Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη βραζιλιάνικη πρεσβεία

Ούτε στη Βραζιλία ούτε πουθενά - Αλληλεγγύη στον αγώνα ενάντια στον φασίστα Μπολσονάρο

Η εκλογή του ακροδεξιού φασίστα Ζαΐρ Μπολσονάρου στη Βραζιλία αποτελεί ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα που εδώ και κάποια χρόνια απειλεί να δέσει χειροπόδαρα ξανά την ανθρωπότητα. Η φαιά πανούκλα του φασισμού δεν αφορά πλέον μόνο κοινωνικές συμπεριφορές, στάσεις και πολιτικές, αλλά αποκτά θεσμικό και κυβερνητικό χαρακτήρα σε ολοένα και περισσότερες χώρες.

Ξεκινώντας από περιφερειακές χώρες ή χώρες στις οποίες η Δύση επιχείρησε να επιβάλει επιθετικά το σχεδιασμό της (Ουγγαρία, Ουκρανία κ.ά), διαπερνώντας κυβερνήσεις άκρατου αυταρχισμού στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, ο φασισμός βρέθηκε επίσημα στην εξουσία σε δύο από τις ισχυρότερες καπιταλιστικές οικονομίες του κόσμου: τη Βραζιλία και την Ιταλία. Την ίδια στιγμή η φασιστκή πανούκλα αυξάνει ανησυχητικά την επιρροή της στη Γερμανία, τη Γαλλία και αλλού ενώ τα τελευταία δύο χρόνια, οι ΗΠΑ κυβερνιώνται από τον ακροδεξιό πολεμοχαρή ρατσιστή και μισογύνη Τραμπ.

Όπως πάντα η άνοδος του φασισμού είναι ένα φαινόμενο του καπιταλισμού σε σήψη, σύμπτωμα της αποτυχίας του Κεφαλαίου να επιβάλει την κοινωνική ειρήνη και της αδυναμίας του κοινωνικού και του εργατικού κινήματος να στρέψει τον κοινωνικό πόλεμο απέναντι στο Κεφάλαιο.

Ωστόσο, η άνοδος του φασισμού δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως ένα «κοινωνιολογικό» φαινόμενο ή μία ευκαιρία να ξεμπερδεύουμε με τον «soft» καπιταλισμό όπως διάφοροι ανόητοι πιστεύουν. Η ανθρωπότητα έχει ήδη πληρώσει βαρύ το κόστος σε ελευθερίες, δικαιώματα αλλά και ζωές. Την προηγούμενη φορά που ο φασισμός δυνάμωσε σε διεθνές επίπεδο άφησε πίσω του 70 εκατομμύρια νεκρούς.

Είναι άμεση ανάγκη να οργανωθεί η απάντηση σε αυτή την θανατηφόρα απειλή για την ανθρωπότητα, με όρους επιθετικούς, διεθνιστικούς, χωρίς στρογγυλοποιήσεις και σε αντιπαράθεση με τις πολιτικές του ανταγωνισμού, της φτώχειας και της απομόνωσης που τη γεννάνε.

Η υπεράσπιση των κοινωνικών ομάδων που στοχοποιούν οι φασίστες σε όλον τον κόσμο (πρόσφυγες, γυναίκες, ΛΟΑΤ+, μουσουλμάνοι, μαύροι, θύματα ακραίας φτώχειας) αποτελεί πρώτιστη και καθημερινή προτεραιότητα των κοινωνικών κινημάτων και του ελευθεριακού ρεύματος.

Στην Ελλάδα, χώρα η οποία αποτελεί το θέατρο δυτικών ρατσιστικών πολιτικών απέναντι στους πρόσφυγες και ταυτόχρονα ο κοινωνικός φασισμός ξεσπά με βία απέναντι σε κάθε διαφορετικότητα, ο αγώνας αυτός είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.

Η εκλογή του φασίστα Μπολσονμάρου στη Βραζιλία δεν είναι μια μακρινή υπόθεση που δε μας αφορά. Όχι μόνο γιατί οι μαύροι, οι φτωχοί, οι γυναίκες, οι ΛΟΑΤ+ της Βραζιλίας είναι αδέρφια μας, αλλά γιατί η πανούκλα του φασισμού όταν εξαπλώνεται, συνηθίζει να εξαπλώνεται σε όλη τη Γη. Στεκόμαστε δίπλα στον κρίσιμο αντιφασιστικό αγώνα που παίρνει μέρος στην Βραζιλία, καταγγέλοντας τον φασισμό και κάθε στάση και πολιτική που τον αναπαράγει.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Βραζιλίας (Βασ. Σοφίας 23), σήμερα, Τετάρτη 31 Οκτώβρη στις 18.00.

-ΝΑ ΞΑΝΑΘΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
-ΑΝΕΙΡΗΝΕΥΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΦΑΙΑ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ, ΚΑΘΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΥΣ/ΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ

πηγή : http://rocinante.gr/oute-sti-vrazilia-oute-po…



Ούτε στη Βραζιλία ούτε πουθενά:
Τσακίζουμε τον φασισμό κάθε μέρα και σε κάθε έκφανση του

Την Κυριακή στις 28 Οκτώβρη εκλέχθηκε νέος πρόεδρος της Βραζιλίας με 55,7% ο Ζαΐρ Μπολσονάρο, ένας υπερακροδεξιός νοσταλγός της χούντας, υπερασπιστής της πιο σκληρά νεοφιλελεύθερης πολιτικής και πολέμιος κάθε ανθρώπινου δικαιώματος. Έχει υποστηρίξει ανοιχτά την βία ενάντια σε λοατ ανθρώπους, τους βιασμούς στις γυναίκες, την χρήση όπλων απέναντι στα «κατακάθια της γης» εννοώντας τους μαύρους, την ισοπέδωση των εργαζομένων, τα βασανιστήρια, την κόλαση των φυλακών, τη δικτατορία.

Δεν μας μένει παρά να σταθούμε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στους εκατομμύρια ανθρώπους που αντιστέκονται στο ξημέρωμα των μαύρων ημερών του φασισμού στη Βραζιλία. Διαμαρτυρόμαστε δίπλα σε κάθε καταπιεσμένο και αδύναμο άνθρωπο, δεν αφήνουμε πιθαμή χώρου στον φασισμό.

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Βραζιλίας (Βασιλίσσης Σοφίας 23) κατά του φασισμού, του ρατσισμού, του σκοταδισμού, την Τετάρτη 31 Οκτώβρη, στις 18.00.


Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε
Ανασύνθεση-ΟΝΡΑ
Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά
Ξεκίνημα - Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση
Πολιτική Οργάνωση Κόκκινο Νήμα

http://net.xekinima.org/tetarti-31-10-sugkent…