Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 στις 12.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση–Πορεία: Οργή & θλίψη, η Zackie θα μας λείψει

Στις 21 Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας, μέρα μεσημέρι και σε δημόσια θέα δολοφονήθηκε βάναυσα ο Zak Kostopoulos. Ιδιοκτήτες με στοιχεία καθημερινού φασισμού και αστυνομικοί συνέπραξαν στον άγριο θάνατο του μπροστά σε δεκάδες βλέμματα κοινωνικής απάθειας. Η Αστυνομία, αφού ρίχτηκε με βαρβαρότητα στο ανήμπορο και αιμόφυρτο σώμα του Ζακ, τον συνέλαβε και του έδεσε τα χέρια λίγο πριν ξεψυχήσει, ακυρώνοντας έτσι οποιαδήποτε προσπάθεια ανάνηψης θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Στη συνέχεια έφυγε αφήνοντας τον ιδιοκτήτη να σκουπίσει επιδεικτικά τα αίματα και ενδεχομένως να καταστρέψει πολύτιμα στοιχεία της υπόθεσης. Αυτό που ακολούθησε ήταν μια πρωτοφανής επιχείρηση συγκάλυψης της δολοφονίας και σπίλωσης του θύματος.

Μέσα από την πάγια τακτική ανυπόστατων διαρροών προς τον Τύπο, η Αστυνομία έγραψε το σενάριο «του επίδοξου ληστή με το μαχαίρι που αυτοτραυματίστηκε» και πολλά Μίντια δέχτηκαν πρόθυμα να αναπαράγουν ψέματα και μυθοπλασίες, χαϊδεύοντας τα πιο ταπεινά αντανακλαστικά του κοινωνικού σώματος. Όταν κατέρρευσαν όλα τα σενάρια με την πίεση του κινήματος, η Αστυνομία απλώς αρνήθηκε να επιτελέσει το καθήκον της, δηλαδή να ερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε ο Ζακ, ώστε να εντοπιστούν όλοι οι υπεύθυνοι. Δε συνεργάζεται με τον ανακριτή, δεν αναζητά μάρτυρες, δε συλλέγει οπτικοακουστικό υλικό και σπέρνει κλίμα φόβου στην περιοχή.

Η δολοφονία του Ζακ δεν ήταν μεμονωμένο γεγονός. Ήταν η οριακή έκφανση της κοινωνικής βαρβαρότητας, του θεσμικού ρατσισμού και της αστυνομικής βίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αστυνομία συμμετέχει η συγκαλύπτει ένα έγκλημα. Ως μηχανισμός καταστολής ενσαρκώνει σε απόλυτο βαθμό τα χαρακτηριστικά της επιθετικής και τοξικής αρρενωπότητας, που στρέφει τις μπότες της και τα γκλοπ της στα σώματα που δεν ταυτίζονται με τη νόρμα. Από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με τις σφαίρες του Κορκονέα μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά μπροστά στους αστυνομικούς, από τους ξυλοδαρμούς προσφύγων στα αστυνομικά τμήματα μέχρι την αδικαίωτη μνήμη του Νίκου Σακελλίων, από τις ζαρντινιέρες μέχρι τις βίαιες προσαγωγές τρανς γυναικών, η Αστυνομία αναλαμβάνει να ταξινομήσει τα σώματα μας σε σώματα δίχως σημασία και τις ζωές μας ως ανάξιες να βιωθούν.

Σε ανοιχτή συνεργασία ή εξοργιστική ανοχή απέναντι στα φασιστικά πογκρόμ και τα «τάγματα εφόδου» προσβάλλουν, απαξιώνουν, ξυλοκοπούν, δολοφονούν και μετά «καθαρίζουν» τις ευθύνες τους. Διαμορφώνουν για ολ@ μας για δυστοπική συνθήκη σεξισμού, ομοφοβίας, τρανσφοβίας, τοξικοφοβίας, ρατσισμού. Χτίζουν κάθε μέρα το υπόβαθρο του κοινωνικού εκφασισμού, φτιάχνουν μονοδιάστατες και απροσπέλαστες πόλεις. Κάνουν τις ζωές μας ευάλωτες. Και βέβαια, η Αστυνομία δεν είναι ακέφαλη. Έχει ηγεσία, φυσική και πολιτική. Η εκάστοτε κυβέρνηση, όπως και η σημερινή κυβέρνηση γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει και δεν παίρνουν καμία απόφαση να το αποτρέψουν.

Όλες και όλοι εμείς, οι γυναίκες, τα ΛΟΑΤΚΙ υποκείμενα, οι πρόσφυγες, οι αντιφασίστες, οι μετανάστριες, οι άνθρωποι με αναπηρία, οι ψυχικά ασθενείς, οι κρατούμενοι και οι αποφυλακισμένοι, οι χρήστριες και οι απεξαρτημένοι, οι άνθρωποι που ζουν με HIV, οι φτωχές και οι άστεγοι λέμε ότι φτάνει πια. Η Zackie Oh ήταν φίλη μας, αδερφή μας και συντρόφισσα. Στις κηλίδες του δικού της αίματος τσαλαπατιέται η αξιοπρέπεια όλων μας, στο πεταμένο της παπούτσι συμβολίζεται η παραβίαση των χώρων μας και των εαυτών μας.

Από το πένθος μας, φτιάχνουμε τα υλικά της αντίστασης και του αγώνα μας. Απαιτούμε την απονομή δικαιοσύνης για τη δολοφονία του Ζακ με την τιμωρία όλων των ενόχων. Απαιτούμε το σεβασμό της ύπαρξης μας. Θέλουμε κοινωνίες που θα μας χωράνε όλ@ και θα αφήνουν απ' έξω τη ματσίλα και το μίσος σας.

Οι ζωές μας έχουν αξία.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΓΑΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Σημείο προσυγκέντρωσης: 12μμ, Αλεξάνδρας και Κηφισίας

Καλούν οι συλλογικότητες:

  • Πρωτοβουλία Justice For Zak/Zackie
  • ΟΛΚΕ
  • Colour Youth
  • Θετική Φωνή
  • Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ)
  • Οικογένειες Ουράνιο Τόξο
  • Πολύχρωμο Σχολείο
  • Proud Seniors Greece (ομάδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ 50+)
  • Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ Εργασιακής Υποστήριξης - LGBTQI+ Employment Support Group
  • Generation 2.0 for Rights, Equality & Diversity
  • Ένωση Αφρικανών Γυναικών
  • Υπερήφανοι Γονείς

#Justice4ZakZackie

https://www.facebook.com/events/3559457918805…

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2018/11/zackie-1.h…


1 2 3 4

Ρε Μπαγάσα Ζάκ Γελάς Καλά Εκεί Πάνω ?

ΡΕ ΜΠΑΓΑΣΑ ΓΕΛΑΣ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ;

Σε περικύκλωσαν και σου πατούσαν το κεφάλι σαν οχιά. Τους ήξερες και το περίμενες από αυτούς. Οι γνωστοί μανιασμένοι με την τάξη, την ασφάλεια, την κανονικότητα, γιατί εκεί στη Γλαδστωνος ολοκληρώνουν το υποταγμένο είναι της επιβίωσης τους.

Περιθώριο ονοματίζουν καθετί απελευθερωτικό που βρίσκεται στο πυρήνα της κοινωνικής δυναμικής, για να εμποδίσουν την εμφάνισή του, για να μην χάσουν τα προνόμια των παραδοσιακών ρόλων που κατέχουν στον απόκοσμο του συντηρητισμού. Προχωρούν όμως και παραπέρα, με πράξεις για τις ζωές που είναι ανάξιες να βιωθούν. Και το λιντσάρισμα ήταν η εφαρμογή αυτού του ναζιστικού προτάγματος και η βαρβαρότηα έχει ονοματεπώνυμο.

Οι καταστηματάρχες της Γλάδστωνος και Γαμβέτα που πλήρωναν ασφάλιστρα στη Χρυσή Αυγή και είχαν διαποτιστεί με την προοπτική της θανατοπολιτικής. Και ο 70χρονος και ο 55χρονος είναι οι φυσικοί εκτελεστές μιας πράξης με βαθύ ιστορικό βάρος.

Είναι το ΕΚΑΒ που έτρεξε να βοηθήσει τους μελλοντικούς μαχαιρωμένους από τον ΖΑΚ!!! Και παράτησε τον ίδιο στην μοίρα του.

Είναι οι συνάδελφοι του φασιστοειδούς Δημοσθένη προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών που σε αποτελείωσαν.

Τέλος είναι ένας ολόκληρος συρφετός μισάνθρωπων σε όλη την εθνικολαϊκιστική διαστρωμάτωση που ελεεινολογούσαν για μέρες νομιμοποιώντας το λιντσάρισμα.

Έκανες ΖΑΚ-ZACKIE αυτό που έχει ξαναγίνει, όταν ο όχλος και το κράτος θανατώνουν. Άφησες το άψυχο σώμα σου και μίλησε και έβγαλε τέτοια κραυγή που οι προσευχές όλων των παπάδων τους και οι αποφάσεις όλων των δικαστών τους θα είναι αδύνατο να τους λυτρώσουν. Κάνανε τα πάντα. Και υποθέσεις και καθυστερήσεις και κουκουλώματα και τοξικολογικές και ιστολογικές. Δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν παρά μόνο με τη βία που ΕΣΥ «δεν τόχες» με αυτήν. Εμείς αυτό με τη βία ΖΑΚ-ΖΑCKIE δεν το έχουμε ψάξει πολύ γι' αυτό σου αφιερώνουμε αυτόν τον Δεκέμβρη αλλά και είμαστε σε αναμονή, διότι δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε το κράτος και τους υποτελείς του να σκορπάνε το θάνατο. Και αυτό διότι πιστεύουμε ότι όλες οι ζωές είναι άξιες να βιωθούν. Όλες, φίλε.Μαζί με τους συντρόφους σου θα πορευτούμε αυτό το Σάββατο στη ΓΑΔΑ .ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΓΑΔΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ. Σημείο προσυγκέντρωσης: 12μμ, Αλεξάνδρας και Κηφισίας

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

ak20ex03.athinexa@gmail.excom

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1593467/


1 2 3 4

Μην επιτρέψουμε στο Κράτος να δολοφονεί χωρίς κόστος - Όλ@ το Σάββατο στις 12 στη συγκέντρωση Λ. Κηφισίας και Λ. Αλεξάνδρας και στη διαδήλωση στη ΓΑΔΑ

Δυόμισι μήνες μετά τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου από καταστηματάρχες της οδού Γλάδστωνος και την αστυνομία, σχεδόν όλα τα στοιχεία της βαρβαρότητας και της λυσσασμένης απόπειρας να κρυφθεί και να μετατραπεί το θύμα σε θύτη, βρίσκονται στη διάθεσή μας.

Όλο το αστυνομικό θεώρημα, που εκπορεύτηκε από τη ΓΑΔΑ και διακινήθηκε από τους μονίμους πρόθυμους «δημοσιογράφους» κατέρρευσε με κρότο. Ο Ζακ Κωστόπουλος δολοφονήθηκε απρόκλητα και εν ψυχρώ, από δυνάμεις της τάξης και της αρετής, ένστολες και εθελοντικές. Δεν πήγε να κλέψει, δεν είχε πάρει ναρκωτικά, δεν απειλούσε κανέναν -χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλα αυτά θα δικαιολογούσαν στο ελάχιστο την δολοφονία του από ανελέητο ξύλο που δέχθηκε όντας πεσμένος.

Το βουνό από ψέματα που κατασκεύασε η αστυνομία, από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας (φανταστικές ληστείες, μαχαίρια, ουσίες και αρκούδες) αποδεικνύουν -για ακόμη μία φορά- ότι η αστυνομία δεν είναι ένας μηχανισμός που «κάνει» ή «δεν κάνει» καλά τη δουλειά της, αλλά ένας μηχανισμός γενεσιουργός και προαγωγός της κοινωνικής βαρβαρότητας και του κανιβαλισμού.

Ο κρατικός και ο θεσμικός φασισμός δεν πηγαίνει απλά χέρι - χέρι με τον κοινωνικό. Τον γεννά, τον προστατεύει και τον θεριεύει.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι/ες να αφήσουμε κανένα κοινωνικό υποκείμενο, καμία ταυτότητα και κανέναν άνθρωπο ανυπεράσπιστο απέναντι στον κρατικό και τον παρακρατικό κανιβαλισμό, που παραμένει το ίδιο αιμοβόρος πριν και μετά τον θάνατο των θυμάτων του. Δεν θα αφήσουμε ποτέ μπάτσους, κοράκια και φασίστες να δρουν πιστεύοντας ότι έχουν εξασφαλισμένη ασυλία.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε συμμετέχει και καλεί στη συγκέντρωση που διοργανώνουν οι ΛΟΑΤ+ οργανώσεις, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 12, στη συμβολή των Λεωφόρων Κηφισίας και Αλεξάνδρας και τη διαδήλωση στη ΓΑΔΑ.

-Καμία, κανείς και τίποτα μόν@ του απέναντι στον κρατικό φασισμό.
-Αλληλεγγύη σε κάθε ταυτότητα που στοχοποιείται από την αστυνομία, το Κράτος και τους φασίστες.
-Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε τους δολοφόνους του Ζακ Κωστόπουλου.

πηγή : http://rocinante.gr/min-epitrepsoume-sto-krat…


1 2 3 4