τι; : δίκη θεματική : αντιφασισμός

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 στις 9.30 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Δίκη των νεοναζί δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν

Στο Εφετείο οι νεοναζί δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν με παρουσία του πατέρα του Χαντίμ Χουσείν

LOYKMANEXO

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ "Η ΕΝΟΤΗΤΑ"

Στο Εφετείο οι νεοναζί δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν με παρουσία του πατέρα του Χαντίμ Χουσείν
Συνεχίζεται την Πέμπτη 29 Νοέμβρη στις 9.30πμ


Έφτασε από το Πακιστάν για δεύτερη φορά ο Χαντίμ Χουσείν, πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν που δολοφονήθηκε στις 17 Γενάρη με επτά μαχαιριές. Οι δολοφόνοι Στεργιόπουλος και Λιακόπουλος είχαν καταδικαστεί σε ισόβια με αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου και είναι υπόδικοι στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.
Η δίκη ξεκίνησε σήμερα με την κλήρωση και ορκωμοσία των τεσσάρων ενόρκων του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Διεπιστώθη έλλειψη διερμηνέα για τον Χαντίμ Χουσείν και ζητήθηκε να υπάρχει στην επόμενη συνεδρίαση. Επίσης το δικαστήριο διέταξε την βίαιη προσαγωγή δύο αυτοπτών μαρτύρων.
Το δικαστήριο διέκοψε και διέκοψε για την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις 9.30πμ με μεταφορά της δίκης στην αίθουσα Δ2 του ισόγειου.Θα αρχίσει η εξέταση των μαρτύρων με πρώτο τον Χαντίμ Χουσείν.

Στη δίκη παρευρέθηκαν αρκετοί αντιφασίστες και αντιφασίστριες απο την ΚΕΕΡΦΑ, την ΟΡΜΑ, συλλογικότητες των Πετραλώνων καθώς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως η Αννέτα Καββαδία, ο Θοδωρής Δρίτσας, ο Γιώργος Ψυχογυιός, ο Νίκος Ξυδάκης.

Καλούμε σε μαζική παρουσία στο πλευρό του Χαντίμ Χουσείν. Ισόβια καταδίκη των δολοφόνων ξανά με αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου.
Σας καλούμε, να ενισχύσετε οικονομικά την καμπάνια.
Ο λογαριασμός της ΚΕΕΡΦΑ για τις ενισχύσεις με την ένδειξη "Εφετείο Σαχζάτ Λουκμάν" είναι ο εξής: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 167/470832-65, IBAN GR78 0110 1670 0000 1674 7083 265 ΚΩΔ. SWIFT ETHNGRAA

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/25…


Πέμπτη 29/11 επόμενη μέρα της δίκης των δολοφόνων του Σ. Λουκμάν

Ενημέρωση από τη δίκη των δολοφόνων του Σ.Λουκμάν

Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου ξεκίνησε η δίκη σε δεύτερο βαθμό των δύο νεοναζί δολοφόνων, Χρήστο Στεργίοπουλο και Διονύση Λιακόπουλο, του μετανάστη-εργάτη Σαχζάντ Λουκμάν,που έγινε στα Άνω Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013.

Το πρωί της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών και κρεμάστηκε πανό που έγραφε « Σ. Λουκμάν για πάντα ζωντανός στο δρόμο του αγώνα τσακίζεται ο φασισμός» ενώ παράλληλα υπήρχε και παρουσία συντρόφων/ισσών μέσα στην αίθουσα που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί η δίκη.

Έξω από το Εφετείο όσο και μέσα στο κτίριο από νωρίς υπήρχαν κατασταλτικές δυνάμεις.Οι φασίστες δολοφόνοι ήρθαν φρουρούμενοι από τους μπάτσους,ενώ οι αναρχικοί/ες και αντιφασίστες/στριες που επιχείρησαν να τους προσεγγίσουν φωνάζοντας συνθήματα εμποδίστηκαν από αστυνομικό κλοιό. Η δίκη λόγω της απουσίας δύο βασικών μαρτύρων της υπόθεσης και του διερμηνέα διεκόπει και θα συνεχιστεί την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στο Ισόγειο του Εφετείου Αθηνών.

ΚΑΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ , ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ , 09:30 π.μ.

αναρχικό/αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια, Πρωτοβουλία Αναρχικών Κομμουνιστών Πετραλώνων, Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, ομάδα Αδράστεια, Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση, Αναρχική Φοιτητική Συνελεύση Αροδαμός

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1593439/