Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 στις 12.00

Μαθητική συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΜΕ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ MATHITES.GR ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΝΕ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ

[Σαν συνέχεια της δράσης μας μέσα στις μαθητικές κινητοποιήσεις καλούμε στην μαθητική συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο Γαυρόγλου, η οποία έχει καλεστεί από το mathites.gr στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκεύη 9/11, 12:00.]

Την Δευτέρα 29/10 πραγματοποιήθηκε μαθητική πορεία καλεσμένη από τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας (mathites.gr), η οποία διαχρονικά υποκινείται και οργανώνεται από την ΚΝΕ. Η πορεία ξεκίνησε από τα προπύλαια και κατέληξε στο Πάντειο με σκοπό να γίνει συντονιστική συνέλευση. Στην πορεία συμμετείχε η Συνέλευση Μαθητών/τριών από τον Αναρχικό/Αντιεξουσιαστικό χώρο με δικό της κάλεσμα και μπλοκ, το οποίο πλαισίωσε και η αναρχική φοιτητική συνέλευση Αροδαμός. Κατά τη διάρκεια της πορείας, δυνάμεις του ΜΑΣ σχημάτιζαν αλυσίδα περιφρούρησης με ξεκάθαρο σκοπό τον αποκλεισμό του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού μπλοκ. Μετά το πέρας της πορείας, αποφασίσαμε να παρευρεθούμε στη συντονιστική συνέλευση που καλούσαν οι διοργανωτές της (mathites.gr), με σκοπό να εκφράσουμε και εμείς τις θέσεις μας πάνω στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που εισηγείται το Υπουργείο Παιδείας, αλλά και την γενικότερη συνθήκη που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο μαθητικό-φοιτητικό κίνημα. Όταν η ΣΜΑ/Α πήρε τελικά τον λόγο και επιχείρησε να τοποθετηθεί, καταγγέλλοντας το περιβάλλον φίμωσης και περιθωριοποίησης που αντιμετωπίζει στις πορείες του mathites.gr κάθε πολιτική άποψη παρεκκλίνουσα από αυτή της ΚΝΕ, ξεκίνησαν γιουχαρίσματα και συνθήματα με σκοπό την υποβάθμιση της τοποθέτησής της. Όταν η ΣΜΑ/Α υπερασπίστηκε τη θέση της στη συνέλευση βάζοντας μπροστά το πρόταγμα του αυτοοργανωμένου και αδιαμεσολάβητου αγώνα, η ένταση κορυφώθηκε με την αρπαγή του μικροφώνου και την απαραίτητη απάντηση από μέρους μας. Ακολούθησε σύγκρουση με την φοιτητική περιφρούρηση της ΚΝΕ, όπου παρά την καθαρή αριθμητική της υπεροχή δεν κατάφερε να διαλύσει την παρουσία μας και εν τέλει αποχώρησε συντεταγμένα από το χώρο της σχολής, ενώ οι σύντροφοι/ισσες αναρχικοί/ές παρέμειναν και υπερασπίστηκαν δημόσια τον λόγο και τη παρουσία τους.

Πρακτικές σαν αυτή δεν αποτελούν κάτι πρωτόγνωρο, αφού τα τρία τελευταία χρόνια όπου η ΣΜΑ/Α παρεμβαίνει στους μαθητικούς αγώνες οι δυνάμεις της ΚΝΕ έχουν επιχειρήσει επανειλημμένως να την αποκόψουν από την υπόλοιπη μαθητική κοινότητα. Πιο συγκεκριμένα, φροντίζουν να αποκλείουν με διάφορους τρόπους την οργανωμένη αναρχική μαθητική παρουσία από το κύριο σώμα των πορειών, να διαγράφουν τις ανακοινώσεις μας που ανεβαίνουν στην υποτιθέμενα ουδέτερη διαδικτυακή πλατφόρμα του mathites.gr και να μας συκοφαντούν συνεχώς χαρακτηρίζοντας μας ως «απολίτικους», «παρακρατικούς» και «μπάχαλους». Παρ' όλες τις προσπάθειες τους, η πολιτική παρουσία και παρέμβαση της ΣΜΑ/Α στους μαθητικούς αγώνες συνεχίζεται αμείωτη. Συνέχεια και κλιμάκωση της παρέμβασης αυτής ήταν και η τοποθέτηση μας στη συντονιστική συνέλευση στο Πάντειο. Η δημόσια έκθεση των πρακτικών φίμωσης και αποκλεισμού που χρησιμοποιεί η ΚΝΕ ήταν που την ανάγκασε να προβεί τελικά σε επιθετικές ενέργειες, τις οποίες όσα ψέματα και αν πει δεν μπορεί να υπερασπιστεί και να δικαιολογήσει πολιτικά. Η πολιτική της ανεπάρκεια είναι που δεν της επιτρέπει να αντικρούσει την όποια αντίθετη σε αυτήν άποψη με επιχειρήματα, παρά μόνο με φωνές, τραμπουκισμούς και βία.

Παρά τον μεγάλο ρόλο που διαδραματίζει η ΚΝΕ στη διοργάνωση αυτών των μαθητικών κινητοποιήσεων, οι μαθήτριες/τές που τις πλαισιώνουν στην πλειοψηφία τους δεν εκφράζονται από τέτοιες πολιτικές απόψεις. Αυτό σημαίνει ότι οι κινητοποιήσεις αυτές αποτελούν ένα πεδίο αγώνα μέσα στο οποίο καταφέρνουμε να συναντιόμαστε με την μαθητική κοινότητα στον δρόμο, άσχετα με το ποιος τις διοργανώνει, και αυτός είναι ο κύριος λόγος της σταθερής πολιτικής μας παρέμβασης σε αυτές. Βρισκόμαστε σε αυτές για να μιλήσουμε συνολικά για όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις και όχι μερικώς και επιλεκτικά όπως κάνουν αυτοί που τις οργανώνουν. Επιδιώκουμε με τον λόγο και την δράση μας να εκφράζουμε μια παρουσία πολιτική και συγκροτημένη, που έρχεται σε αντίθεση με το γιορτινό και φεστιβαλικό κλίμα που επικρατεί μέχρι τώρα. Μέσα στις πορείες, τις συγκεντρώσεις και τις συνελεύσεις υπερασπιζόμαστε τα προτάγματα του από τα κάτω αγώνα που οργανώνεται μακριά από τον μεσσιανισμό και τις κομματικές καθοδηγήσεις, μακριά από ιεραρχικές και εξουσιαστικές δομές. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα ελευθεριακό παράδειγμα οργάνωσης και αγώνα μέσα στις κινητοποιήσεις της μαθητικής κοινότητας. Για όλους αυτούς τους λόγους ήταν που χρησιμοποιήσαμε την απαραίτητη βία υπερασπιζόμενοι/ες τη συνέχεια της παρουσίας, με όρους πολιτικούς και όχι χουλιγκάνικους. Δεν αντιλαμβανόμαστε σαν αυτοσκοπό τη σύγκρουση με τις δυνάμεις της ΚΝΕ, αλλά ως μια απαραίτητη συνθήκη όταν καλούμαστε να υπερασπιστούμε τη θέση μας μέσα στους αγώνες που αφορούν εμάς και την κοινότητα μας. Για αυτό άλλωστε οι απαντήσεις που δίνουμε στους τραμπουκισμούς και την καταστολή είναι δημόσιες και μέσα στα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ό,τι και να κάνουν οι επίδοξοι καθοδηγητές της ΚΝΕ δεν θα καταφέρουν να φιμώσουν αυτές/αυτούς που προτάσσουν την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση μέσα στο μαθητικό κίνημα. Ειδικά σήμερα όπου εντείνεται η επίθεση που δεχόμαστε τόσο στον τομέα της εκπαίδευσης αλλά και γενικότερα, ο ακηδεμόνευτος μαθητικός-φοιτητικός αγώνας παραμένει εφικτός και αναγκαίος. Απέναντι σε όλα τα πρόσωπα της καταστολής και τις επιθέσεις κράτους και κεφαλαίου, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, να αγωνιστούμε για έναν κόσμο ελευθερίας, αλληλεγγύης και ισότητας, μακριά από κομματικές ηγεσίες, καθοδηγητές και ιεραρχικές δομές.

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΘΗΤ(ΡΙ)ΩΝ-ΦΟΙΤΗΤ(ΡΙ)ΩΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Συνέλευση Μαθητών/τριών από τον Αναρχικό/Αντιεξουσιαστικό χώρο
Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση Αροδαμός

πηγή : https://www.facebook.com/permalink.php?story_…