Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 στις 17.00

Άνoιγμα Ευτοπικής Βιβλιοθήκης

Η λειτουργία της Ευτοπικής Βιβλιοθήκης ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Ευτοπίας, εκδόσεων για τον ελευθεριακό κοινοτισμό, το 2007. Αρχικά, στεγάστηκε σε ένα χώρο στο κέντρο της πόλης της Καρδίτσας έως το 2009.

Στη συνέχεια, υπήρξε ένα κενό ανοιχτής λειτουργίας της, δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν συνεχίστηκε η ενασχόληση των μελών της και φίλων με τη συλλογή και ένταξη σχετικού υλικού στο δυναμικό της.

Από το 2013, πάλι ύστερα από κάλεσμα της Ευτοπίας και σε άλλους ανθρώπους, εντάχθηκε στο Ευτοπικό Εργαστήρι, αποτελώντας μαζί με το εργαστήρι ψηφιακής τεκμηρίωσης τις δύο σημαντικότερες λειτουργίες του ως το καλοκαίρι του 2017, όπου και διεκόπη η λειτουργία του.

Η Ε.Β. διαθέτει εκατοντάδες τίτλους βιβλίων κυρίως στην ελληνική, την αγγλική και την ιταλική γλώσσα, καθώς επίσης και ένα σύνολο αρχειακού υλικού (μπροσούρες, προκηρύξεις, αφίσες, κλπ) που προέρχονται από την έντυπη εκδήλωση της ελευθεριακής/αναρχικής δράσης και της οικολογικής ή ευρύτερης ριζοσπαστικής σκέψης κατά βάση στην Ελλάδα. Το σύνολο αυτού του υλικού θα συνεχίσει να είναι προσβάσιμο στο νέο χώρο της Ε.Β. με τακτικό πρόγραμμα λειτουργίας της.

Ασφαλώς, κύρια μέριμνά μας παραμένει η αύξηση του υλικού δυναμικού του εγχειρήματος με τη συνεισφορά και συνεργασία όλων όσων επιθυμούν να συμβάλουν σε αυτήν την προσπάθεια.
Σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που στο πέρασμα μιας δεκαετίας έχουν ήδη συμβάλει στη διεύρυνση του δυναμικού της Ευτοπικής Βιβλιοθήκης .

Υπεύθυνη για τη λειτουργία της Ε.Β. είναι η διαχειριστική της ομάδα.

Η Ευτοπική βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή κάθε Τετάρτη 5 - 8 μ.μ. και κατόπιν συνεννόησης (μέσω email) για άλλη μέρα και ώρα.

Αιγάλεω - Θηβών 353 (2ος όροφος), πλησίον μετρό Αιγάλεω

πηγή : https://eutopiclibrary.espivblogs.net/?p=408