Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018 στις 20.00

Ομιλία: Το Θέατρο Στην Ελλάδα Σήμερα

ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΠΟΛΕΝΑΚΗΣ Το Θέατρο Στην Ελλάδα Σήμερα- Ομιλία / Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών / ΤΡ. 06/11/2018

ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΠΟΛΕΝΑΚΗΣ Το Θέατρο Στην Ελλάδα Σήμερα- Ομιλία / Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών / ΤΡ. 06/11/2018

Το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών σας προσκαλεί

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΟΜΙΛΙΑ / ΣΥΖΗΤΗΣΗ με τον κριτικό θεάτρου ΛΕΑΝΔΡΟ ΠΟΛΕΝΑΚΗ

την Τρίτη 6 Νοέμβρη 2018 / ώρα 20:00

στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ (Ρ. Παλαμήδη 2, Ψυρρή)

"Δεν έχουμε σκοπό να ξαναγράψουμε την ιστορία του νεοτέρου θεάτρου μας, αλλά να σας συστήσουμε, σε μια γρήγορη διαδρομή, τους αληθινούς προγόνους που το έσπειραν. Σε ματωμένες εποχές, θριάμβου και προδοσίας, δόξας και καταισχύνης. Επειδή σε τέτοιες εποχές γεννιεται πάντα το μεγάλο θέατρο, για να κρατάει ψηλά τη σημαία του εξεγερμένου ανθρώπου. Το ταξίδι μας θα αρχίσει λίγο πριν από τη γέννηση του νεοελληνικού κράτους και θα φθάσει ως τις μέρες μας, αγκαλιάζοντας τα νέα παιδιά που παλεύουν γενναία με το "θηρίο" του θέατρου στην εποχή μας." Λέανδρος Πολενάκης

ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ για τις παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα σήμερα, τις προοπτικές και τα αδιέξοδα, τις πειραματικές απόπειρες και τους δημιουργούς, τις συστημικές επιλογές και τις αντικαθεστωτικές προσπάθειες, τον ρόλο των ΜΜΕ και των τεχνοκριτικών, τα όνειρα και τις ελπίδες των ανθρώπων που υπηρετούν την αρχαία τέχνη του Θεάτρου στον 21ο αιώνα

διοργάνωση:

+ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ [Πειραματικών Τεχνών] http://theinstitute.info

Ο Λέανδρος Πολενάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών και στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales στο Παρίσι. Είναι διδάκτωρ του τμήματος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Πολιτιστικής Διαχείρισης του Παντείου Παν/μίου Αθήνας. Διατηρεί τη μόνιμη στήλη θεατρικής κριτικής της εφημερίδας "Αυγή" από το 1978.
Έχει μεταφράσει κλασικούς και νεώτερους συγγραφείς από τέσσερις γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ρωσικά) όπως επίσης και αρχαίους έλληνες από το πρωτότυπο. Έχει συνεργαστεί με τα κυριότερα επιστημονικά και λογοτεχνικά περιοδικά και έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία ποίησης και πεζογραφίας. Δίδαξε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πάτρας, ενώ διδάσκει σε δραματικές σχολές.

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαισια της έκδοσης του βιβλίου ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ- Θεατρικές Κριτικές 2013-2015 (εκδόσεις Εύμαρος- 2017) του Λέανδρου Πολενάκη.

πηγή : https://www.embros.gr/polenakis-embros.html