Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 στις 19.00

Η πραγματικότητα που ζούμε γεννάει μόνο ένα ερώτημα: Πώς θα την ανατρέψουμε;

Τι κοινό μπορεί να έχουν ένας πρόσφυγας που διασχίζει το Αιγαίο, ένας απλήρωτος εργαζόμενος σε κάποια τουριστική περιοχή, μία μετανάστρια που δουλεύει μαύρα στην Αθήνα, ένας οικοδόμος που παλεύει τα σίδερα στις σκαλωσιές, μία γυναίκα που πετάει την μπούρκα της στη Συρία, ένας φοιτητής που συγκρούεται με την αστυνομία στην Ευρώπη, ένας συνταξιούχος, ένας πολιτικός κρατούμενος, ένας άνεργος, μια απολυμένη έγκυος κι ένας αναρχικός;

Είναι άνθρωποι που παλεύουν για την αξιοπρέπεια. Άνθρωποι που καλούνται, χωρίς απαραίτητα να ξέρουν τον ακριβή τρόπο, να αντισταθούν στα πιο μεγαλεπήβολα σχέδια του κεφαλαίου και του κράτους, σε γιγάντια επενδυτικά έργα, στους πιο εξελιγμένους στρατούς για ένα γεύμα, ένα μήνα ζωής, μια καθαρή συνείδηση. Αυτή είναι η μία όψη του κόσμου.

Υπάρχει και η ανάποδη. Οι τσιφλικάδες, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι ναρκέμποροι, οι φασίστες. Όλοι αυτοί έχουν διαλέξει πλευρά προ πολλού.

Αν χρωστάμε κάτι σε αυτή την κατάσταση, αυτό είναι η συγκρότηση της δικής μας απάντησης. Ο τρόπος που θα παλέψουμε, τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε, η στρατηγική μας και οι τακτικές που θα την εξυπηρετήσουν, οι συμμαχίες μας και το αγωνιστικό ήθος που θα μας οδηγήσουν στη πέρα μπάντα του χειμάρρου των δικών μας αγκυλώσεων. Η οργάνωση και ο αγώνας για την νίκη της τάξης μας, για μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης.

Η πραγματικότητα που ζούμε γεννάει μόνο ένα ερώτημα: Πώς θα την ανατρέψουμε;

Εκδήλωση - Συζήτηση
Κυριακή 25 Νοέμβρη στις 19:00 στο Αμφιθέατρο Παλιάς Νομικής,

Αναρχική συλλογικότητα Οκτάνα
Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας
Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
μέλη της Αναρχικής Ομοσπονδίας
anarchist-federation.gr

Διοργάνωση:
Αναρχική Συλλογικότητα Camino Libre

πηγή : https://el-gr.facebook.com/pages/category/Pol…