Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Δίκη της υπόθεσης των «ληστών του Διστόμου»

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Την Πέμπτη 8 Νοέμβρη συνεχίζεται στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη της υπόθεσης των «ληστών του Διστόμου» εναντίον αναρχικών και κοινωνικών κρατούμενων. Μία δίκη στηριζόμενη στον τρομονόμο, την ποινικοποίηση προσωπικών, κοινωνικών και οικογενειακών σχέσεων και το περιβόητο DNA, στην οποία κατηγορούμενοι/ες είναι οι: Γιώργος Πετρακάκος, Σπύρος Χριστοδούλου, Μαρία Θεοφίλου, ο αναρχικός και μέλος του Ε.Α. Νίκος Μαζιώτης, οι αναρχικοί Γρηγόρης Τσιρώνης, Παναγιώτης Ασπιώτης, Μάριος Σεϊσιδής, Κώστας Σακκάς, καθώς και δυο οικογενειακοί φίλοι του Πετρακάκου. Το κατασκεύασμα αυτό, προσπαθεί να τεκμηριώσει τον συσχετισμό υποθέσεων ληστειών τραπεζών και προσώπων που κατηγορούνται για αυτές με την δράση του Επαναστατικού Αγώνα. Αυτές οι νέες αλχημείες, στόχο έχουν να μεθοδεύσουν ένα στρεβλό θεώρημα, ότι αναρχικοί - «ποινικοί» αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, είναι μια προσπάθεια απονοηματοδότησης του πολιτικού χαρακτήρα των ένοπλων επαναστατικών οργανώσεων, της πρακτικής της απαλλοτρίωσης τραπεζών, καθώς επίσης και μια προσπάθεια παράτασης της δικαστικής ομηρίας και της φυσικής αιχμαλωσίας των πολιτικών κρατουμένων και όχι μόνο κάτω από τον «αντιτρομοκρατικό» νόμο 187Α. Απέναντι σε αυτές τις προσδοκίες του κράτους να στήσουμε αναχώματα όσον αφορά τη μόνιμη ομηρία των συντρόφων μας και των ανθρώπων που στέκονται με αξιοπρέπεια ενάντια στο αδηφάγο σύστημα, αλλά και να μην αφήσουμε κανένα μπάτσο και δικαστή να αποπολιτικοποιήσει τον αγώνα όλων μας προς την ανατροπή κράτους και κεφαλαίου.

Πέμπτη 18 Οκτώβρη - Δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού στις 9πμ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

"ΕΝΤΟΣ - ΕΚΤΟΣ" Ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/77145/


Ενημέρωση σχετικά με την δικάσιμο της 18/10 για την υπόθεση των "Ληστών του Διστόμου"

Στις 18/10 η υπόθεση των «ληστών του Διστόμου»συνεχίστηκε για 8η δικάσιμο με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας από ληστείες τραπεζών σε Π.Φάληρο,Ν.Ηράκλειο και Σπέτσες,αντίστοιχα.

Ο 1ος μάρτυρας ο οποίος ήταν πελάτης του υποκαταστήματος στο Π.Φάληρο και στις προανακριτικές του καταθέσεις φερόταν να αναγνωρίζει κάποιους απ'τους κατηγορουμένους σε ποσοστό 80% ,κατά την ακροαματική διαδικασία δεν αναγνώρισε κανέναν.Σε ερώτηση της έδρας γιατί τότε στις προανακριτικές του καταθέσεις το έκανε και μάλιστα σε τόσο μεγάλο ποσοστό ,ο μάρτυρας τόνισε ότι αυτό έγινε έπειτα από πίεση των ανακριτικών αρχών και ότι ο ίδιος το χει μετανιώσει μιας και θα μπορούσε μάυτό το τρόπο να πάρει κάποιον στο λαιμό του ,ενώ δεν είναι σίγουρος.Στην συνέχεια δήλωσε ότι η πλειοψηφία των όσων είχε καταθέσει κατά την διάρκεια της προανάκρισης δεν ήταν από μνήμης του συμβάντος ,αλλά με την βοήθεια της φαντασίας του, σε συνδυασμό με φωτογραφίες που του επιδείχθηκαν από τις ανακριτικές αρχές…

Οι επόμενοι 2 μάρτυρες, που ήταν υπάλληλοι του υποκαταστήματος τράπεζας στο Ν.Ηράκλειο ,δεν είχαν επίσης να συνεισφέρουν οτιδήποτε ενοχοποιητικό για τους κατηγορουμένους και περιορίστηκαν στο να περιγράψουν τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την διάρκεια της ληστείας ,αναφέροντας ότι οι δράστες δεν πείραξαν κανέναν και ότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να πάρουν τα χρήματα και να φύγουν.

Στην συνέχεια κατέθεσαν ακόμα 2 μάρτυρες από την ληστεία υποκαταστήματος στις Σπέτσες.Περιέγραψαν πολλές ενδυματολογικές λεπτομέρειες των δραστών, καθώς και χαρακτηριστικά των μεταμφιέσεών τους ,χωρίς ωστόσο να αναγνωρίσουν στα πρόσωπα των κατηγορουμένων κάποιους εκ των δραστών.

Η πολιτική αγωγή για πρώτη φόρα απεύθυνε ερωτήσεις προς τους μάρτυρες του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, προσπαθώντας επίμονα να αποδείξει, ότι η ληστεία αυτή έφερε πλήγμα στο κύρος και την αξιοπιστία της τράπεζας ,προκαλώντας όπως ήταν αναμενόμενο γέλια στους παρευρισκόμενους στην δίκη.

Οι ερωτήσεις αυτές επίσης κατέτειναν στον ισχυρισμό ότι τα περιστατικά αυτά εμπίπτουν στις διατάξεις του αρ.187Α Π.Κ .

Η δικάσιμος ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση των μαρτύρων κατηγορίας για την επόμενη συνεδρίαση στις 8/11 όπου αφορούν ληστείες στις Σπέτσες και στον Αμπελώνα Λάρισας.

(Οι άλλες δικάσιμοι για τον μήνα Νοέμβρη είναι στις 15,22 και 29/11)

Η έδρα επίσης κατά την έναρξη της δίκης αποφάνθηκε ως προς το αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του Π.Ασπιώτη με περιοριστικούς όρους , ότι δεν έχει αρμοδιότητα.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην ειδική αίθουσα των γυναικείων φυλακών κορυδαλλού 8/11στις 9:30 πμ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

συνέλευση ενάντια στη νέα αντιτρομοκρατική εκστρατεία:υπόθεση "ληστές του Διστόμου"

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1592818/