Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 στις 9.30 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Εφετειο Ε.Α. (επιθεση στην ΤΤΕ,συμπλοκη στο μοναστηρακι & απαλλοτριωσεις…

από Νίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα

ΣΤΙΣ 28/11 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 2ης ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤτΕ, ΤΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ & ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

Στις 10/4/2014 ο Επαναστατικός Αγώνας πραγματοποίησε μια κεντρικής πολιτικής σημασίας ενέργεια με την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στο κτήριο της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος όπου στεγαζόταν το γραφείο του τότε μόνιμου αντι-προσώπου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Ουές Μακ Γκρόου.

Η επίθεση ενάντια στην Τράπεζα της Ελλάδος ήταν η κορυφαία επίθεση του Επαναστατικού αγώνα ενάντια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα καθώς υπερβαίνει το πολιτικό ζητούμενο που είναι οι τράπεζες και φτάνει στον σκληρό πυρήνα του πανευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού τομέα, αυτόν της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Ευρωσυστήματος, τμήμα του οποίου αποτελούν η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και στις κεντρικές στρατηγικές της υπερεθνικής οικονομικής ελίτ για την διάσωση του συστήματος από την κρίση. Πρόκειται για μια κεντρική ενέργεια ενάντια στα ''μνημόνια'' καθώς η Τράπεζα της Ελλάδας, ως παράρτημα της ΕΚΤ και του ΔΝΤ συνιστούν δύο εκ των τριών θεσμών που συναποτελούσαν την τρόικα.

Σήμερα Τετάρτη 28/11/18 (9:30 πμ) συνεχίζεται η δικαστική διαδικασία στο δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού με αναγνωστέα έγγραφα. Όπως αναφέραμε και στις προηγούμενες ανακοινώσεις δεν πρόκειται για μια τυπική διαδικασία.Τα αναγνωστέα είναι ιδιαίτερης σημασίας υλικό καθώς σε αυτά περιλαμβάνεται εκτός των άλλων εγγράφων η ανάγνωση προκηρύξεων, κειμένων-τοποθετήσεων καθώς και παρεμβάσεων των συντρόφων. Σχολιάζονται επίσης από τους συντρόφους του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα και Νίκο Μαζιώτη και σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα ζητούνται διευκρινίσεις, γίνονται παρατηρήσεις π.χ για φωτογραφικό ή άλλο υλικό που συμπεριλαμβάνεται στην ογκώδη δικογραφία (τόσο για την επίθεση στην ΤτΕ όσο και για την συμπλοκή με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι όπου τραυματίστηκε & συνελήφθη ο Νίκος Μαζιώτης κλπ). Επόμενες συνεδριάσεις του Εφετείου της 2ης δίκης του Ε.Α. 11/12, 14/12 & 19/12/18.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/77462/


Συνεχίζεται το εφετείο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 στις 9.30 π.μ συνεχίζεται στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού το εφετείο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα που αφορά την επίθεση στην Τράπεζας της Ελλάδας , την συμπλοκή στο Μοναστηράκι, απαλλοτριώσεις τραπεζών, ένταξη και συμμετοχή στον ΕΑ. Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί τα μέλη της οργάνωσης Ν. Μαζιώτης σε ισόβια κάθειρξη για την Τράπεζα της Ελλάδος και 129 χρόνια για τις υπόλοιπες κατηγορίες ανάμεσα σε αυτές και για «διεύθυνση» της οργάνωσης. Η Πόλα Ρούπα σε 11 χρόνια κάθειρξη μόνο για τα πλημμελήματα λόγω ότι βρίσκονταν στην "παρανομία" και πρόσφατα σε ξεχωριστή δίκη για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε επίσης σε ισόβια και 25 χρόνια. Ο αναρχικός Αντώνης Σταμπούλος καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξης για ένταξη και συμμετοχή στον Ε.Α και ο Γιώργος Πετρακάκος σε 36 χρόνια για ένταξη κα συμμετοχή στον Ε.Α και για απαλλοτριώσεις τραπεζών.

Η αλληλεγγύη στους φυλακισμένους και στους διωκόμενους συντρόφους/ισσες είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αγώνα για την επανάσταση, για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας, για την αναρχία.

ΕΝΤΟΣ-ΕΚΤΟΣ ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους