Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 στις 20.30

Προβολή ταινίας: Γλυκιά συμμορία

5 χρόνια μετά τα κουρέλια ο Νικολαΐδης επιστρέφει με την γλυκιά συμμορία.

Μια παρέα 4-5 ατόμων έχοντας έρθει ο καθένας από το δικό τους προσωπικό μονοπάτι ζούνε στο ίδιο σπίτι,κλέβοντας από καπιταλιστικούς στόχους και με πλήρη συνείδηση όπως σούπερ μάρκετ για αυτά που χρειάζονται,και ρούχα και κάνοντας σπανίως ευκαιριακές δουλειές..

Ο Αργύρης γύρω στα 30 rock'n'roll τύπος έχοντας πρότυπο τον James Dean και με μεγάλη αδυναμία στο αλκοόλ συνυπάρχει με την Σοφία μια σκοτεινά περίεργη τύπισσα που κάνει εικονικές βίζιτες για να χρηματοδοτεί μια επαναστατική οργάνωση και το Μαρινάκι μια σκληρή αλλά ταυτόχρονα ρομαντική τύπισσα συνθέτουν την συμμορία.

Στην παρέα προστίθεται ο Αντρέας που μόλις βγήκε από την φυλακή και πέταξε τα ρούχα του την στιγμή που βγήκε αφήνοντας τον εγκλεισμό πίσω του και όπως λέει ο ίδιος φυλακίστηκε για πολιτικό λόγο αλλά μετά το' χασε.

Μέσα από το ημερολόγιο των τελευταίων 5 ημερών της ζωής τους εκεί κάπου στα Χριστούγεννα μέσα από νύχτες και καταιγίδες, συναναστρέφονται με περιθωριακούς τύπους (σε μπαρ και σπίτια) και εκκεντρικές γυναίκες(Ρόζα) μπαίνοντας στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής.

Θα μας φάνε μέρα μεσημέρι, θα μας ρίξουν και δύο σακουλάκια στην τσέπη και θα πουν ξεκαθάρισμα λογαριασμών...όπως έλεγε η Σοφία.

Έχοντας πάντα έναν ασφαλίτη κάτω απ' το σπίτι και μετά από σειρά γεγονότων το κράτος κάνει ζημιά στην Ρόζα και η συμμορία του φέρονται αναλόγως...

Ειδικές δυνάμεις του κράτους δεν αργούν να φανούν και οι ήρωες υπερασπίζονται τον προσωπικό τους χώρο μέχρι τέλους, φεύγοντας από την ζωή ελεύθεροι με ένα χαμόγελο να κυνηγά τους δυνάστες τους.

Όπως είπε ο Αργύρης στον Αντρέα όντας ετοιμοθάνατος από τις σφαίρες των μπάτσων

Μην τους αφήσεις να μπούνε μέσα!Μην ζήσουμε έτσι ρε φίλε.

Μια βαθύτατα ρομαντική ταινία με κυνικούς διαλόγους πολλές φορές και το αίσθημα ότι δεν υπάρχει φόβος για τον θάνατο και οι ήρωες παίζουν μαζί του καθημερινά..

Γιατί ήταν πολύ γρήγοροι για να ζήσουν και πολύ νέοι για να πεθάνουν...

FILM showing by GROUP CHAOTIK MOVIES at GARE squat

MONDAY 19th NOVEMBER 20.30:

THE SWEET BUNCH

5 years after 'Ta kourelia', Nikolaides returns with the sweet bunch.

A groups of 4-5 friends, each one from their personal path in life, they live together in the same house, they survive by stealing from capitalist targets, with a clear consience, and by doing odd jobs to get by.

Argyris, age 30, a rock'n'roll dude and very fond of alcohol, coexists with Sofia, a dark dudess who makes cons to fund a revolutionary organizationn and Marina, tough but romantic..this is the gang.

"They will take us out in broad daylight, they will plant a couple bags in our pockets and they will call it gang shooting", Sofia used to say..

A deeply romantic movie with cynical dialogues, oozing a sense of defiance for death…

Because they were too fast to live and too young to die...