Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 στις 17.00

Διαμαρτυρία για να επαναπροσληφθεί ο συνάδελφος Κ.Α. …

Διαμαρτυρία για να επαναπροσληφθεί ο συνάδελφος Κ.Α. στις δομές εκπαίδευσης των «Παιδικών Χωριών SOS»

Ο συνάδελφος Κ.Α. εργαζόταν μέχρι τα μέσα καλοκαιριού στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Η.Φ.) της οργάνωσης. «Παιδικά Χωριά SOS». Ενώ είχε λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα συνεχίσει να εργάζεται και τη φετινή χρονιά, ενημερώθηκε στις 7/9(!) -και μάλιστα μετά από δική του τηλεφωνική επικοινωνία- ότι αυτό δεν θα συμβεί. ΑΥΤΉ Η ΚΊΝΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΎΘΥΝΩΝ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ ΑΦΉΝΕΙ ΞΕΚΡΈΜΑΣΤΟ ΚΑΙ ΧΩΡΊΣ ΏΡΕΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΆΔΕΛΦΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΉ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΉ ΧΡΟΝΙΆ, ΚΑΘΏΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΏΣΕΙΣ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΉΡΙΑ ΈΧΟΥΝ ΉΔΗ ΔΙΑΜΟΡΦΏΣΕΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΌ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΈΧΟΥΝ ΠΡΟΧΩΡΉΣΕΙ ΣΕ ΠΡΌΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΎ.

Ξεκινήσαμε έναν αγώνα για να επιστρέψει ο συνάδελφος στην δουλειά, για να μπει ένα τέλος στον εμπαιγμό. Απευθυνθήκαμε στους υπεύθυνους εκπαίδευσης, οι οποίοι δεν δίστασαν να τον λασπολογήσουν, πραγματοποιήσαμε ραντεβού με τον παιδαγωγικό σύμβουλο Β. Ελλάδος, όπου και κορυφώθηκε η αδιαλλαξία τους, μιας και υπήρξε αναίτια και ανεξήγητη άρνηση να απασχοληθεί ο συνάδελφος στα προγράμματα του Κ.Η.Φ.

Πραγματοποιούμε εδώ και ενάμιση μήνα παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία των «Παιδικων Χωριών SOS» καθώς και έξω από τον χώρο του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας. ΩΣ ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΘΕΩΡΟΎΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΊΑ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΆΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΎΤΟΥ, ΌΠΩΣ ΚΆΝΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΌΝ, ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΎΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΆ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΜΕ ΚΆΘΕ ΜΈΣΟ. ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΊΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΏΝΑ για να αναδείξει αυτό το φλέγον, για τον κλάδο, ζήτημα δημοσιοποιώντας το θέμα και πραγματοποιώντας παραστάσεις διαμαρτυρίας ΜΈΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΉ ΝΊΚΗ, την επαναπρόσληψη του συναδέλφου.

Η εργασιακή ανασφάλεια, η αδυναμία να σχεδιάσουμε τις ζωές μας και η ασυδοσία των υπευθύνων δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. ΚΑΛΟΎΜΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΈΛΦΟΥΣ, ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΊΑ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΎΝ ΟΛΌΠΛΕΥΡΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΆΔΕΛΦΟ Κ.Α. ΚΑΙ ΣΕ ΌΠΟΙΟΝ ΆΛΛΟ ΣΥΝΆΔΕΛΦΟ ΔΙΕΚΔΙΚΕΊ ΤΑ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΆ ΤΟΥ. Σας καλούμε όλους να στηρίξετε τον αγώνα του σωματείου μας γιατί η νίκη του ενός είναι νίκη για όλους μας!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΆΡΤΗ 21/11, ΣΤΙΣ 17:00, ΣΤΟ
ΜΝΗΜΕΊΟ ΛΑΜΠΡΆΚΗ (ΒΕΝΙΖΈΛΟΥ-ΕΡΜΟΎ) ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ
ΔΙΟΡΓΑΝΏΝΕΙ ΤΟ ΣΜΕΘ ΜΕ ΣΚΟΠΌ:

* ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΕΊ ΆΜΕΣΑ Ο
ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΣ Κ.Α. ΣΤΙΣ ΔΟΜΈΣ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ «ΠΑΙΔΙΚΏΝ ΧΩΡΙΏΝ SOS»
* ΝΑ ΒΆΛΟΥΜΕ ΤΈΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΊΑ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΉ ΑΝΑΣΦΆΛΕΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΜΙΣΘΩΤΏΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ (ΣΜΕΘ)

ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΟΥΣ 32, 4ΟΣ ΌΡΟΦΟΣ,1Ο ΓΡΑΦΕΊΟ,
ΣΤΟ ΕΚΘ (ΚΆΘΕ ΤΡΊΤΗ ΠΡΩΊ 10:30 ΜΕ 12:30)

επικοινωνία :

ΤΗΛΈΦΩΝΟ:2310265730 EMAIL: SOMIexEKTH@GMAexIL.COM ΙΣΤΟΣΕΛΊΔΑ: http://www.smeth.gr/

πηγή : mail received on 20 Νοέμβριος 21h