Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 στις 12.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

[Παλλήνη] Αντιφασιστική πορεία

"Οι μεγαλοϊδεατισμοί και οι αντιλήψεις περί εθνικής υπεροχής οδηγούν την ανθρωπότητα στη βαρβαρότητα. Γεννούν το φασισμό και τον πόλεμο."

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Σάββατο 24 Νοέμβρη, 12 μ.μ.

Σταθμός μετρό "Παλλήνη"

Αντιεθνικιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Ανατ. Αττικής

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/77362/


1 2 3 4 5 6

Σε μια περίοδο όπου η αποδυναμωμένη από το αντιφασιστικό κίνημα Χ.Α. και τα παρακλάδια της δεν βρίσκουν χώρο για δράσεις και εκδηλώσεις στα αστικά κέντρα της χώρας, ρίχνουν όλο το βάρος της αυτοπροβολής τους στην περιφέρεια και σε μικρές κωμοπόλεις κυρίως της βόρειας Ελλάδας.

Με πρόσχημα την μνήμη του εθνικιστικά ντοπαρισμένου και οπλισμένου με καλάζνικοφ εξτρεμιστή βορειοηπειρώτη και όχημα την "εθνική" παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, προσπαθούν να χτίσουν ναζιστικούς θύλακες μέσα σε σχολεία προτρέποντας μαθητές και μαθήτριες, νέες και νέους στην εκφορά φασιστικού και ρατσιστικού υβρεολόγιου. Οι νοσταλγοί της χούντας του Παπαδόπουλου και του Ιωαννίδη και των ΕΑΤ - ΕΣΑ έρχονται να αμφισβητήσουν την σημαντικότητα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου έως και να εξαφανίσουν τους νεκρούς αγωνιστές των ημερών εκείνων από την ιστορία. Το ιδεολογικό και σωματικό bulling στο οποίο προτρέπουν τους νέους να χρησιμοποιήσουν στους συμμαθητές τους, το εφαρμόζουν οι ίδιοι με επιθέσεις σε αγωνιστές με νυχτερινές ενέδρες, όπως η πρόσφατη επίθεση στο Γέρακα την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου.

Στην προσπάθεια τους να κερδίσουν μέρος της αγανακτισμένης κοινωνίας προς όφελος των σχεδίων τους, και με τις ευλογίες του αστικού συμπλέγματος , εκτρέπουν την σκέψη του λαού από τα δεινά της καπιταλιστικής κρίσης σε ξενοφοβία, ρατσισμό, αντικομουνισμό. Προάγουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό και εμφανίζουν ξένο και εχθρικό οτιδήποτε διαφορετικό από αυτό που οι ίδιοι πρεσβεύουν. Στοχοποιούν την διαφορετική θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τις πολιτικές αντιλήψεις. Εμφανίζουν καταστρεπτική την πρακτική της συλλογικής προσπάθειας και της αλληλεγγύης προάγοντας την αντίληψη του ατομισμού και της ηττοπάθειας.

Μέσω του διαδικτύου προσπαθούν να στήσουν σε όσα σχολεία μπορούν και έχουν πρόσβαση καταλήψεις στις 29 Νοεμβρίου με πρόσχημα τα εθνικιστικά ιδεώδη. Δεν θα αφήσουμε τα σχολεία μας και τις γειτονιές μας στα χέρια των ναζί και των φασιστών. Θα εκδιωχθούν και αυτή τη φορά. Είμαστε η απάντηση στο φόβο και το μίσος που προσπαθούν να σπείρουν.

Καλούμε όλο τον κόσμο του αγώνα σε διαδήλωση και αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 24 του Νοέμβρη στο Γέρακα. Ώρα και τόπος συγκέντρωσης 12:00 σταθμός μετρό Παλλήνης.

κάλεσμα : ΟΡΜΑ


1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα-στήριξη για την αντιφασιστική πορεία στο Γέρακα

Παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια την άνοδο του φασισμού-εθνικισμού σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Ενώ μετά την δολοφωνία του Παύλου Φύσσα οι φωνές αυτές είχαν σωπάσει και οι φασίστες είχαν κρυφτεί στις τρύπες τους, τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώντας τις μεταναστευτικές ροές, ξαναβγήκαν στο φως. Ίσως όχι τόσο μαχητικά όσο θα ήθελαν, αλλά ύπουλα. Δηλητηρίασαν το μυαλό ενός μεγάλου μέρους των μαθητών βρίσκοντας υποστήριξη από τα ΜΜΕ, από κύκλους των εκπαιδευτικών και φυσικά από τις προβατοποιημένες οικογένειες.

Για όλους αυτούς τους λόγους και για πολλούς ακόμα στηρίζουμε το αντιφασιστικό κάλεσμα της Αντιεθνικιστικής-Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Ανατ. Αττικής.

Να θυμίσουμε σε αυτά τα παιδιά ότι τα μαθητικά κινήματα έχουν υπάρξει και είναι βασικό κομμάτι του μαχητικού αντιφασισμού.

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ

ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ, ΤΟΣΟ ΣΕ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΦΥΛΗ

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Αναρχική Ομάδα Ελευθεριακής Ανάβασης

πηγή : http://eleutheriaki-anavasi.squat.gr/2018/11/…


1 2 3 4 5 6

Aντιφασιστική πορεία στο Γέρακα

Σάββατο 24 Νοέμβρη 12μμ στο μετρό της Παλλήνης.

Μακρυά οι φασιστικές συμμορίες από τις γειτονιές μας.

Είναι μάλλον η στιγμή που πρέπει να μιλήσουμε για ζητήματα που το 2018 θα έπρεπε να είναι αυτονόητα. Δε θέλουμε τις φασιστικές συμμορίες στις γειτονιές μας. Οι φασίστες αποθρασύνονται όταν νιώθουν ότι το ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικό κλίμα τους ευνοεί. Τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν με αφετηρία την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου είναι υπερβολικά ανησυχητικά και επικίνδυνα. «Διμοιρίες» μαθητών να φωνάζουν ρατσιστικά και εθνικιστικά συνθήματα, ντόπιοι ακροδεξιοί να γυροφέρνουν έξω από τα σχολεία και τα πιο χυδαία πρόσωπα της πολιτικής σκηνής και των ΜΜΕ να στάζουν εθνικιστικό δηλητήριο. Οι ΝΑΖΙ να επιστρέφουν την επέτειο του πολέμου εναντίον τους.

Αρκετοί νομίζουν ότι μπορεί να μένουν αδιάφοροι, ότι όλα αυτά δεν τους αγγίζουν. Οι φασίστες δεν έχουν όρια στο μίσος τους, δεν κάνουν διακρίσεις όταν αποφασίσουν να χτυπήσουν. Η τυφλή βία είναι αποδεδειγμένα συνώνυμο της ακροδεξιάς βίας. Κινούνται στα σκοτάδια, στήνουν καρτέρια, τραμπουκίζουν, τρομοκρατούν, δολοφονούν. Φασίστες στις γειτονιές μας σημαίνει να κοιτάς συνεχώς πίσω σου, να σκέφτεσαι ότι αν για οποιοδήποτε δεν χωράς στην κανονικότητά τους, θα σε κυνηγήσουν. Οι φασίστες μπορούν να φτιάξουν ένα συνονθύλευμα εχθρών-στόχων, όλοι κινδυνεύουν ακόμα και αυτοί που τους χαϊδεύουν, αυτοί που δεν ανήκουν στην αριστερά και στα κινήματα (βλ Μπουτάρης). Μισούν τους μετανάστες, αυτούς που συμπαθούν τους μετανάστες, τους αλλόθρησκους, αυτούς που ανέχονται τους αλλόθρησκους, μισούν τους γειτονικούς λαούς, θέλουν πόλεμο, μισούν όσους μιλάνε για ειρήνη, στοχοποιούν γενικά όσους πέρα από τις σημαίες βλέπουν στη ζωή τους και άλλα ζητήματα όπως η εργασία, η κοινωνική μέριμνα, το περιβάλλον...

Οι φασίστες είναι υπερασπιστές των αντιλαϊκών πολιτικών είναι άμεσα και έμμεσα τσιράκια των αφεντικών. Δε θέλουν να απεργείς, να ζητάς τα δεδουλευμένα σου ή τα ένσημά σου, δε θέλουν να υπερασπίζεσαι δημόσιους χώρους, ένα πάρκο ή μια παιδική χαρά, δε αντέχουν να μιλάς για παιδεία, υγεία, πολιτισμό. Μην νομίζεις ότι είναι μακριά, μην προσπαθείς να βγάλεις άκρη μαζί τους, κάνε τους στην άκρη. Χρειαζόμαστε μαζικό, δυναμικό και θαρραλέο αντιφασιστικό κίνημα που να υπερασπίζεται τις γειτονιές μας και τους αγώνες μας. Είναι ανάγκη να καταδικάσουμε τις φωνές που τελικά τους ενθαρρύνουν, να κόψουμε τα χέρια που τους θρέφουν.

κάλεσμα : Ανοιχτής Συνέλευση Κατοίκων Αγ.Παρασκευής


1 2 3 4 5 6

Ολοι στην αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 24 Νοέμβρη , 12 μες στο Μετρό Παλλήνης. Να σταματήσουμε τις φασιστικές επιθέσεις στο Γέρακα

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

Ολοι στην αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 24 Νοέμβρη , 12 μες στο Μετρό Παλλήνης

Να σταματήσουμε τις φασιστικές επιθέσεις στο Γέρακα

Στις 28 Οκτωβρίου, μέρα που τιμάται η αντίσταση του λαού στη φασιστική και ναζιστική επιδρομή, μια ομάδα μαθητών από το 1ο ΓΕΛ Γέρακα συμπεριφέρθηκε προκλητικά στη μαθητική παρέλαση σαν χωριστή «διμοιρία» με εθνικιστικά και ρατσιστικά συνθήματα. Η τιμωρία τους από το σχολείο αποτέλεσε το έναυσμα για ένα παραλήρημα κηρυγμάτων μίσους, απειλών κι εκδίκησης από τους υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής αλλά κι από τη Ν. Δημοκρατία κ.ά. σε έναν ανταγωνισμό χυδαιότητας και προκλητικότητας. Παράλληλα, στα σχολεία του Γέρακα κι όχι μόνο, φασιστικές συμμορίες επιχειρούν με θράσος αλλεπάλληλες προκλήσεις, χύνουν άφθονο το εθνικιστικό τους δηλητήριο στους μαθητές και στις τοπικές κοινωνίες.

Την Δευτέρα 19 Νοέμβρη φασιστοειδή επιτέθηκαν σε κομμουνιστή οικοδόμο, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων.

Η φασίστες ξανακάνουν την εμφάνισή τους, προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την αγανάκτηση του κόσμου για τις δραματικές συνέπειες των προγραμμάτων λιτότητας των μνημονίων, στρέφοντάς την ενάντια στους μετανάστες και πρόσφυγες, στους γειτονικούς λαούς, σε αλλόθρησκους, σε μειοψηφικές ομάδες, σε συνδικαλιστές και δημοκράτες πολίτες, σε αγωνιστές της Αριστεράς, σε καθέναν γενικότερα που δεν εκπληρώνει τις φυλετικές και ιδεολογικές «προδιαγραφές» τους. Οι ιδεολογικοί και πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών και κουκουλοφόρων της Κατοχής και υμνητές του Χίτλερ και των ταγμάτων εφόδου, οι νοσταλγοί της Χούντας του '67-'74 και χλευαστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το '73 ξαναπιάνουν με κάθε ευκαιρία «δουλειά». Σ' αυτή τη δράση τους εκμεταλλεύονται την ανοχή των αρχών και τη στάση μεγάλου μέρους των ΜΜΕ αλλά και μέρους του πολιτικού κόσμου που, ειδικά σήμερα με την πρωτοφανή κρίση, «διαμορφώνουν» ειδήσεις και καλλιεργούν απόψεις οι οποίες στην ουσία στρώνουν το δρόμο στους ναζί. Όλα αυτά γίνονται στο όνομα υποτίθεται του «έθνους» και του «κοινού καλού», ενώ υπηρετούν αδίστακτα τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν, να εξαπατήσουν και να διχάσουν τον κόσμο, να τον στρέψουν ενάντια στον πιο αδύναμο, στον «ξένο», στον διαφορετικό.

Η νεοναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής έφθασαν πριν λίγα χρόνια να δολοφονήσουν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, να επιχειρήσουν δολοφονική επίθεση ενάντια στους Αιγύπτιους ψαράδες και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, σε πάμπολλες άλλες περιπτώσεις χτυπούσαν, απειλούσαν, τραμπούκιζαν, δρούσαν αντεργατικά σαν μακρύ χέρι των αφεντικών. Η δυναμική αντίδραση και μαζικότητα του αντιφασιστικού κινήματος τους οδήγησε στη δικαιοσύνη και προφυλάκιση, η δράση τους περιορίστηκε τότε αισθητά, αλλά η εκδίκαση της υπόθεσης κι η τιμωρία τους χρονίζει απαράδεκτα, κυκλοφορούν προσωρινά πάλι ελεύθεροι, κι οι προκλήσεις αναβιώνουν, συχνά με διαφορετική ταμπέλα από τη Χ.Α., όσο οι εγκληματίες δεν μπαίνουν για τα καλά πίσω από τα κάγκελα. Ταυτόχρονα προσπαθούν να εκμεταλλευθούν και την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και την Αμερική, που είναι κι αυτή αποτέλεσμα αφενός της κρίσης αλλά και των ρατσιστικών πολιτικών, των κλειστών συνόρων κλπ. που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις.

Οι δημοκράτες κι αντιφασίστες-αντιρατσιστές δεν κάθονται βέβαια με σταυρωμένα χέρια απέναντι σ΄ όλα αυτά. Η ΚΕΕΡΦΑ παίρνει πρωτοβουλίες, πασχίζει πάντα αποφασιστικά, ενωτικά σε κάθε αντιφασιστική κινητοποίηση. Διαδηλώσαμε μαζικά στις 15 και 18.9 στην 5η επέτειο της δολοφονίας Φύσσα, επίσης στο Πέραμα στις 20.10 αλλά και στις 13.11 στο Εφετείο, απαιτώντας να τιμωρηθούν με ισόβια οι δολοφόνοι και να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια της Χ.Α., παλεύοντας να τσακιστεί κάθε απόπειρα της Χ.Α. ή άλλων φασιστικών ομάδων να σηκώσουν κεφάλι και να προκαλέσουν. Αυτό ήταν κι ένα βασικό σύνθημα στη μεγαλειώδη φετινή Πορεία του Πολυτεχνείου στις 17.11: ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Με πρωτοβουλία της ΚΕΕΡΦΑ έγινε στις 29.10 και παράσταση στο Υπ. Δικαιοσύνης από δικηγόρους της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χ.Α. και εκπροσώπους κοινωνικών φορέων απαιτώντας την ουσιαστική επιτάχυνση της δίκης και μεταφορά της στο Εφετείο.

Απέναντι στην εθνικιστική-ρατσιστική-φασιστική πρόκληση στο Γέρακα και την ευρύτερη περιοχή, τοπικές συλλογικότητες με αντιφασιστικό προσανατολισμό αλλά κι απλοί πολίτες έχουν ξεσηκωθεί κι οργανώνουν την αντίδρασή τους. Δεν θα επιτρέψουμε το «αυγό του φιδιού» να εκκολαφθεί ούτε και στην περιοχή αυτή ούτε πουθενά. Είμαστε αποφασισμένοι να αντιπαλέψουμε, να απομονώσουμε κάθε εκδήλωση ρατσιστικής κι εθνικιστικής βίας.

Για το λόγο αυτό η ΚΕΕΡΦΑ στηρίζει και συμμετέχει στην Αντιφασιστική Πορεία που οργανώνεται το Σάββατο 24 Νοέμβρη, με σημείο συγκέντρωσης κι αφετηρία το σταθμό μετρό/προαστιακού στην Παλλήνη, στις 12μεσ.

Καλούμε όλες κι όλους στην Πορεία στην Παλλήνη - Γέρακα!

Έξω οι φασιστικές συμμορίες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας!

Οι νεοναζί δολοφόνοι πίσω από τα σίδερα! Να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια της Χ.Α.!

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/25…


1 2 3 4 5 6

Όλοι/ες στην αντιφασιστική-αντιεθνικιστική συγκέντρωση στην Παλλήνη το Σάββατο 24 Νοέμβρη στις 12.00. Φασίστες πίσω στις τρύπες σας.

Αρκετούς μήνες από την εθνικιστική έξαρση των Μακεδονικών συλλαλητηρίων και την επιβολή του ελληνικού κράτους να αλλάξει ονομασία η Δημοκρατία της Μακεδονίας φαίνεται πως ο ρατσιστικός-εθνικιστικός παροξυσμός δεν έχει κοπάσει, ίσα ίσα οργανώνεται. Τόσο με αφορμή τα παραπάνω γεγονότα όσο και με την υπόθεση του φασίστα Κατσίφα, που βγήκε με καλάσνικοφ σε επαρχία της Αλβανίας με αποτέλεσμα οι αλβανικές αρχές να αποτρέψουν τις δολοφονικές του διαθέσεις πυροβολώντας τον, γίνονται συχνές προσπάθειες εθνικιστικών θυλάκων να βγουν από την αφάνεια και να παίξουν κάποιο ρόλο διασπείροντας όσο το δυνατόν περισσότερο μίσος και ρατσισμό.

Μέσα σε αυτό το κλίμα αντιδραστικοτητας της ελληνικής κοινωνίας, οι φασίστες έχουν ξεπροβάλλει για τα καλά στα ανατολικά της Αθήνας. Στο 1ο Λύκειο Γέρακα μαθητές αποκόπηκαν από το σώμα της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου και φώναξαν στρατιωτικά-φασιστικά συνθήματα. Αποβλήθηκαν 6 εξ' αυτών και προχώρησαν μαζί με άλλους 40 σε κατάληψη του σχολείου για την επαναφορά τους με το πιο αντιδραστικό πλαίσιο στην ιστορία των σχολικών καταλήψεων.

Τα κρούσματα είναι πολλά: ρατσιστικά και φασιστικά συνθήματα σε τοίχους, τραμπουκίσματα μεταναστών, μέχρι και ξυλοδαρμός μέλους της ΚΝΕ την ώρα που επέστρεφε σπίτι του. Φυσικά, τα παραπάνω συμβαίνουν με την ανοχή ακόμη και βοήθεια του Κράτους, αφού πρόσφατα γίναμε μάρτυρες τραμπουκισμού συντρόφων, που αφισοκολλούσαν για την αντιφασιστική πορεία, από αστυνομικούς καταδεικνύοντας έτσι την διαπλοκή και σύμπλευση του Κράτους με τους φασίστες.

Μπροστά στην απειλή εξάπλωσης του δηλητηρίου του φασισμού, κάτοικοι από τα ανατολικά προχωρούν στην διοργάνωση Αντιφασιστικής Πορείας, με στήριξη της τοπικής ΕΛΜΕ και συλλόγων εκπαιδευτικών, με σκοπό να σταλεί ένα σαφές μήνυμα: ο εκφασισμός της κοινωνίας, η μισαλλοδοξία και ο ρατσισμός δεν θα περάσουν!

Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει κατανοητό προς πάσα κατεύθυνση πως το μίσος για άλλους λαούς, για τους/τις μετανάστες/ριες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα αλλά και η ανάταση μιλιταριστικών και φιλοπόλεμων αισθημάτων δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα και σε κανέναν πέρα από αίμα και θάνατο. Ντόπιοι, μετανάστες και πρόσφυγες, Έλληνες, Αλβανοί, Μακεδόνες και Τούρκοι δεν έχουμε κανένα συμφέρον από την ανασυγκρότηση του εθνικιστικού εσμού. Μπορούμε κοινά να παλέψουμε ενάντια στον ανθρωποφάγο ανταγωνισμό, την μιλιταριστική έξαρση, τον φασισμό.
Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί στην αντιφασιστική αντιεθνικιστική κινητοποίηση το Σάββατο 24 Νοέμβρη στις 12.00 στο μετρό της Παλλήνης.

-ΑΝΕΙΡΗΝΕΥΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΦΑΙΑ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ, ΚΑΘΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
-ΝΑ ΞΑΝΑΘΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ


πηγή : http://rocinante.gr/olies-stin-antifasistiki-…