Κυριακή 8 Μαίου 2011 στις 18.00

Συνελευση σωματειου για ΔΙΕΚ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ 14ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011, υλοποιώντας την απόφαση που πάρθηκε στην συνέλευση του ΣΕΑΕ εκπαιδευτικοί των Δ.Ι.Ε.Κ. μαζί με σπουδαστές πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης. Μελή του Σωματείου και αντιπροσωπία των σπουδαστών συναντήθηκαν με τον διευθυντή κ. Αποστολόπουλου και τον σύμβουλο κ. Κριονίδη, του γραφείου της Αναπληρώτριας Υπουργού. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν:
α) Στο θέμα της αποπληρωμής των δεδουλευμένων, ο κ. Αποστολόπουλος αρκέστηκε στη δήλωση ότι η έναρξη της πληρωμής όσο και η τετράμηνη ολοκλήρωση της ήταν μία λάθος πρόβλεψη του υπουργείου και δεν μπορεί να μας δώσει ένα ασφαλές χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης των πληρωμών. Σχετικά με την πληρωμή του τρέχων εξαμήνου μας επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι θα πληρωθεί άμεσα ένα Δ.Ι.Ε.Κ. της Αθήνας ώστε να διαπιστωθούν τα λειτουργικά προβλήματα στο σύστημα, (τρεις μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων) και αφού γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις θα αρχίσει η καταβολή των δεδουλευμένων και στα υπόλοιπα Δ.Ι.Ε.Κ.. Φυσικά και εδώ δεν υπήρχε καμία δέσμευση και δεν μας δόθηκε κανένα χρονοδιάγραμμα πληρωμής.
β) Σχετικά με την πολύμηνη καθυστέρηση που απαιτούν οι έλεγχοι των φακέλων των ΙΕΚ μας απάντησαν ότι κωλυσιεργούν διότι εδώ και τρία χρόνια στον Ο.Ε.Ε.Κ. δεν είχε διενεργηθεί κανένα έλεγχος και αναφερόμενοι στον πρόεδρο του Ο.Ε.Ε.Κ, μας ανέφεράν ότι από τις προτελευταίες βουλευτικές εκλογές και μέχρι τη διάλυση του οργανισμού δεν είχε υπογράψει κανένα έγγραφο!! Στην έντονη αντίδραση μας γιατί δεν κινούνται ποινικά κατά του προέδρου και εξακολουθούν να συγκαλύπτουν τα σκάνδαλα του Ο.Ε.Ε.Κ. η απάντηση ήταν αφοπλιστική «μια τέτοια κίνηση αφορά το Σωματείο που έχει την ευχέρεια να διαμαρτυρηθεί κι όχι οποιοδήποτε ελεγκτικό όργανο του κράτους»!!!
γ) Τέλος για θέματα που αφορούν την λειτουργία των Δ.Ι.Ε.Κ. και έθεσαν επιτακτικά και οι σπουδαστές που βρισκόταν στην συνάντηση, ο κ. Αποστολόπουλος, αναγνώρισε τις ελλείψεις και προσπάθησε να μας καθησυχάσει διαβεβαιώνοντάς μας ότι γ

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...