Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 στις 12.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Διαδήλωση για το Κομπάνι

Έξω ο Τούρκικος στρατός από τη Βόρεια Συρία

(Αφρίν, Αλ Μπαμπ, Τζαραμπλούς)

Κάτω τα χέρια από το Κομπάνι

Αλληλεγγύη στον Κουρδικό λαό

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

από τα Προπύλαια (Πανεπιστημίου)

προς την Τουρκική πρεσβεία

Σάββατο 15 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι

κάλεσμα :

Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν

Οργανώσεις, συλλογικότητες, άτομα που στέκονται αλληλέγγυοι

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Νοεμβρίου


1 2 3

Η Τουρκία, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ενάντια στο καντόνι του Αφρίν στην αυτόνομη περιοχή της Ροζάβα (Βόρεια Συρία) με τη συνδρομή των ισλαμοφασιστών του FSA, που οδήγησε εντέλει στην κατοχή του από τον περσινό χειμώνα, προετοιμάζεται για μια νέα μαζική επίθεση εναντίον του καντονιού του Κομπάνι με την ανοχή, φυσικά, ΗΠΑ-Ρωσίας και των λοιπών «μεγάλων» δυνάμεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Το Κομπάνι, μια περιοχή σύμβολο για την ηρωική Αντίσταση προέβαλε ενάντια στους ισλαμοφασίστες του ISIS την περίοδο 2014-2015 και τη νίκη του απέναντί τους, θα νικήσει και πάλι.

Ως μια πρώτη κίνηση έμπρακτης Αλληλεγγύης προς τον μαχόμενο κουρδικό λαό, αλλά και προς όλους τους λαούς της περιοχής που αγωνίζονται για μια νέα ελεύθερη κοινωνία Εδώ και Τώρα, στηρίζουμε - συμμετέχουμε στη Διαδήλωση της 15ης Δεκέμβρη 2018 στην Αθήνα, με συγκέντρωση τα Προπύλαια (στάση ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο) και πορεία προς την Τουρκική Πρεσβεία.

Έξω ο Τούρκικος στρατός από τη Βόρεια Συρία

(Αφρίν, Αλ Μπαμπ, Τζαραμπλούς)

Κάτω τα χέρια από το Κομπάνι - Αλληλεγγύη στον Κουρδικό λαό

Πρωτοβουλία για τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη στη Μεσόγειο

πηγή : https://solidaritymed.espivblogs.net/
πηγή : email που λάβαμε στις 12 Δεκέμβριος 10h


1 2 3

Κάτω τα χέρια από το Κομπάνι, Διαδήλωση 15/12 12:00 Προπύλαια

Τα διακυβεύματα αυτού του αγώνα παραμένουν τα ίδια και οι συνέπειες που θα έχει η κάθε πιθανή κατάληξη θα επηρεάσουν όχι μόνο την μέση ανατολή αλλά και όλη την ανατολική μεσόγειο στην οποία βρισκόμαστε και εμείς.

Α.Ο. Περιφέρεια Αθήνας: Κάτω τα χέρια από το Κομπάνι, Διαδήλωση 15/12 12:00 Προπύλαια Ο αγώνας του Κουρδικού λαού για επιβίωση, ελευθερία αλλά και μια νέα οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα με απελευθερωτικά χαρακτηριστικά, έχει μπει σε νέο στάδιο. Ανάμεσα στις μυλόπετρες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ΗΠΑ και Ρωσίας που συγκρούονται δια αντιπροσώπων στον επταετή αιματηρό εμφύλιο της Συρίας, άντρες και γυναίκες, Κούρδοι, Άραβες και όχι μόνο, βάζουν τον εαυτό τους ανάχωμα.

Ο τουρκικός περιφερειακός ιμπεριαλισμός απειλεί ανοιχτά το σύμβολο του αγώνα ενάντια στην θεοκρατία. Το ηρωικό Κομπάνι που αποτέλεσε την αρχή του τέλους του Ισλαμικού κράτους είναι υπό απειλή. Με τις ευλογίες τόσο των ΗΠΑ, όσο και της Ρωσίας η Τουρκική στρατιωτική μηχανή ζεσταίνει τους κινητήρες της επεκτείνοντας τον κατοχικό της ρόλο, ένα ρόλο που έχει κοστίσει χιλιάδες ζωές και τεράστιες καταστροφές στο Κουρδικό στοιχείο πρώτα από όλα στο εσωτερικό της. Η διεθνής αλληλεγγύη έπαιξε κεντρικό ρόλο στην διάσωση του Κομπάνι πριν λίγα χρόνια απο της δυνάμεις της Τζιχαντ.

Οφείλει να κάνει το ίδιο και τώρα. Τα διακυβεύματα αυτού του αγώνα παραμένουν τα ίδια και οι συνέπειες που θα έχει η κάθε πιθανή κατάληξη θα επηρεάσουν όχι μόνο την μέση ανατολή αλλά και όλη την ανατολική μεσόγειο στην οποία βρισκόμαστε και εμείς.

Στηρίζουμε την πορεία που οργανώνει το Πολιτιστικό κέντρο Κουρδιστάν στις 15/12, 12:00 απο τα Προπύλαια προς την Τουρκική πρεσβεία.

Αλληλεγγύη στον αγώνα της Rojava

Κάτω τα χέρια απο το Κομπάνι

Αναρχική Ομοσπονδία Περιφέρεια Αθήνας

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1594101/