώστε να ζήσει η ελληνική οικονομία τις μέρες της δόξας της τη δεκαετία του 1990, όλες αυτές που αφήσαν τις ζωές τους από σφαίρες μπάτσων και συνοριοφυλάκων και χάσαν τα νιάτα τους στα χωράφια και στις σκαλωσιές για να γεμίσει η τσέπη μικρομεσσαίων και μεγάλων Ελλήνων επιχειρηματιών, δεν είναι μόνοι και μόνες τους.

Μπήκαμε στο ίδιο καμίνι για πολλά χρόνια, στο καμίνι όπου το ψέμα της εθνικής επικάλυψης δεν μπορεί να αντέξει, στο καμίνι που όσοι είναι από το ίδιο μέταλλο μαθαίνουν πως να γίνονται ένα. Ο ιδρώτας αλλά και το αίμα που έχουμε χύσει μαζί από τη δουλειά στις αποθήκες και τα γιαπιά, από το άγχος στα τμήματα, τα δικαστήρια και τις φυλακές, από το κυνήγι στις διαδηλώσεις και τις περιφρουρήσεις των απεργιών, από την κοινή μιζέρια και φτώχεια που μοιραζόμαστε όσοι ζούμε στις ίδιες γειτονιές, στα σχολεία, στις πλατείες θα μπλοκάρουν κάθε ρατσιστική στοχοποίηση κάποιου ή κάποιας από εμάς και θα τελειώσουν άμεσα κάθε εθνικισμό που θα προσπαθήσει να μας διαιρέσει.

Μέσα στην Ελλάδα, την Αλβανία, τη Μακεδονία, τη Βουλγαρία, σε όλα τα Βαλκάνια, τη Μέση ανατολή και τον κόσμο, είναι η ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη που θα τσακίσει κάθε εθνικό μίσος, που θα αποτρέψει την άνοδο του μιλιταρισμού και των πολεμικών προετοιμασιών και θα προετοιμάσει την καταστροφή του κεφαλαίου και των κρατών.

Στο διάολο λοιπόν οι μπάτσοι αλλά και οι φασίστες όλων των εθνικοτήτων, το προλεταριάτο των Βαλκανίων θα τους αντιμετωπίσει εξίσου σαν εν δυνάμει δολοφόνους του, σαν δολοφόνους της ίδιας της ζωής...

ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΑΞΙΚΗ, ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΗ

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 31/10, 18:00, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα Ανατολικά

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/77066/


1 2 3 4 5 6 7 8

Αντιφασιστική συγκέντρωση την Τετάρτη 31/10, στις 6μμ στο άγαλμα του Βενιζέλου

Με αφορμή την ευρωατλαντική ολοκλήρωση των Βαλκανίων,το λεγόμενο Μακεδονικό, οι φασίστες προσπάθησαν να διεκδικήσουν χώρο στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Παράλληλα προσπάθησαν να εμφανιστούν στο δημόσιο χώρο,στην κοινωνία, αφήνοντας τις τρύπες όπου είχαν κρυφτεί αφότου τους τσάκισε ο κόσμος του αγώνα. Ο φασισμός και οι φασίστες ήταν και είναι μια δύναμη υπεράσπισης του υπάρχοντος συστήματος που ρημάζει τις ζωές μας. Είναι τα σιδερένια χέρια των αφεντικών, τα τσιράκια τους και καθήκον του κάθε και της κάθε εκμεταλλευόμενου/ης είναι να τους πολεμά. Στην προσπάθεια τους να ξαναεμφανιστούν στα δημόσια πράγματα της πόλης μας, μιας πόλης που έχει αποδείξει την μηδενική ανοχή της στα φασιστικά μορφώματα από όπου και αν προέρχονται, όπως κι αν αυτά προσπαθούν να εμφανιστούν , εμείς απαντάμε τώρα και για πάντα με οξυμένα αντιφασιστικά αντανακλαστικά.

Για αυτό το λόγο, καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση την Τετάρτη 31/10, στις 6μμ στο άγαλμα του Βενιζέλου, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά,ότι το αγωνιστικό καθήκον, μας καλεί να αντιπαρατεθούμε και να συντρίψουμε τον φασισμό, στους δρόμους, στις πλατείες, στις γειτονιές, στους χώρους μόρφωσης, στις δουλειές. Δεν ξεχνάμε τα εκατομμύρια των συντρόφων και συντροφισσών μας που έπεσαν αντιμαχόμενοι το τέρας του φασισμού.

ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο


1 2 3 4 5 6 7 8

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ - ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 31/10 ΣΤΙΣ 18:00

(Απευθυνόμενος σε έναν νεκρό φασίστα) «Τώρα φωλιάζουν στο άσαρκο κρανίο σου σκοτάδια, / κι απ` της φυλής σου τα όνειρα, είναι τα στήθια σου άδεια. [...] κι η μνήμη σου που της ζωής το νόημα θα λερώνει, / θα' ναι ένα στίγμα, ένας λεκές μές' στο κατάσπρο χιόνι»

Το στίγμα, Φώτης Αγγουλές

Τις προάλλες, ο ένοπλος φασίστας Κωνσταντίνος Κατσίφας, υμνητής του «ελλάς ή θάνατος» βρήκε τον δεύτερο όταν ενεπλάκη με αστυνομικές δυνάμεις της γειτονικής χώρας. Επειδή δεν κάνουμε ρεπορτάζ αλλά πολιτική και αφού ποτέ δε κρύψαμε την αναρχική-αντιφασιστική μας ταυτότητα, αδιαφορούμε παγερά για τις συνθήκες θανάτου οποιουδήποτε φασίστα. Αυτό που μας απασχολεί είναι αν ο θάνατός του σταθεί εφαλτήριο για να σηκώσει κεφάλι ο φασισμός και ο εθνικισμός, συμπληρωματικές δυνάμεις που προλειαίνουν, γεννούν και θρέφουν τη μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό και -τελικά- τον πόλεμο. Το κράτος και η κυρίαρχη τάξη δηλαδή, δεν διχάζει μόνο την κοινωνία σε τάξεις αλλά διχάζει τεχνητά και την ανθρωπότητα σε έθνη, θρησκείες και λοιπές υποδιαιρέσεις, κατά την προσφιλή τακτική του διαίρει και βασίλευε. Πείθουν, έτσι, πιο εύκολα το εκάστοτε έθνος ότι συντρέχουν καίριοι λόγοι ώστε να πολεμήσει για να εδραιώσει την κυριαρχία της γης του, ενώ στρατηγοί και αφεντικά τρίβουν χέρια παρασκηνιακά, γιατί επεκτείνουν τη ζώνη κυριαρχίας του δικού τους κεφαλαίου, όσο πολιτικοί αρχηγοί μεγαλώνουν τη σφαίρα επιρροής τους.

Με αφορμή το θάνατο του νεαρού φασίστα, ο Ιερός Λόχος καλεί σε κινητοποίηση για να συσπειρώσει κόσμο στο ναζιστικό του μαγαζάκι, προσπαθώντας απέλπιδα να θέσει τον κόσμο στις γραμμές του μίσους ενάντια στο διαφορετικό, το αλλόθρησκο, τελικά-τελικά, το φτωχό και το αδύναμο. Η δράση των φασιστών στην πόλη με αφορμή και αιτία της αναθέρμανση του μακεδονικού είναι καλά γνωστή. Κάθε φορά που ο εθνικιστικός εσμός τους έδινε χώρο, οι φασίστες επιδίδονταν σε σύγχρονες νύχτες της Νυρεμβέργης, με πογκρόμ στο κέντρο της πόλης, επιθέσεις σε στέκια και καταλήψεις. Οι σχέσεις κράτους - παρακράτους είναι σχέσεις κλειδαριάς - κλειδιού : εκεί που δε φτάνει η κυβέρνηση με τα θεσμικά μέσα που διέρχεται, έρχεται να κουμπώσει η δράση των φασιστών, των χαϊδεμένων παιδιών της. Η δράση τους ενεργοποιείται όχι απλά αποπροσανατολιστικά για την κοινωνία, αλλά κατασταλτικά.

Να μη πιστέψουμε ότι όποιος σηκώνει εθνικά λάβαρα φτύνοντας μίσος για τον γείτονα είναι ήρωας, «πατριώτης» ή (έστω) φυσιολογικός. Φασισμός και εθνικισμός δεν αποτελούν παρά φθηνό, εμετικό και αδιαίρετο ιδεολόγημα. Ένας νεκρός φασίστας είναι ένα λιγότερο εμπόδιο στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση. Απέναντι στις λογικές αλληλοσπαραγμού των κατατρεγμένων αυτού του κόσμου, προβάλλουμε την πάγια αναρχική μας θέση για αλληλεγγύη, οργάνωση, αγώνα ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τους λακέδες του, τους φασίστες.

Καλούμε ξανά τον κόσμο του κινήματος, οργανώσεις, συλλογικότητες, αντιφασίστες να σταθούμε ως αντιφασιστικό - αντιεθνικιστικό μπλόκο στα σχέδιά τους. Οι από τα κάτω αυτού του κόσμου δεν τρέφουμε αυταπάτες πως δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Κόντρα στους «ήρωες» που πλάθουν ναζί και ΜΜΕ, οι μόνοι ήρωες που δεχόμαστε πως υπάρχουν, είναι οι άνθρωποι που βλέπουν τον εαυτό τους στην υπόθεση του κινήματος, στο δρόμο της κοινωνικής επανάστασης. Οι ήρωες αυτοί, μικροί και καθημερινοί, που δε χωράνε κάτω από καμιά εθνική σημαία, είναι οι μόνοι που αγωνίζονται διαρκώς για μια ζωή πιο ανθρώπινη, ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό και τον φασισμό. Είμαστε, τελικά-τελικά, όσοι διαφυλάττουμε την αξία της ζωής, δεν υποστέλλουμε τη σημαία ακόμα και σε δύσκολους καιρούς. Πίστη, οργάνωση, αντεπίθεση.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ

ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΛΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ - ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ

ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 31/10 ΣΤΙΣ 18:00

συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο»

μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης - Ομοσπονδίας Συλλογικοτήτων


1 2 3 4 5 6 7 8

Να μην αφήσουμε να μολυνθεί η πόλη μας.

Καλούμε όλους τους αντιφασίστες στο άγαλμα Βενιζέλου στις 18:00 να δώσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

Με το φασισμό δε συνυπάρχουμε και δε συμβιβαζόμαστε.

Υπερασπιζόμαστε τους δρόμους και τις γειτονιές μας.
Στεκόμαστε απέναντι σε φασίστες εγχώριους και... εισαγόμενους.

Αντιφασιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης - ΑΝΕΘ


1 2 3 4 5 6 7 8

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ


ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 31/10 ΣΤΙΣ 18:00

Σήμερα με μη ανακοινωμένο σημείο συνάντησης, οι εθνικιστική γκρούπα του «ιερού λόχου» καλεί σε πορεία. Όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα θα βρεθούμε στο δρόμο, υψώνοντας αντιφασιστικά αναχώματα , απέναντι στον ρατσιστικό οχέτο. Πιο συγκεκριμένα, με το συγκερκριμένο κάλεσμα προσπαθούν να αντλήσουν πολιτική υπεραξία από τον θάνατο του ναρκέμπορου φασίστα Κωνσταντίνου Κατσιφά.
Ως αναρχικοί κι αντιφασίστες πολεμάμε, τώρα και πάντα, τις ιδέες που υποστήριζε αυτός και οι ομοϊδεάτες του, τον θάνατο του διαφορετικού, του ξένου, του Άλλου. Παλέυουμε για την αξία της ζωής, της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης κάθε ανθρώπου.
Όπως έχουμε σημειώσει και παλιότερα: «Ο διεθνισμός...αποτελεί την μόνη εφικτή, ενωτική και ειρηνική λύση. Κι αυτό γιατί δεν επιζητεί την εξόντωση πληθυσμών και ολόκληρων λαών. Αντίθετα, προτάσσει την αλληλεγγύη των προλετάριων και των καταπιεσμένων ενάντια σ'αυτούς που μας εκμεταλλεύονται και καταστρέφουν τις ζωές μας. Κι ας μην γελιόμαστε. Μπορεί το περιεχόμενο να αλλάζει, όμως η μορφή της εκμετάλλευσης είναι ίδια και στις δυο πλευρές των συνόρων, όπως και σε κάθε κράτος. Φτωχοποίηση, υποβάθμιση των ζωών μας, αφαίρεση των δικαιωμάτων μας είναι μόνο μερικές από τις πτυχές της επίθεσης που έχουν εξαπολύσει κράτος και κεφάλαιο εναντίον μας. Και η μόνη πραγματική αντίσταση είναι η ταξική-αντικρατική-διεθνιστική.

ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ
ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ
ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 31/10 ΣΤΙΣ 18:00

Libertatia, συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό

πηγή : http://libertatiasquat.blogspot.com/2018/10/b…