Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 στις 18.30

Πρωτοβουλία για τη δημιουργία Συντονιστικού Σχολείων Και Μαθητ(ρι)ών Θεσσαλονίκη

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μετά τη μαθητική διαδήλωση στις 29 Οκτώβρη ακολούθησε παραδοσιακά το ονομαζόμενο συντονιστικό. Το συντονιστικό τελικά, αναβλήθηκε για άλλη ημερομηνία, αρνούμενο να σταθεί επί των περιστάσεων και να συζητήσει με τους δεκάδες μαθητές που παρευρέθηκαν. Η διαδικασία αυτή, εν τέλει, όπως και τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν σε καμία περίπτωση μια προσπάθεια συντονισμού των μαθητών για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους. Πλήρως ελεγχόμενη από την ΚΝΕ και τα καθοδηγητικά της όργανα, η οποία και φέτος κρυβόταν πίσω από καλέσματα «φανέλες» μαθητικών σάιτ, το συντονιστικό πήρε την μορφή εξόρμησης αυτής της πολιτικής δύναμής για την εύρεση επαφών, αφού παρακινούσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες να γράψουν σε μια λίστα τα στοιχεία τους για να τους ενημερώσουν για το πότε θα μαζευτούν να εκλέξουν τη «νέα συντονιστική επιτροπή μαθητών Θεσσαλονίκης». Μια διαδικασία που ,πέρα από το ότι προωθεί λογικές ανάθεσης, θα γίνει κάποια άλλη στιγμή, ώστε να υπάρχουν σίγουρα για αυτούς οι επιθυμητοί συσχετισμοί. Με αυτά τα δεδομένα ως αγωνιζόμενοι μαθητές συνεργαζόμαστε σε μια πρωτοβουλία δημιουργίας ενός συντονιστικου, με αιτήματα χειροπιαστά και συγκεκριμένα. Διεκδικούμε:

• Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο Γαβρόγλου
• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. Λεφτά για την παιδεία και όχι για στρατιωτικούς εξοπλισμούς
• Κανένα κλείσιμο, καμία συγχώνευση ολιγομελών τμημάτων
• Διεκδικούμε τον δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας
• Μία παιδεία δημόσια χωρίς ταξικούς φραγμούς
• Ελεύθερη εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
• Κατάργηση της μαθητείας στα ΕΠΑΛ

Με αυτά τα αιτήματα καλούμε κάθε μαθήτρια και μαθητή στη δημιουργία ενός συντονιστικού σχολείων και μαθητών που θα μπορέσει να σηκώσει ένα μαχητικό μαθητικό κίνημα ικανό να άρει το νομοσχέδιο Γαβρόγλου και να διεκδικήσει ένα σχολείο που μας αξίζει. Το συντονιστικό θα συνεδριάζει αμεσοδημοκρατικά και τακτικά μακριά από λογικές ανάθεσης, και δεν θα αποσκοπεί στην εκπλήρωση κάποιου κομματικού σχεδιασμού, αλλά θα συσπειρώνει τους μαθητές και τις μαθήτριες για να αγωνιστούν, επιδιώκοντας την σύνδεση του με τους φοιτητικούς αγώνες και τους αγώνες των καθηγητών.
Σάββατο 10/11 στις 18:30 στην ΕΔΟΘ

Μαθητές/-τριες από:7ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης,2ο πειραματικό λύκειο,Μουσικό γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, Καλλιτεχνικό λύκειο Θεσσαλονίκης,1ο λύκειο Πανοράματος,1ο ΕΠΑΛ Νεάπολης,2ο ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων,15ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης,ΓΕΛ Καλλιθέας,
1ο ΓΕΛ Πεύκων

Κάλεσμα Αναρχικής Μαθητικής Ομάδας "Αταξία"

Καλούμε κάθε μαθητή/τρία, να συμμετάσχει στο ανεξάρτητο συντονιστικό μαθητών Θεσσαλονίκης, Σάββατο στις 18:30 στην ΕΔΟΘ. Πάνω από όλα ως μαθητές/μαθήτριες, θεωρούμε αναγκαία την δημιουργία ενός αυτοοργανωμένου συντονιστικού, που θα αποτελείται από μαθητές/τριες για μαθητές/τριες, και θα λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά, δίνοντας φωνή σε καθέναν/καθεμία, με γνώμονα την αλληλεγγύη. Το συντονιστικό αυτό, όχι μόνο πρέπει να υπάρξει παράγοντας που θα συντελέσει στην ανατροπή του νόμου Γαβρόγλου, αλλά και να σταθεί ακλόνητο, ώστε να αποτελέσει μια σταθερή δομή, μέσω της οποίας οι μαθητές/τριες θα έρχονται σε επαφή, με τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Είναι σημαντικο κάθε μαθητής/τρία να δώσει το παρόν, ώστε να συνδιαμορφώσουμε και να διεκδικήσουμε όσα μας αξίζουν, με στόχο να γίνουμε μια υπολογίσιμη δύναμη, απέναντι στο κράτος που αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν είναι πρόθυμο να ακούσει την φωνή των μαθητών και μαθητριών, και των καταπιεσμένων γενικότερα. Κράτος, και κεφάλαιο συμβάλουν καθημερινά στην εξαθλίωση της παιδείας, και της ζωής μας, και συνεχώς υποτιμά το πείσμα τις συνειδήσεις μας, δεν θα αφήσουμε κανέναν και καμιά να μας κλέβει τη ζωη.

ΚΆΤΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΊΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΝΑ ΔΏΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.