Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 στις 17.00

Χαριστικό-ανταλλακτικό παζάρι & πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης

Χαριστικο ανταλακτικο παζαρι την μαυρη για τους εργαζομενους παρασκευη 23/11.Απο της 17.00 ετοιμαζουμε συλλογγικα τα πραγματα και απο 18.00-22.00 ξεκιναμε.
(συγκεντρωση πραγματων τριτη 20/11και πεμπτη 22/11 απο 10.00ως14.00 και τεταρτη 21/11 απο 21.00-23.30)

ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΛΕΙΠΕΙ,ΟΧΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ
Η Μαύρη Παρασκευή είναι εντελώς αμερικάνικος θεσμός, ο οποίος υποτίθεται ότι κηρύσσει την έναρξη των χριστουγεννιάτικων αγορών,μία μέρα μετά την Αμερικανικη γιορτή του "Thanksgiving" και προκαλεί υστερία στους καταναλωτές με τις "απίθανες προσφορές". Στην ουσία, η Μαύρη Παρασκευή στοιβάζει αξημέρωτα έξω από τα καταστήματα, πλήθος καταναλωτών, που στο τέλος ποδοπατούνται μεταξύ τους, για να αγοράσουν το οτιδήποτε θεωρούν φθηνό, ενώ οι εργαζόμενοι που καλούνται να είναι συνεχώς ελαστικά εργαζόμενοι, βρίσκονται να είναι ακόμα μια φορά τα εξιλαστήρια θύματα της εργασιακής δουλείας ,. Όλα αυτά στον βωμό του κέρδους και του ανταγωνισμού των μεγάλων εμπόρων, θέλουν να συγκεντρώσουν, όσο το δυνατόν, μεγαλύτερο τζίρο από μια αγορά που δεν έχει εισοδήματα, από μια αγορά όπου η φτώχεια και η ανεργία κάνουν τη μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών "κυνηγό προσφορών"».(πηγή κείμενο του σωματίου ιδιωτικών υπαλλήλων Ο.Ι.Υ.Ε)
Η κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας και αξιοπρέπειας που επιδιώκουμε, είναι εξ ορισμού αντίθετη με τις αξίες του σύγ- χρονου καπιταλιστικού κόσμου και την κοινωνία του χρήματος και της μανιώδους κατανάλωσης.(πηγή κείμενο της κατάληψης Παπουτσάδικο για το χαριστικό παζάρι 2012)
Αμερική,μία μέρα μετά την γιορτή όπου οι άνθρωποι νιώθουν "ευγνώμονες" για όλα όσα έχουν η γιορτή της υπερκατανάλωσης και του υλισμού έρχεται να στηρίξει το σύστημα και να το επαναφέρει στην τάξη.
Το φαινόμαινο της "μαύρης παρασκευής" έφτασε και στην περιοχή μας.Χαρούμενοι καταναλωτές στις διαφημίσεις που βομβαρδίζουν επίμονα κάθε μέσο,τρέχουν να προλάβουν να καταναλώσουν,να γεμίσουν κάθε κενό και ανασφάλεια που τους προκαλεί μια ζωή στη μιζέρια της αποξένωσης και να ξεφύγουν έστω και για λίγο από την αλήθεια της κοινωνικής σαπίλας που είναι πια τόσο προφανής που δεν μπορουν να της ξεφύγουν.Γιατί τίποτα δεν είναι πιο εορταστικό από υλικά αγαθά κατασκευασμένα από ανθρώπους σε καθεστώς δουλείας,εμπορεύσημα από μεγάλες απρόσωπες επειχηρήσεις που κερδίζουν από την υπερκαταναλωτική μανία μιας κοινωνίας σε αποσύνθεση και την εκμετάλευση εργατικού δυναμικού που ζει δέσμιο της τρομοκρατιας της ανεργίας.
Βόλος,Μαύρη Παρασκευή,2017
Εαν δεν γνώριζαμε ότι είναι το black friday θα πιστευαμε πως είχε πλέον έρθει το πολυαναμενόμενο zombie apocalypse.Ανθρωποι να περπατουν σαν ζομπι στην Ερμου με βλέμμα χαμένο σαν να μην συμβαίνει απολύτως τίποτα στον κόσμο μας για το οποίο θα έπρεπε να ανησυχούμε την ίδια ώρα που στα σύνορα εγκλωβισμένοι άνθρωποι με τις οικογένειες τους ζούσαν σε πρόχειρα καταλύματα στο κρυο.
Αξία δεν είναι η ιδιοκτησία,αξία δεν είναι το χρήμα,αξία δεν είναι όσα σου ανήκουν αλλά όσα δίνεις και μοιράζεσαι.Αξία είναι η αλληλεγγύη,η ισοτιμία,το νοιάξιμο,η ανθρώπινη εποικωνία.
Στο εγχείρημά αυτό δεν υπάρχει ούτε ίχνος φιλανθρωπίας. Η αλληλεγγύη και η αλληλο- βοήθεια αποτελεί τρόπο ζωής, αντίθετα με την φιλανθρωπία, που είναι συνυφασμένη με τη μη συμμετοχή, την αποστασιοποίηση και την θέση υπεροχής σε σχέση με τους άλλους, τους «έχοντες ανάγκη».
ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣΚΟΙΝΩΤΗΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΑΤΣΑΓΓΟΥ

πηγή : email που λάβαμε στις 18 Νοέμβριος 23h