Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Αντιπολεμική – διεθνιστική συγκέντρωση

στεφανοβικειο6

Δελτίο τύπου
Αντιπολεμική - διεθνιστική συγκέντρωση στο Στεφανοβίκειο το Σάββατο 10/11

Η ανακοίνωση για τη δημιουργία νέων στρατιωτικών βάσεων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, καθώς και η επέκταση των υφιστάμενων, σε μια σειρά περιοχών της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένων της Λάρισας και του Στεφανοβικείου, αποτελεί μια εμφανή κλιμάκωση των πολεμικών προετοιμασιών των αστικών τάξεων στη διαδικασία αναζωπύρωσης των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών. Η πολεμική εκστρατεία που προετοιμάζει και υλοποιεί η αστική πολιτική έχει ταυτόχρονα 2 στόχους. Από τη μία την ανηλεή επίθεση σε εργαζόμενους και φτωχούς των καπιταλιστικών μητροπόλεων, σε μετανάστες και συνολικά σε όλα τα εκμεταλλευόμενα υποκείμενα, μετατρέποντας το κυνήγι της καπιταλιστικής κερδοφορίας σε καύσιμη ύλη. Από την άλλη στο στόχαστρο μπαίνει η οικονομική εξάπλωση, η θεμελίωση σφαιρών επιρροής, αγορών και πρώτων υλών με άμεσα θύματα τους λαούς της ανατολικής μεσογείου και των Βαλκανίων, που για κακή τους τύχη έτυχε να ζουν σε περιοχές επέκτασης και οικοδόμησης των καπιταλιστικών συμφερόντων.
Στη διαδικασία αυτή τα αφεντικά που απολύουν και πετσοκόβουν μισθούς στη χώρα μας, γίνονται τα "πρωτοπαλίκαρα" του εθνικισμού, των στρατιωτικών σχεδιασμών και της ενίσχυσης της ΝΑΤΟικής παρουσίας. Η μάχη για τη συγκρότηση ενός ισχυρού αντιπολεμικού, αντικαπιταλιστικού, διεθνιστικού κινήματος σε αυτό το επίπεδο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την καθημερινή μάχη με το σύστημα και τους πολιτικούς του εκπροσώπους που επιχειρούν να μας μετατρέψουν σε δούλους για μια ζωή.
Σε αυτή τη βάση πολιτικές, δυνάμεις, συλλογικότητες και αγωνιστές του κινήματος του Βόλου μετά από συζήτηση καταλήξαμε στην ανάγκη άμεσης λήψης αντιπολεμικών πρωτοβουλιών με στόχο να μπλοκαριστεί η μηχανή του πολέμου. Σε αυτή την κατεύθυνση αποφασίσαμε το κάλεσμα σε αντιπολεμική - διεθνιστική κινητοποίηση στο Στεφανοβίκειο το Σάββατο 10/11 στις 12:00. Η αναχώρηση από την πόλη του Βόλου θα γίνει στις 11:00 της ίδιας ημέρας από το δημαρχείο. Απευθύνουμε το κάλεσμα για την κινητοποίηση στο Στεφανοβίκειο σε όλο τον αγωνιζόμενο κόσμο και της κινηματικές συλλογικότητες σε όλη τη Θεσσαλία, προκειμένου να δώσουμε ένα πρώτο ηχηρό μήνυμα ενάντια στον πόλεμο, το ΝΑΤΟ, την ελληνική ολιγαρχία.

Αντιπολεμική συνέλευση συλλογικοτήτων, οργανώσεων, κινημάτων

πηγή : https://lesxivolou.wordpress.com/2018/11/04/α…


Η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης & Πολιτισμού Τρικάλων ανταποκρίνεται θετικά στο κάλεσμα από μαχόμενες κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες του Βόλου, φοιτητικούς συλλόγους και αντιπολεμικές συνελεύσεις για ενωτικό, πανθεσσαλικό σχεδιασμό αντιπολεμικών - αντιιμπεριαλιστικών πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεων. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη συζήτηση για την αναγκαία και επιτακτική ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος καθώς και τις αναγκαίες δράσεις ενάντια στον πόλεμο που ήδη διεξάγεται σε πολλά σημεία του πλανήτη και στη γειτονιά μας, καθώς κι απέναντι στο ελληνικό κράτος που παίζει κομβικό ρόλο. Πιστεύουμε ότι πρέπει να ανοίξει πιο πολύ παρά ποτέ η κουβέντα για ένα ισχυρό αντιπολεμικό κίνημα, που δεν θα συνδιαλέγεται με τους κρατικούς μηχανισμούς, ενάντια σε κάθε ιμπεριαλισμό και εθνικισμό.

Φιλοδοξούμε το κάλεσμα αυτό να είναι μια αρχή για τη δημιουργία μιας ζωντανής κοινότητας συζήτησης, δράσης και προπάντων αγώνα ενάντια στην φρίκη του πολέμου, για να μπουν μπροστά οι ανάγκες των λαών για ελευθερία και ειρήνη. Σε αυτόν τον πόλεμο θα βγούμε νικητές!

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε όλη την εργαζόμενη πλειοψηφία σε αγώνα για:

Ανατροπή των πολεμικών προετοιμασιών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στην οικοδόμηση συστημάτων και δογμάτων άμυνας / ασφάλειας ενάντια στους λαούς που τους αντιμετωπίζει ως εχθρούς.

Έξω από ΝΑΤΟ και Ε.Ε, ΟΧΙ στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου. Μαζικό διεθνιστικό κίνημα για την αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες των λαών στη περιοχή μας και όλο τον κόσμο.

Κλείσιμο της βάσης της Σούδας, της Ανδραβίδας, του Άραξου, του στρατηγείου Λάρισας, του Γ' σώματος στρατού (NDC-GR), της 71ης Α/Μ ταξιαρχίας. Μπλόκο στην αναβάθμιση του Στεφανοβικείου σε βάση ελικοπτέρων ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Μπλοκάρισμα κάθε μορφής συμμετοχής του ελληνικού κράτους στον ιμπεριαλιστικό διακρατικό πόλεμο. Άμεση μείωση των στρατιωτικών δαπανών.

Καμία άσκηση, πολυεθνική ή εθνική, διαχείρισης εξεγέρσεων, καταστολής πλήθους, εσωτερικής ασφάλειας, ανακατάληψης κτιρίων και εργοστασίων και κοινές επιχειρήσεις στρατού-αστυνομίας.

Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου, την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της κυβέρνησης Ερντογάν και κάθε επίδοξου διαχειριστή των (κοινών) αντεργατικών πολιτικών τους. Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου.

Οικοδόμηση κοινών όρων ζωής των ντόπιων με τους πρόσφυγες. Όχι στη γκετοποίηση. Κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Κατάργηση του εκτάκτου δικαίου υποδοχής, απόρριψης, διαλογής, απελάσεων και εγκλεισμού των προσφύγων.

Καλούμε αγωνίστριες κι αγωνιστές, σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους, συλλογικότητες και στέκια, συνδικαλιστικές παρατάξεις κι εργατικά σχήματα, μετωπικά σχήματα και πολιτικές οργανώσεις, σε μαζική, μαχητική, πανθεσσαλική, αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική, αντικυβερνητική κινητοποίηση στο Στεφανοβίκιο το Σάββατο 10 Νοέμβρη στις 11 π.μ..

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

πηγή : http://lesxi-ergasias-trikalon.blogspot.com/2…