Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 στις 20.00

6 χρόνια μετά: Η δίκη της αντιφασιστικής μοτοπορείας και η άνοδος της Ακροδεξιάς

6 χρόνια πριν, στις 30/9/2012, η 3η αντιφασιστική μοτοπορεία που γίνεται στο κέντρο της Αθήνας δέχεται την απρόκλητη και βάναυση επίθεση της αστυνομίας και πιο συγκεκριμένα της περιβόητης ομάδας ΔΕΛΤΑ. Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν 15 άτομα που συμμετείχαν στη μοτοπορεία κι ακόμη 6 τις επόμενες ημέρες. Κατά τη διάρκεια της 5ημερης παραμονής τους στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ βασανίστηκαν και μολονότι υπήρξε προσπάθεια κρατικής συγκάλυψης των βασανισμών, η υπόθεση πήρε διεθνείς διαστάσεις μετά από δημοσιεύματα του Guardian, αλλά και αρκετών μέσων του ελληνικού κι ευρωπαϊκού τύπου.

6 χρόνια μετά, σε ένα σκηνικό ραγδαίας ανόδου των ακροδεξιών πολιτικών σε κάθε γωνιά του πλανήτη, η ιστορία της αντιφασιστικής μοτοπορείας δεν έχει κλείσει. Οι 21 κατηγορούμενοι βρίσκονται σε καθεστώς ομηρείας, καθώς η δίκη τους αναβάλλεται συνεχώς λόγω της υπαίτιας απουσίας των φασιστών κατηγόρων. Πλέον η δικάσιμος έχει οριστεί στις 4/3/2019.
Αλλά στις 29 Νοεμβρίου θα εκτυλιχθεί μία ακόμη σημαντική πτυχή αυτής της ιστορίας καταστολής και ακροδεξιάς κρατικής διαχείρισης. Στις 29/11, στην Ευελπίδων, δικάζονται οι βασανιστές της ομάδας ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να αποκρύψουν και να συγκαλύψουν όσα βάναυσα συνέβησαν στους δρόμους της Αθήνας και στους διαδρόμους της ΓΑΔΑ.

Την Τετάρτη 28/11, στις 20:00, στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Nosotros, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας διοργανώνει εκδήλωση με αφορμή τις εξελίξεις στις δύο δίκες. Με τη βοήθεια του Π. Παπαγεωργίου και της Μ. Δαλιάνη (δικηγόρων) αλλά και κατηγορούμενων της αντιφασιστικής μοτοπορείας ρίχνουμε φως στα γεγονότα του 2012, στα όσα έχουν διαδραματιστεί έκτοτε και επιχειρούμε να διαυγάσουμε τη διαρκή σχέση ακροδεξιάς και ελληνικής αστυνομίας.

πηγή : email που λάβαμε στις 25 Νοέμβριος 18h