Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 στις 13.00

Έναρξη Antifa League Athens

Το εγχείρημα του Antifa League Athens για 7η συνεχή χρονιά, βγαίνει στους δρόμους καιστις πλατείες, στα πάρκα και στις αλάνες, ως μία μορφή αντικοινωνίας με χαρακτηριστικά που η συλλογική μνήμη του σήμερα εκεί έξω, διαλέγει να γυρίζει την πλάτη της.

Η αλληλεγγύη, η ισότητα, η αυτοοργάνωση, όσες φορές και αν γραφτούν ή ειπωθούν, δεν παύουν να αποτελούν τα προτάγματα εκείνα, που εμείς διαλέγουμε να προωθούμε ως αξίες που μας αντιπροσωπεύουν. Παίζοντας ποδόσφαιρο, κάτι που από μικρά παιδιά μας άρεσε, προσπαθούμε στο σήμερα με τις όποιες δυσκολίες και αν υπάρχουν, να δίνουμε μιά εικόνα συναγωνισμού και κοινής ευχαρίστησης.

Το μοντέρνο ποδόσφαιρο στους παρόντες καιρούς, περιλαμβάνει εκείνα τα χαρακτηριστικά που δεν κάνουμε κέφι και βρισκόμαστε απέναντι τους. Ο ανταγωνισμός, τα στάνταρντς του πρωταθλητισμού, ο χουλιγκανισμός στις υπηρεσίες των αφεντικών, οι ψυχρές συνδιαλλαγές χρήματος που πολλές φορές χρησιμοποιούνται για ξέπλυμα άλλων δραστηριοτήτων, μας κάνουν να αηδιάζουμε. Στοιχήματα κατά εκατοντάδες χιλιάδες κάθε μέρα, στημένοι αγώνες για το κέρδος των λίγων, ελεγχόμενες αρένες που παίζονται και πολιτικά παιχνίδια, είναι εικόνες που το εξουσιαστικό σύστημα προωθεί για τα δικά του συμφέροντα.

Κάποιες δεκαετίες πίσω, ο ''ερασιτεχνισμός'' στο ποδόσφαιρο εμπεριείχε χαρακτηριστικά που, ακόμα και σήμερα, υπάρχουν σε εκείνους τους λίγους ελεύθερους χώρους που η επανοικειοποίηση τους είναι για εμάς το ζητούμενο. Στο πρόσφατο παρελθόν, οι άνθρωποι έπαιζαν ποδόσφαιρο ως ένα μέσο έκφρασης, που η χαρά του παιχνιδιού και τα ανθρώπινα συναισθήματα εναλλάσονταν, που δεν τους ενδιέφερε καθόλου, αν χτυπήσουν, αν λερωθούν, αν αργήσουν ή ξεχαστούν.

Ίσως αυτές οι εικόνες να μας θυμίζουν και εκείνο το σύνθημα, που, βλέποντας το γραμμένο σε τοίχους μας κάνει να χαμογελάμε..... Η μόνη μας πατρίδα, τα παιδικά μας χρόνια.

Η Ακαδημία Πλάτωνος, σε αντίθεση με άλλες γειτονιές πηγμένες στο τσιμέντο, διαθέτει ελεύθερους χώρους που αρκετός κόσμος διαλέγει να περάσει τον χρόνο του. Σε πείσμα των καιρών, κάτοικοι αυτής της περιοχής διαλέγουν να αντιστέκονται σταθερά εδώ και χρόνια στα σχέδια κυβέρνησης και μεγαλοεπιχειρηματιών, που έχουν σκοπό το κέρδος, βάζοντας όρους μαζικής κατανάλωσης και καταστρέφοντας τα χαρακτηριστικά μιας περιοχής με εκτρωματικές διαδικασίες δόμησης κτιριακών εγκαταστάσεων (βλ. mall της Artume).

Από αυτή ακριβώς την γειτονιά, διαλέγουμε και εμείς να ξεκινήσουμε την χρονιά, με ένα τουρνουά ποδοσφαίρου αλλά και παράλληλες δράσεις, με κύρια προτάγματα μας τον αντιφασισμό και την αντίθεση μας σε κάθε είδους εξουσίες στην πράξη. Ένα τουρνουά που, χωρίς κανόνες διαχωρισμού φύλων και φυλών, επιλέγει να ενώνει απο το να χωρίζει, με μία μπάλα. Χωρίς διαιτησίες και επίπλαστες αντιπαλότητες.

Το εγχείρημα του Αntifa League Αthens, συνδιοργανώνει και συναποφασίζει με οριζόντιες διαδικασίες, ενάντια στους -ισμούς που καθημερινά αντιμετωπίζουμε σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Σκοπός και φέτος του εγχειρήματος, να αντιτάξουμε σθεναρά απέναντι στις ιεραρχικές δομές της κοινωνίας που ζούμε, τα προτάγματα εκείνα που αντιλαμβανόμαστε ως αδιαπραγμάτευτες αξίες.

Αλληλεγγύη - Ισότητα - Αυτοοργάνωση - Αντιφασισμός

πηγή : https://antifaleague.espivblogs.net/
πηγή : email που λάβαμε στις 22 Νοέμβριος 22h