Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 στις 17.00

2 καλέσματα : 1 2

Διαδηλώνουμε για τη Λευκίμμη

Παντιέρα | Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2018, 5.00μμ: Συγκέντρωση στην πλατεία Μοναστηρακίου και πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας αγώνα και αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη

Η μαζική συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκιμμιωτών Αττικής (ΠΣΥΛΑ) που πραγματοποιήθηκε στις 21/10/2018, αποφάσισε τη διοργάνωση διαδήλωσης στην Αθήνα την Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2018, στις 5μμ, από την Πλατεία Μοναστηρακίου προς το Υπουργείο Εσωτερικών. Ανάλογη διαδήλωση είχε πραγματοποιηθεί και στις 26 Ιουλίου 2018 στην Αθήνα και την Κέρκυρα -Δείτε σχετικά βίντεο εδώ: Βίντεο από τη διαδήλωση αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη Λευκίμμη.

Με το σύνθημα «Μια, δύο, πολλές Λευκίμμες, Αντίσταση και Αγώνας στις δολοφονικές πολιτικές του Κέρδους και του Φασισμού», και κεντρικό αίτημα τον τερματισμό της πεντάμηνης πλέον κατοχής της περιοχής από τα ΜΑΤ και κάθε είδους δυνάμεις καταστολής, που προσπαθούν να σταματήσουν την αντίσταση των κατοίκων στη δημιουργία ΧΥΤΑ και την καταστροφή της περιοχής τους, η Πρωτοβουλία αγώνα και αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη πλαισιωμένη από εργατικά σωματεία και συλλογικότητες, καλεί κάθε αλληλέγγυο στη διαδήλωση της επόμενης Τετάρτης. Διαβάστε ολόκληρο το κάλεσμα εδώ (Ακολουθεί το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκιμμιωτών Αττικής καθώς και σχετικό βίντεο):

Αντίσταση και Αγώνας στις δολοφονικές πολιτικές του Κέρδους και του Φασισμού

Για περισσότερο από πέντε μήνες συνεχίζεται η στρατιωτικού τύπου κατοχή της Λευκίμμης Κέρκυρας, από δυνάμεις ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, που τρομοκρατούν και εκβιάζουν τους κατοίκους να αποδεχθούν μια παράνομη, κακοσχεδιασμένη και κακοφτιαγμένη χωματερή. Το υποβαθμισμένο και εγκαταλελειμμένο από την Πολιτεία νότιο τμήμα της Κέρκυρας, με την πάγια έλλειψη βασικών κοινωνικών υποδομών (πόσιμο νερό, αποχετευτικό δίκτυο, υγεία, παιδεία, άθληση) απειλείται με οριστική ισοπέδωση.

Η λειτουργία της παράνομης χωματερής Λευκίμμης αντιμετωπίζεται από Κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση ως η «μόνη λύση» για το εκρηκτικό πρόβλημα σκουπιδιών που βασανίζει εδώ και μήνες όλη την Κέρκυρα, και με τον ίδιο τρόπο η αστυνομική κατοχή της Λευκίμμης παρουσιάζεται ως η «μόνη λύση» απέναντι σε κατοίκους που «δεν θέλουν τα σκουπίδια στην πόρτα τους». Κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση λένε ψέματα για να σκεπάσουν τις δικές τους ευθύνες.

Η Λευκίμμη δεν θέλει να στέλνει τα σκουπίδια της αλλού. Θέλει να τα διαχειρίζεται με το βέλτιστο περιβαλλοντικό, τεχνολογικό, κοινωνικό και οικονομικό τρόπο. Θέλει δημόσια και δωρεάν ολοκληρωμένη διαχείριση με ευθύνη και λειτουργία της Πολιτείας, μιας πολιτείας που εισπράττει φόρους και δημοτικά τέλη, αλλά δεν αναγνωρίζει καμιά υποχρέωση απέναντι στους κατοίκους. Εμείς, οι Λευκιμμιώτες και Κερκυραίοι της Αθήνας, αλληλέγγυα εργατικά σωματεία και συλλογικότητες δεν μένουμε θεατές απέναντι στο μαχητικό και επίμονο αγώνα της Λευκίμμης. Βγαίνουμε στο δρόμο και διαδηλώνουμε για τη Λευκίμμη και για όλες τις Λευκίμμες της Ελλάδας και του κόσμου που καταδυναστεύονται από τις πολιτικές του κέρδους και της καταστροφής του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος.

Διαδηλώνουμε για τη Φυλή, το Γραμματικό, τις Σκουριές, το Μάτι, τη Μάνδρα, για κάθε περιοχή και κάθε κάτοικο που πληρώνει με τη ζωή του τις πολιτικές επιλογές του συστήματος. Διαδηλώνουμε για κάθε τόπο που αλυσοδένεται με στόχο να μετατραπεί σε χωματερή του κέρδους και του φασισμού. Ζητάμε να φύγουν τώρα τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη, και να σταματήσουν οι κάθε είδους διώξεις εναντίον των αγωνιζόμενων Λευκιμμιωτών, να φύγουν όλοι οι ιδιώτες από τη διαχείριση και την εκμετάλλευση των κοινωνικών υποδομών και υπηρεσιών της καθαριότητας, των απορριμμάτων, της ύδρευσης, ζητάμε να προστατευθεί το περιβάλλον και η ποιότητα της ζωής των κατοίκων, να σταματήσει η υποβάθμιση και η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ζητάμε από κάθε πολίτη να σταθεί αλληλέγγυος στην προσπάθειά μας για μια περιβαλλοντικά ολοκληρωμένη και κοινωνικά δίκαιη λύση για τη Λευκίμμη και για κάθε Λευκίμμη, για να μείνουν οι κοινωνίες μας αξιοπρεπείς και όρθιες, για να μην αφήσουμε να μετατραπούν σε χωματερές εξαθλιωμένων και άρρωστων ανθρώπων .

Πρωτοβουλία αγώνα και αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη

πηγή : https://epitropi3den.blogspot.com/2018/11/211…


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία συμμετέχει και καλεί στη σημερινή διαδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Λευκίμμης ενάντια στην εγκατάσταση χωματερής και στην κρατική βία και καταστολή που ασκείται σε βάρος τους, στις 5:00 μ.μ. στο Μοναστηράκι.

πηγή : https://la-aas.blogspot.com/2018/11/blog-post…
πηγή : email που λάβαμε στις 21 Νοέμβριος 15h