Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 στις 19.00

Εκδήλωση-συζήτηση για Παλαιστίνη

Ένα χρόνο μετά την απόφαση για μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, κίνηση που συνιστά επίσημη αναγνώριση του συνόλου της Ιερουσαλήμ σαν πρωτεούσα του Ισραήλ, η πολύμορφη αντίσταση του παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται.

Την σκυτάλη των διαδηλώσεων και των συγκρούσεων της παλαιστινιακή νεολαίας της Δυτικής Οχθης με τον ισραηλινό στρατό αμέσως μετά την απόφαση της κυβέρνησης Τράμπ, την πήρε ο λαός και οι οργανώσεις της Αντίστασης στην Γάζα. Ηδη το κίνημα της «Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής» στην Γάζα μετράει πάνω 7 μήνες διαδηλώσεων δίπλα στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ. Οι δολοφονημένοι παλαιστίνιοι διαδηλωτές από τις σφαίρες του ισραηλινού στρατού κατοχής ξεπερνούν τους 200, ανάμεσα τους είναι παιδιά έως και 11 χρονών, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν συνολικά τις 10.000. Κεράσακι στην τούρτα της ισραηλινής επιθετικότητας ήταν η εισβολή των ισραηλινών κομμάντο στην Γάζα και η δολοφονία 7 μαχητών της Αντίστασης. Η επίθεση αυτή δεν τελίωσε αναίμακτα για τους σιωνιστές, ενώ η δυναμική απάντηση της Αντίστασης τους ανάγκασε σε άμεση αναδίπλωση και ανακωχή προκειμένου να αποφύγουν τα χειρότερα.

Την Πέμπτη 13 Δεκέμβρη, 7μμ, στο αμφ. Γκίνη του ΕΜΠ, η Πρωτοβουλία Αλληληγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό , διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με καλεσμένη την αγωνίστρια του παλαιστινιακού φοιτητικού κινήματος και πρώην πολιτική κρατούμενη στις ισραηλινές φυλακές, Λίνα Χατάμπ.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/77390/


Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό: Εκδήλωση-Συζήτηση με την Λίνα Χατάμπ (φοιτήτρια και πρώην πολιτική κρατούμενη), Πέμπτη 13.12, 7μμ, ΕΜΠ-αμφ. Γκίνη

Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΒΑΘΑΙΝΕΙ
Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ

Εκδήλωση - Συζήτηση με την Λίνα Χατάμπ

(φοιτήτρια και πρώην πολιτική κρατούμενη)

Πέμπτη 13 Δεκέμβρη, 7μμ, Πολυτεχνείο - αμφ. Γκίνη.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό